DOLAR 32,5862 0.04%
EURO 34,8990 0.04%
GBP 40,6060 0.12%
ALTIN 2.428,94-0,03
BITCOIN 2168130-0,21%

“Kendi kendimize zarar veriyoruz”

ABONE OL
11 Aralık 2018 06:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Karaoğlanoğlu Muhtarı Hüdaverdi Tutku, bölgedeki su kanallarının insan eliyle kapatıldığını söyledi. Muhtar Tutku, kapatılan derelere ev yapıldığını ifade ederek, geçmişte sel baskınında en çok bu evlerin zarar gördüğünü belirtti. Bu konuda köklü çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Tutku, önlem alınmadığı için böyle olduğunu söyledi. Muhtar Tutku, bölgede selden dolayı az zarar ziyan olduğunu belirtti.

“Kanallar zamanla kapandı”

“Öncelikle bu sel felaketinden mağdur olanlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bu olay önlem alınmadığı için yaşandı. Temennimiz bir kez daha böyle bir olayın yaşanmamasıdır. Karaoğlanoğlu bölgesini geçmiş yıllarda su basardı. 1974-1975 yıllarında 7-8 kanal vardı bunlar zamanla kapandı.”

“Köklü çözüm bulunmalıdır”

“Bu kanallar insan eliyle kapandı. Dereler kapatıldı, evler yapıldı. Doğal olarak da bu dereye yapılan evleri sular bastı. Bu sene daha az zarar ziyan oldu. 

Geçmişte yukarıdaki su bentlerini temizlemiştik. Yapılan işler yetersiz. Her gün bir inşaat yapılıyor ve yanlış yapılıyor. Bunlara köklü çözüm bulunmalıdır.”

“Bu dönem bölgede fazla zarar ziyan olmadı”

“Bu işler masa başında oturmakla olmaz. Yetkililerin bölgeye gelip, halktan alınacak bilgi doğrultusunda hareket etmesi gerekiyor. Posta Dairesi’nin yanındaki dere su geldikçe genişliyor. Bu da tehlike arz ediyor. Yıkıntılara neden olabilir. Kalıcı çözümler üretilmelidir. Bu dönem bölgede fazla zarar ziyan olmadı.”

“Kanalizasyona geçilmelidir”

“Minibüslerin durak olsa da olmasa da yol kenarında durması sorunu bir türlü bitmedi. Bunlarla ilgili sıkı denetim yapılması gerekiyor. Trafik için oldukça tehlike arz eden bir durumdur. Karaoğlanoğlu bölgesi, büyüdükçe büyüyor. Bu yüzden kanalizasyona geçilmesi gerekiyor. Köy içinde kasise de ihtiyacımız var.”

“Park ve düğün salonuna ihtiyaç var”

“Kaldırımlar süratli bir şekilde belediye tarafından yapıldı. Sokaklarımız temizdir. Belediye başkanımız iyi işler yaptı. Güzel bir parka ihtiyacımız var. Sadece park olarak değil, düğün salonu gibi halkın da gidebileceği geniş bir alana da ihtiyaç vardır. Halk bunu talep ediyor. Muhtarlık binamız vardır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam