DOLAR 32,5763 0.26%
EURO 34,9661 -0.03%
GBP 40,7761 -0.08%
ALTIN 2.445,030,38
BITCOIN 20982500,27%

Koçaklarla ilgili iddiaların arkası kesilmiyor!

ABONE OL
26 Nisan 2018 08:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

“Sebze sektöründe dolandırılmayan kalmadı” diyen sebze toptancıları ve üreticileri, “başınıza resen vergi borcu açarız” diye korkutulduklarını, bu nedenle ses çıkaramadıklarını belirtti. Ancak olayın patlak vermesiyle yurt dışına kaçan Murat Koçak ve Hasan Koçak’ın bir süre önce ülkeye dönmesinin ardından, başka bir şirket kurarak yeniden piyasaya girdiğini belirten sebze toptancıları, “Çilekçisinden maydonozcusuna, enginarcısından patates üreticisine kadar herkesin parasını yediler” şeklinde konuştu

 

Murat ve Hasan Koçak’ın Vergi Dairesi’nde amir kardeşi Salih Koçak’a güvenerek yeniden piyasaya girdiklerini, şimdi ise Salih Koçak adına olan çeklerin piyasaya sürülmeye başlandığını ifade eden sebze toptancıları ve üreticileri, “Mahkemelerin alacak verecek davalarının yavaş ilerleyişini fırsat bilerek dibini sıyırmaya geldiler” diye konuştu 

 

Yeni Bakış

Yeni Bakış’ın dün Vergi Dairesi’nde görevli amir Salih Koçak’ın işlemlerini tamamlamaya çalışan işadamlarına zorluk çıkarmasının yanında, kardeşleri Murat ve Hasan Koçak’ın sebze vurgununun ardından yeniden piyasaya girdikleri yönündeki haberi üzerine, gazetemize ulaşan bazı sebze üreticileri, yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

 

“Başınıza resen vergi borcu açarız diye korkutulduk”

“Salih Koçak’ın yardımlarıyla kardeşi Murat ve Hasan Koçak paravan bir şirket kurdular. Bu şirketi Türkiye’de Akdeniz yeşilliklerinin üretimini yapan Enerji Tarım Şirketi üzerinden kurdular. Kurulan şirket Murat Koçak’ın kayınvalidesi ve kayınpederi adınaydı. Bizler sebze toptancısıyız. Paravan şirkete sebze gönderdik ve bize karşılıksız çek verdiler. Yüklü miktarda dolandırıldık. Bu sürede üreticilerin hem ürünleri elinden alındı hem karşılıksız çekler verilip dolandırıldı. Dolandırılan sadece sebze toptancıları değil, tarım şirketlerinin ve marketlerin de dolandırıldığını biliyoruz. Ancak insanlar sindirildi. Başınıza resen vergi borcu açarız diye korkutulduk. Bu nedenle çok ses çıkartamadık.”

 

“20 milyonluk vurgunla gittiler”

“Sebze piyasasında toplamda 20 milyonluk vurgun yaptıkları söylenebilir. Çeklerin bozulacağı tarih geldiğinde ortadan kayboldular. Murat ve Hasan Koçak yurt dışına kaçtı. Geri döndüklerinde kefaletle serbest bırakıldılar.”

“Salih Koçak adına çeklerle yeniden piyasaya girdiler”

“Sebze sektöründe dolandırılmayan kalmadı. Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar herkes dolandırıldı. Çilekçisinden maydonozcusuna, enginarcısından patates üreticisine kadar herkesin parasını yediler. Bu şahıslar yeniden piyasaya girdiler. Çoğu market alacaklarını toparlamak ya da vergi borcu korkusuyla kendileriyle yeniden çalışabilir. Salih Koçak, bulunduğu mevkiyi fazlasıyla kullanıyor. Masraflar yüksek, gelirler kısıtlı, ansızın bir resen vergi borcu gelmesi bizleri mahveder. Bu nedenle ses çıkaramıyoruz. Kimimizi 20 bin, kimimizi 100 bin, kimimizi 300 bin kadar yüklü miktarda dolandırdılar. Şimdi toptan sebze dağıtım şirketi SP Enerji Tarım’ı kurarak, Salih Koçak’ın adına olan çeklerle yeniden piyasaya girdiler.”

 

“Dibini sıyırmaya geldiler”

“Zamanında çek kırmalarla çoğu bankayı da mağdur ettiler. Tekrardan dolandırmayacaklarını kimse garanti edemez. Biz fazlasıyla mağdur olduk ve bir kez daha mağdur olmak istemiyoruz. Bu kişilere dava açıldığını biliyoruz. Ancak mahkemelerin alacak verecek davalarının yavaş ilerleyişini fırsat bilerek dibini sıyırmaya geldiler.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam