DOLAR 32,6009 0.38%
EURO 34,8724 0.39%
GBP 40,7195 0.29%
ALTIN 2.493,210,37
BITCOIN 21275695,94%

Karar 21 Şubat’ta açıklanacak

ABONE OL
16 Şubat 2018 05:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Evrim KAMALI

Afrika gazetesine yönelik linç girişiminde bulunan sanıklar, Ümit Taş, Ahmet Türkmen, Bayram Ak, Mehmet İpek, Oktay Güney ve Abdülhadi Doğan dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Savunma ve iddia makamları hitaplarını yaptı

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada, iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi ve savunma avukatı Enver Öztürk mahkemeye dava ile ilgili hitaplarını yaptı. Savcı Şadi, hitabında savunmanın gazete binasından gösterilen parmak dolayısı ile ayaklanma başladı iddiasının ispat edilemediğini ve belirtti. Savcı Ayşe Kaymak Şadi davasını ispat ettiğini olayların başlama anlarını dinlettiği tanıkların fotoğraf ve videolarda gösterdiğini söyledi.

Öztürk, “İddalarım doğru”

Savunma Avukatı Öztürk ise, hitabında dinlettiği tanıkların ve sunduğu emarelerin parmak gösterdiler iddiasını doğruladığını, savcılığın tanığı Yusuf Alkım’ın emare yaptığı video içeriğinde topluluğa karşı köpekler dediğini söyleyerek, bu karakterdekilerin parmak gösterecek kapasitede olduklarını gösterdiğini belirtti. Öztürk sanıkların soysal durumları ile ilgilide hafifletici sebepleri aktardı. 

“Yargının tehdit edilmesi hoş değil”

Avukat Enver Öztürk hitabının sonunda dava süreci boyunca davayı titizlikle inceleyen mahkemeye sosyal medya üzerinden yapılan hakaretler ve tehditler nedeni ile yargının tehdit edilmesini hoş karşılamadığını belirtti. 

Öztürk yargıcın polis güvenliği ile evine gidip gelmesinin kabul edilemeyeceğini ve hukukçu olarak bu durumun kendisini de üzdüğünü söyledi.


Karar 21 Şubat’ta

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda yapılan hitapların ardından dava kararını açıklamak için davayı 21 Şubat tarihine erteledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam