DOLAR 32,3859 -0.12%
EURO 34,7718 -0.19%
GBP 40,7984 -0.28%
ALTIN 2.432,87-0,08
BITCOIN 20564380,12%

Kampanya değil denetim yapın

ABONE OL
22 Kasım 2018 08:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ticaret Odası’nın ardından Sanayi Odası indirim kampanyası başlatmasına rağmen  fiyatlarda düşüş olmadığını ifade eden vatandaşlar, tam aksine fiyatların yükseldiğini söylediler

Her ürünün fiyatının neredeyse 2 katı arttığını dile getiren vatandaşlar, fiyatların düşeceği konusunda ümitsiz olduklarını ifade ettiler

Yetkililerin bu konuda denetim yapmadığını savunan vatandaşlar, “ Kampanya yerine denetim yapılsa fiyatlar düşerdi” dediler

Melin DOBRAN

Ticaret Odası’nın ardından  Sanayi Odası indirim kampanyası başlatmasına rağmen  fiyatlarda düşüş olmadığını ifade eden vatandaşlar, tam aksine fiyatların yükseldiğini söylediler. Her ürünün fiyatının neredeyse 2 katı arttığını dile getiren vatandaşlar, fiyatların düşeceği konusunda ümitsiz olduklarını ifade ettiler. Yetkililerin bu konuda denetim yapmadığını savunan vatandaşlar, “Denetim olsaydı fiyatlar düşerdi” dediler.

Vatandaş ne dedi?

Mahmut Miskin: Ucuzluk diye bir şey görmedik

“Fiyatlar düşmeye başlamadı. Salatalığın fiyatı geçenlerde 4 lirayken şimdi 8 lira oldu. Bize denetleniyor, kontrol ediliyor demesinler. Kim denetliyor? Patates yine 13 liradan satılıyor. Ekmekçiler rekabete girdi. Ekmek 1.25, 2.50 ve 2.00 lira gibi farklı farklı fiyata satılıyor. Ucuzluk diye bir şey görmedik. Nasıl kontrol ediyorlar anlamadık. 3, 5 ve 10 liraya domates satıyorlar. 3 liralık domates alınacak ve yenecek gibi değil. Bu konuyla hangi kurum ilgileniyorsa gelsin baksın. Asgari ücretle değil 4 kişilik aile, 2 kişi bile geçinemiyor.”

Hikmet Kılıç: Fiyatlar düşmedi tam aksine yükseldi

“Her markette fiyatlar farklı. Sorsak serbest piyasa diyecekler. En çok da ramazan ayında fiyatlar artıyor. Kimse fiyatların düştüğünü veya denetim yapıldığını söylemesin. Fiyatlar düşmedi tam aksine yükseldi. İktidarda olanlar hani halktan yanaydı? Hani emekçiden yanaydı? Dolar düştü ama tüpün fiyatı 75 lira olarak kaldı. Patates 2 buçuk lirayken 13 lira oldu. Kuzu eti 76 lira. Hellimin fiyatı ise 50 lira civarındadır. Kimse fiyatlar düştü demesin.”

Vahittin Celepçi: Denetleme yapıldığını görmedik

“Fiyatların düştüğünü kimse görmedi. Hepsi aynı kaldı. Bazen yükseldiği de oluyor. Köy ekmeğini 7 liraya alıyoruz. 400 gram yoğurt 18 lira oldu. Hükümet denetleme yapıyoruz diyor ama biz herhangi bir denetleme yapıldığını göremedik. Haspolat’ta 4 market var. Hepsinde de fiyatlar farklı. Kebap pidesi 11 lira oldu. Damacana su 4 buçuk lirayken markette 8 lira oldu. Biz 3 kişi geçinmeye çalışıyoruz. Bu gidişle ülkede göç artacak. Asgari ücret alan biri 1.800 lira kira ödediğinde geriye elektrik ve su parası kalıyor. Gıda alacak parası kalmıyor.”

Mehmet Şahin: Fiyatlar düşmezse insanlar aç kalacak

“Marketlerde satılan ürünlerin, gıdaların fiyatlarında herhangi bir düşüş görmedik. Yetkililerin market market gezip, fiyat kontrolü yapması gerekiyor. Ekonomik krizden dolayı insanların cebinde para kalmadı. Dükkânlar ve restoranlar işlememeye başladı. Sosyal hayatımız öldü. 4 bin liranın altında maaş alan en az 3 kişilik bir aile o parayla geçinemez. Halkı düşünüyorlarsa, sıkı bir denetimle fiyatları denetleyip, indirim yaptırmalıdırlar. Artık fiyatların düşürülmesi gerekiyor yoksa insanlar aç kalacak.”

Hüseyin Oldaç: Hükümetin gitmesi lazım

“Bu hükümet başta olduğu sürece hiçbir şey olmaz. Ne fiyat düşer ne de başka bir şey düzelir.

Baştaki hükümetin gitmesi lazım. Döviz düştüğü halde fiyatlar düşmüyor. Ben de bunu anlamıyorum. Buraya bir vali atansın, bakanlar ve milletvekilleri gitsin. Bu ülke başka türlü düzelmez. Ben tek başıma yaşamama rağmen geçinemiyorum. Bana yurt dışındaki ailem yardımcı oluyor. Sadece elektrik ve suya 600 lira civarında bir para ödüyorum. Bu konuda ciddi çalışmaların yapılması lazım.”

Yaşar Arslan: İktidardakiler devletçilik oynuyor

“Söyledikleri gibi denetim yaptıklarına ben inanmıyorum. Bu fiyatlar düşmedi düşmeyecek de. Hatta daha da yükselecek. İktidardakiler sadece devletçilik oynuyor. Aldığım maaş geçinmeye yetmiyor. 

Borçtan kurtulamıyorum. Bu insanların hali ne olacak nasıl geçinecekler diye düşünen yok. Hükümette olanlar gitsin. Biz kendi kendimizi daha iyi yönetiriz.”

Mehmet Törer: Her şeyin fiyatı 2 kat arttı

“İndirim kampanyası başlatıldığını söylediler ama biz fiyatlarda herhangi bir düşüş görmedik. Tam tersine her şeyin fiyatı 2 katı kadar arttı. Bir ekmeği 5 lira 50 kuruşa aldım. 

Ben eşim ve 1 hasta çocuğumla yaşıyorum. Gemiyi su üstünde yüzdürmeye çalışıyorum. Gıda Türkiye’de ucuz, bizde pahalı. Köyde 4-5 tane market var, her birinde farklı fiyatlar var. Biz de kesemize en uygun olanına gidiyoruz. Hükümet değişirse belki bu pahalılık da düzelir. Hayat şartları eskisi gibi değil.”

Ekrem Tıbık: Denetim yapsalar fiyatlar bu durumda olmazdı

“Hükümet fiyatlarda denetim yaparsa, bu fiyatlar düşebilir. Ben denetim yapıldığına inanmıyorum. Eğer denetim yapılsaydı fiyatlar bu kadar yüksek olmazdı. Hükümet değişirse ve başa tek bir parti gelirse bu durum düzelebilir diye düşünüyorum. Bu halkın hali ne olacak? Ekonomik kriz, pahalılık ve geçim sıkıntısı aldı başını gidiyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam