DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20912900,94%

Kıbrıs Türk ihanet sendikası!

ABONE OL
30 Aralık 2016 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Deniz ABİDİN

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) yeni yıl nedeniyle üyelerine yönelik bastığı 2017 ajandası tepkilere neden oldu…

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı (YDP) Erhan Arıklı, KTÖS gibi sendikaların milli dava düşmanlıklarını her geçen gün ileri boyuta taşıdıklarını ifade ederek, “bazı sendikalar içimizdeki Truva atı haline geldiler” dedi.

Arıklı, KTÖS’ün yeni yıl dolayısıyla bastığı ajandayı içeriği nedeniyle şiddetle kınadığını belirterek, hükümetin bu konuda son derece pasif kaldığına dikkat çekti.  Arıklı, “hükümet gerekli tedbirleri almazsa ve söz konusu sendika hakkında soruşturma başlatmazsa bizim Yeniden Doğuş Partisi olarak tepkimiz hükümete yönelecektir” dedi.

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü de  KTÖS’ün bastığı 2017 ajandasının vatansever Kıbrıs Türk öğretmenine ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine yönelik bir ihanet belgesi olduğunu söyledi.

KTÖS’ün 2017 yılına dair bastırdığı ajandadaki tarih bilgileri toplumun tüm kesimi tarafından tepki topladı. Ajandadaki içerikler nedeniyle sendikalar ve diğer sivil toplum örgütleri ayağa kalkarken öğretmenleri temsil etmeyen bu sendikanın bu provokatörlerden temizlenmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Konu ile ilgili olarak Yeni Bakış’a açıklama yapan Erhan Arıklı, KTÖS’ün yeni yıl dolayısıyla bastığı ajandayı içeriği nedeniyle şiddetle kınadığını belirtti.

Arıklı, böyle bir sendikanın KTÖS tarafından basılıp dağıtıldığı bilgisini aldıktan sonra ajandayı incelediklerini ve son derece infiale girdiklerini kaydetti. Arıklı, öğretmen sendikalarının kontrol edilemez bir şekilde işi devlet düşmanlığına vardıracak kadar ilerlettiklerini söyledi. Arıklı, hükümetin bu konuda son derece pasif kaldığına dikkat çekerek, özellikle sağ diye geçinen ve milli davadan yana olduğunu söyleyen UBP ve DP, söz konusu sendikalara disiplin soruşturması açması gerektiğini belirtti. Hükümetin KTÖS gibi sendikalara karşı soruşturma açmaması durumunda tepkilerinin hükümete yöneleceğini söyleyen Arıklı, sendikaların iktidarın sessizliğinden ve pasifliğinden cesaret alarak devlet düşmanlığı yaptıklarını kaydetti.

“Kendilerinden geçtiler ve şuurlarını yitirdiler”

Arıklı, KTÖS gibi sendikaların milli dava düşmanlıklarını her geçen gün ileri boyuta taşıdıklarını ifade ederek, “bazı sendikalar içimizdeki Truva atı haline geldiler” dedi.

Arıklı şöyle devam etti, “KKTC’nin ilanını dahi Kıbrıs Türk halkına yapılan bir darbe olarak nitelendirecek kadar kendilerinden geçtiler ve şuurlarını yitirdiler. Tarihe mal olmuş ve dünyanın takdir ettiği Türk dünyasının saygıyla andığı Atatürk’ten sonra ikinci lider olan Rauf Denktaş’ı bu şekilde lanse etmeleri kabul edilemez. Bu kimsenin haddine değildir. Bizim tepkimiz bu öğretenler sendikasınadır. Ancak bugünden başlamak kaydıyla hükümet gerekli tedbirleri almazsa ve söz konusu sendika hakkında soruşturma başlatmazsa bizim Yeniden Doğuş Partisi olarak tepkimiz hükümete yönelecektir. Böyle bir ajandayı hazırlayan sendikayı şiddetle kınıyorum”

“Sendikalar amaçlarının dışına çıktı”

Arıklı,” KTÖS’ü toplum vicdanına havale ediyoruz” diyerek, hükümetten beklentisinin ise sendikayı savcılığa havale etmek olduğunu belirtti. Arıklı, KTÖS’e yönelik soruşturmanın başlamasının yanında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve sendikalar mukayitliğinin ayrı çalışma yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Sendikalar amaçlarının dışına çıktı, siyasallaştılar” diyen Arıklı, sendikaların ideolojinin dar kalıpları içinde hareket ettiklerini söyledi.  Arıklı, sendikaların bu yapısının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Arıklı, mevcut iktidarların sendikalara savaş açabilecek güçte olmadığına dikkat çekerek, sendika yetkililerinin bunu bildiklerini ve siyaset üzerinde istedikleri gibi oynamakta olduklarını belirtti.

“Amaç devlet düşmanlığı”

Arıklı, şunları söyledi, “Burada amaç devlet düşmanlığıdır. Bu sendikalara üye olan birçok öğretmen vardır. Bu vahamet karşısında sessiz kalıyorlarsa ve hala bu sendikaların içinde yer alıyorlarsa bir dakika durup düşünsünler. Dolayısıyla hiçbir öğretmen, ‘ben buna katılmıyorum, ancak sendikamdır’ diyemez. Çünkü KTÖS’ün hangi yapıda olduğu ortaya çıkmıştır. Bu sendikaya üye olan öğretmenler konumlarını gözden geçirmelidirler. Sendikalar içimizdeki Truva atıdırlar. Kıbrıs Türk halkının içine salınmış, KKTC’ye karşı faaliyet gösteren maalesef ajan örgütler konumuna düşmüşlerdir. Çünkü sürekli bir şekilde yaptıkları eylemler ve söylemlerle milli davaya ve devletin çıkarlarına darbe vurmaktadırlar”

Ömürlü: Bir öğretmen sendikası böyle mi olur?

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, KTÖS’ün bastığı 2017 ajandasının vatansever Kıbrıs Türk öğretmenine ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine yönelik bir ihanet belgesi olduğunu söyledi. Ömürlü, sendikayı hazırlamış olduğu bu ajandadan dolayı kınadığını dile getirerek, yıllardır TMT öncülüğünde verilen mücadelenin  aşağılandığını  ve KKTC’nin darbe ürünü olarak gösterilmeye çalışıldığını belirtti.

“Bazı öğretmenler ajandaları almamış geri göndermişler”

Ömürlü,  şöyle devam etti, “Bazı öğretmenler bu ajandaları almamış, geri göndermişlerdir. Ben bu sendika ağalarına şunu söylemek istiyorum ki, müzakerelerde madem ki kritik bir aşamadayız, kurulacak olan kurucu iki eşit devlet zaten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adı altında kurulacaktır. Siz neden bu devleti istemiyorsunuz? Benim aklım bunu almıyor. Neden KKTC’ye karşısınız. Benim anlamadığım budur. Bir öğretmen sendikası böyle mi olur? 1974 öncesine gidecek olursak o yıllarda öğretmenler hem mücahitlik hem de öğretmenlik yapardı. Bu öğretmenler şimdi bu hale geldi. KKTC devletini istemiyorlar. İstemiyorsanız gidin Güney’de yaşayın. Madem ki Rum ile berabersiniz,  gidin onunla yaşayın. Kim bilir şimdi hangi misyonu üstlendiniz? Burada her bir şey olduğunda grev ve eylem yapıyorsunuz. Düşünün ki okul açılacağı zaman eylem yapılıyor. Bu Kıbrıs Türk halkını yıldırmak mı? “

Sosyal medyadan tepki yağdı

Öte yandan, KTÖS’ün öğretmen üyelerine yönelik bastığı ajandaya sosyal medyadan tepkiler yağdı.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin öğretmenlerinin büyük bir bölümünün bu düşünceleri paylaşmadığını bildiğini belirterek, şunları ifade etti, “Yasalarına göre kurulduğunuz ve faaliyet göstermekte olduğunuz; hak arayışlarınızı mahkemeleri önünde sürdürdüğünüz; özlük haklarınızı Meclisinde onaylanan yasalarına göre ileriye götürmeye çalıştığınız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanı “toplumsal varlığımızı tehlikeye atan bir hamle” öyle mi? Yeni nesillere vereceğiniz eğitimde, kendi devletlerini kendi varlıklarını tehlikeye sokan bir yapı olarak görmelerini sağlayarak mı toplumsal varlığımıza sahip çıkmalarını isteyeceğiz? Siyasi partilere eşit mesafede olması gereken sendikaların sadece bazı siyasi partilerin kuruluş gününü hatırlaması ve üyelerinin de bunu hatırlamasını istemesi normal mi?”

Okan Kardemir:

“Genel sekreterliğini Şener Elcil denen zat’ın yaptığı Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın 2017 ajandasında ‘Kıbrıslı Türkler vahşice Kıbrıslı Rumları öldürdüler’, ‘Türkiye’de 12 Eylül askeri darbesinin generalleriyle anlaşan Rauf Denktaş, toplumsal varlığımızı tehlikeye atan ve tüm uluslararası ilişkilerimizi yok eden hamleyi yaptı. KKTC ilan edildi’. Ve TMT ile ilgili dahasını yazdıranlar “Şehitlerin kanını taşıyan bu topraklar sizi kabul etmez, kusar bilesiniz.” İlahi adalet tecelli edecektir. Sonunuz dünya aleme ibret olması icin Rumların elinden olur inşallah…”

Laden Asilzade:

 “KTÖS maksadın ne? Her ne olursa olsun hangi maksatla olursa olsun bu denli bölücü, siyasi içerikli ve barışın önüne taş koyan bu yıkıcı tavrı reddediyorum. İlaveten, öğretmenlerin hedef gösterilmesini ve bazı değerli yazarların kitaplarından özellikle bir kısmı kullanarak yazarı da hedef gösteren bu çok ciddi taraflı tavrı şiddetle kınıyorum. Hiçbir özür bu hareketin telafisi olamaz. Ayrıca temsil ettiğinizi zannettiğiniz “sol görüşlü aydınların” bu tarz faşizan yaklaşımlar ile de hiç bir ilgi ve alakası olamaz. Kabahat üzerine kabahat.  Düşünce özgürlüğünü kamçılayan ve kötüye kullanan bu tavırlar topluma büyük zarar verir. Bu eylemle faşistlerden farkınız kalmadığını ispatladınız”

Okan Karademir:

 “UTANÇ UTANÇ UTANÇ. Yazıklar olsun. Bunu yapanlar ancak ta EOKA üyesi olabilir… Bu ajandaların hepsi bir an önce toplatılmalı ve suçlular cezalarını çekmeli…”

Sami Osmanlı: “KTÖS’e yazıklar olsun! Dünyada en acınacak insanlar idealini yitirmiş, davasını satmış insanlardır. Bunların elde ettikleri makam ve mevkiler sattıkları davanın bedelidir. Sen bu devletten maaş çekecen sonra da bu devleti inkar edecen yazıklar olsun”

Kansu Aksu:

 “KTÖS 2017 ajandası, eşrefle kınıyor ve bir öğrenci velisi olarak tüm öğretmenlerimizi bu utanç kaynağı siyasi eylem yapan sendikalarından istifa etmeye davet ediyorum. Okul aile birlikleri ne zaman uyanacaksınız? Söz sizde, yetmez mi bu kadarı?”

İlkay Türkeş: “Sizin yerinize ben utanıyorum. Ne desem ne söylesem az kalır, çocuklarımızın geleceği kimlerin ellerine kaldı yazıklar olsun!”

Derviş Buba:

“Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın başındaki Şener Elcil! Bu toplumun senin gara gözlüklerine sabrı kalmamıştır! Eğer biraz adamsan ki hiç sanmıyorum istifa eder Güneydeki gumbarolarının yanına gidersin! 1974 ve öncesindeki Rum mezalimini TÜRKLER kendi kendilerine yaptılar diyebilecek kadar alçak birisin!”

Öğretmenler ajandaların toplatılmasını istedi

Bu arada, bazı öğretmenlerin KTÖS’ü kınayarak, imza topladıkları ve  ajandaların  toplatılması talebinde bulundukları öğrenildi. 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam