DOLAR 32,3214 0.21%
EURO 35,1413 0.01%
GBP 41,0564 0.08%
ALTIN 2.297,230,88
BITCOIN 2295477-0,43%

Kas yapan yiyecekler

ABONE OL
21 Kasım 2018 14:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kas yapmak ya da diğer bir deyişle var olan kasları geliştirmek ve yağ yağmak için pek çok farklı protein kaynağına, sebzeye, meyveye, karbonhidrata ve sağlıklı yağlara ihtiyacımız var.

Protein, kas yapan besin ögeleri arasında ilk sırada ancak karbonhidrat ve yağların tamamen göz ardı edilmemesi ve dengeli bir biçimde tüketilmesi gerekiyor.

Örneğin, hiç yağ içermeyen bir beslenme programı uygularsanız vücudunuz mevcut yağı tutmaya çalışır. Bu da yağın daha uzun sürede vücuttan atılmasına neden olabilir.

Kas Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Konu kas geliştirme olunca, sağlıklı kaslar için yapılan egzersizler kadar önemli tek şey nasıl bir beslenme programı uyguladığınızdır.

Organların, sinirlerin ve geri kalan tüm vücut sisteminin doğru çalışabilmesi gıdalar yoluyla aldığımız protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallere bağlıdır.

Aynı şekilde düzenli kas gelişimi de ancak bu besin ögeleri ile sağlanabilir. Tabii bunları besin takviyeleri yerine doğal yiyecekler yoluyla almak her zaman daha sağlıklıdır.

Yumurta: Hemen her “kas yapan yiyecekler” listesinde yer alan yumurtayı Rocky’nin egzersize hazırlık sahnesinden hatırlıyoruz. Tabii onun kadar yumurta içmek kolesterole tavan yaptırabilir ancak uzmanlar düzenli yumurta tüketmenin kas gelişiminde önemli bir rolü olduğunu belirtiyorlar.

Balık: Somon, ton balığı gibi yağlı, soğuk deniz balıkları zengin protein değerleri ve sağlıklı omega-3 yağ asitleri ile kas yapan yiyecekler arasında önemli bir yere sahip.

Tavuk: Protein ve yağ alımını dengelemek için en ideal besinlerden biri tavuk. 100 gram tavuk yaklaşık 30 gram protein içerirken yağ oranı sadece 4 gram. Üstelik tavukla pek çok farklı temek yapılabilir ve haşlanmış olarak salatalarda kullanılabilir.

Soya: Bizim mutfağımızda çok popüler bir besin olmamakla birlikte kas yapan yiyecekler arasında sık sık gösterilen soya “tam” protein sağlayan ender bitkisel kaynaklardan biri. Sadece 1 kap pişmiş soya 20 gr amino asit içeriyor. Önemli vitamin ve mineraller açısından da zengin olan soyayı ete alternatif olarak tüketebilirsiniz.

Kırmızı Et: Yağsız kıyma gibi kırmızı etler mükemmel protein kaynaklarıdır. 100 gram yağsız kıyma 27 gram protein, 11 gram yağ içerir ve yaklaşık 200 kaloridir. Sığır etini diğer etlerden ayıran özelliği kas gelişimde önemli rolü bulunan B12 vitamini ile çinko ve demir bakımından zengin olmasıdır.

Süzme Peynir: Az yağlı veya yağsız süzme peynir protein bakımından zengindir ve oldukça az kalori içerir.

Kas Yapan Diğer Yiyecekler

Aşağıdaki listede içerdikleri vitamin, mineral ve diğer besin ögeleri ile kasların gelişmesine katkıda bulunan ve uzmanlar tarafından önerilen diğer gıdalar yer alıyor.

Badem

Bakliyat

Fasulye

Ananas

Ay çekirdeği

Zeytinyağı

Brokoli

Ispanak

Yulaf

Domates

Portakal

Elma

Havuç

Su

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam