DOLAR 32,5892 0.35%
EURO 34,8596 0.35%
GBP 40,6659 0.16%
ALTIN 2.496,720,51
BITCOIN 21055871,82%

Klasik gece

ABONE OL
2 Ağustos 2017 08:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ertaç HAZER

3 ve 4 Ağustos tarihlerinde misafirlik için kimseye söz vermeyiniz, hatta hasta bile olmayınız. Çünkü ülkemiz çok farklı bir çok sesliliğe şahitlik edecek.

250 uluslar arası müzik insanı Salamis harabelerinde şef Turgay Hilmi’nin organize ettiği müzik dinletisinde bir araya geliyor.

Turgay dostum Mağusa belediyesi ile işbirliği içerisinde bu güzel geceyi düzenlerlerken, katılan tüm sanatçılar yani müzisyenler ulaşım giderlerini kendileri karşılamışlardır.

Burada ilişkinin farklılığına dikkat çekmek gerekir.

Kimse kimseye selamı para değil diye vermezken, 250 sanatçı buraya bir konser vermek için ulaşım giderlerini kendi ceplerinden karşılamaları bu çağda , liberalizmin yani  vahşi kapitalizmim dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde bunu yapmak, bunu başarmak bir farklılık olsa gerek.

Kimler var bu katılımcılar arasında bir bakalım.

Zürih Akademik orkestrası sanatçıları var , Nurenberg orkestra sanatçıları bu ekibin içerisinde, Avusturyalı sanat insanları bu ekibin bir parçası ve bizden insanlar da burada . Kıbrıs sanat korosu seslendirilecek eserlere nefeslerini verecekler.

Solist olarak piyanoda Esre Öktem, Soprano Judith Graf, Mezzo soprano Christine  Mittermair, Tenor Michael Nowak, Bass Markus Simon bu güzel sanat gecesinde sanatçı olarak bulunacaklar.

Ve bu güzel orkestrayı bir de yönetecek şef kadrosu var ki onlar da Tarmo Vaask, Turgay Hilmi, Martin Lukas ve Murat Üstünden oluşuyor.

Bu gecede eserleri seslendirilecek olan dünyanın büyük sanatçılarından biri olarak kabul edilen ve işitme yetisini kaybetmesine rağmen müthiş eserler besteleyen Beethoven’ in parçaları yanında Gershwin’ in eserleri ile bizden bir sanat insanının eserlerine de yer verilecek.

Merhum sanat insanımız Kamran Azizin eserleri o gece Antik Salamis harabelerinden önce orada olan seyircilerin, dinleyicilerin kulaklarına, sonra tüm bedenlerine sarılacak.

Ardından da uzaya çıkıp evrende hoş bir seda olarak dünyayı dolaşacak. 

İşte bu yüzden 3 ve 4 Ağustosta kimseye misafirlik için söz vermeyiniz dedim.

Bu güzelliği kaçırmak istemezseniz tabii.

ANLAYANA !!!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam