DOLAR 32,6051 0.38%
EURO 34,7603 0%
GBP 40,4884 -0.28%
ALTIN 2.497,440,54
BITCOIN 20223970,90%

Kışın fit kalmanın 6 kolay yolu

ABONE OL
15 Ocak 2018 15:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Farklı şeyler deneyin

Kış mevsimi, birçok spora ve uğraşa elverişli mükemmel bir zamandır. Bu yüzden yeni koşu ve yürüyüş parkurları keşfedebilir, yeni bir dans kursuna gidebilirsiniz. Tabii ki bizim tavsiyemiz yeni alanlara kucak açarken açık hava sporlarını tercih etmeniz. Çünkü açık havada spor yapmanın keyfi tartışılmaz!

Yeterli derecede uyuyun

Yeterli ve düzenli derecede uyumak fit kalmanın önemli bir parçasıdır. Çünkü düzensiz ve yetersiz bir şekilde uyuyan kişilerde kilo problemleri görülür. Bunun sebebi ise uyku saatlerimizde vücudumuzun yağ yakmasıdır. Düzensiz bir hayata sahip insanların kilo almasının sebebi budur.

Havanın tadını çıkartın

Yapılan araştırmalar kışın metabolizmamızın hızlandığını, bunun doğrultusunda yağ yakımının arttığını gösteriyor. Durum böyleyken bunu en iyi şekilde değerlendirmekte fayda var. Yazın bunaltıcı sıcağı bitmiş, yerine nefes almaya müsait serin bir hava kalmışken, açık havada yapılabilecek alternatiflerin ucu bucağı yok. Bu yüzden kış mevsiminde güzel manzaralı koşu parkurları denemek hem keyifli hem de etkili olabilir.

Her anı değerlendirin

Eğer kış nedeniyle dışarıya çıkamayarak eve kapandıysanız evdeki her anınızı değerlendirebilirsiniz. Mesela sürekli olarak TV izliyorsanız spor aletlerinizi salona taşıyın. TV izlerken spor yapmak, hareketsizliğe bağlı olan her şeyi ortadan kaldırır.

Bunların dışında…

Bu saydıklarımızın dışında kışın fit olmak için mutlaka bunlara dikkat edin: Sigara ve alkol kullanmayın, sizi stres altında hissettiren her durumdan ve her kişiden uzaklaşın, kilo almanıza neden olan problemlerin tespiti için mutlaka doktor kontrolünden geçin, sağlıklı yaşamanın ne kadar güzel bir his olduğunun farkına varın, her şeyin sağlıklı olanını tüketmeye çalışın, kızartmalar yerine az yağlı olanları tercih edin, yemek esnasında aşırıya kaçmayın, porsiyonları olabildiğince küçültün, her gün mutlaka 2,5 litre su için.

Motivasyon oldukça önemli

Her uğraşın bir amacı bir motivasyon kaynağı vardır. Bu yüzden kışın yaptığınız fit kalma uğraşlarınızı bir nedene bağlayın. Örneğin “Fit kalıp, istediğim elbiseyi giyeceğim” ya da “Fit kalıp, sağlıklı yaşamanın keyfini tadacağım” gibi hedefler ve motivasyon kaynakları koymak, hedefleriniz doğrultusunda emin adımlar ile yürümenizi sağlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam