DOLAR 32,6042 0.39%
EURO 34,7756 0.11%
GBP 40,6755 0.12%
ALTIN 2.503,060,76
BITCOIN 21056845,71%

Kör sivilce nasıl geçer?

ABONE OL
9 Mayıs 2018 11:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kör sivilce diğer sivilcelere göre daha ağrılı olabilir, çünkü cildin derinlerindedir ve sinirlere daha yakındır.

Diğer tüm sivilce türleri gibi, ciltte aşırı yağ çıkması sonucu tıkanmış gözeneklere yol açan aşırı yağ içeren yağ bezlerinden kaynaklanır. Ancak, yaygın sivilcelerin sahip olduğu tipik beyaz başı yoktur, çünkü cildin yüzeyinde değillerdir. 

Bu sivilce genellikle burun, kulakların arkasında ve yüzün farklı bölgelerinde gelişebilir. Bunlar normalde kırmızı renktedir, iltihap içermez ve boyut olarak da farklı farklıdır. Kör sivilcenin sıkılması genel yapılan bir hatadır, ancak bu sadece enfeksiyon riskini artıracağı için yapılmamalıdır.

İşte kör bir sivilceden kurtulmanın en etkili 10 yolu.

1. Sıcak Kompres

Sıcak bir kompres, kan dolaşımını destekleyerek iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Kör sivilcenin başı açıldığında, içinde biriken bulaşıcı sıvı ortaya çıkacak ve iyileşme süreci başlayacaktır.

2. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağının antibakteriyel özellikleri, sivilcelere ve diğer salgınlara neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca cildi yumuşatır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

3. Diş macunu

Bazı insanlar için diş macununu kör sivilcelere uygulamak çok yararlıdır. Ancak, hassas bir cildiniz varsa, diş macunlarının cildinizi tahriş edebilecek kimyasal maddeler içerdiğinden dikkatli olmanız gerekir.

4. Bal

Bal, kör sivilce ve diğer sivilce türlerinden sorumlu bakterilerle savaşmak için birlikte çalışan antimikrobiyal özelliklere ve antiseptik özelliklere sahiptir. Ayrıca bal, nazik ancak derin bir temizleyici olarak çalışır, bu nedenle sivilce eğilimli cilt tiplerinde yara izi oluşmaz.

5. Süt

Süt, AHA olarak da bilinen alfa hidroksi asitler içerir, bunlar da ölü cildin dış tabakasını ve birikmiş yağ ve kirleri çıkararak gözenekleri açabilir. Ayrıca AHA cildinizi pürüzsüz hale getirir.

6. Limon Suyu

Kör sivilceyi ayrıca limon suyu ile de tedavi edebilirsiniz. Limon suyunda bulunan sitrik asit, sivilceyi kurutmak için bir büzücü olarak çalışır. Ayrıca bakteri ve kirleri gidermek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için bir temizleyici olarak çalışır.

7. Aloe Vera

Aloe vera, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve etkilenen cilt bölgesinin kızarıklığını, şişmesini ve iltihaplanmasını önleyebilir. Ayrıca, iyileştirici özellikleri vücudun hasarlı dokuları yeniden inşa etmesine yardımcı olacaktır.

8. Epsom Tuzu

Kör bir sivilceden kurtulmanın bir başka etkili doğal yolu da Epsom tuzudur. Epsom tuzu, kör sivilce ile ilintili iltihap ve ağrıyı hafifletir.

9. Elma Sirkesi

Elma sirkesi kan dolaşımını destekleyen ve aynı zamanda salgın ve cilt enfeksiyonlarını tetikleyebilen bakteriyel büyümeyi engelleyen antiseptik özelliklere sahip bir tonik harekete sahiptir.

10. Alkol ile Ovalama

Alkolün dezenfektan, yatıştırıcı ve soğutma özellikleri vardır. Ciltteki kiri temizlemeye ve gözenekleri tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Sonuç olarak, kör sivilce boyutu ve kızarıklığını azalacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam