DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20758650,93%

Kronik ağrılara bitkisel tedavi

ABONE OL
14 Nisan 2018 11:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kronik ağrı, rutin aktivitelerin bile yapılmasına engel olabilir ve özellikle depresyon olmak üzere sekonder sağlık sorunlarına neden olabilir. İnsanlar genellikle tıbbi uzmanlardan tavsiye alır, bir tür özel egzersiz yapar ve belirtileri azaltmak için ilaç kullanırlar.

Ne yediğiniz, belirtilerinizi azaltmada önemli bir rol oynayabilir. Bazı çalışmalar göstermiştir ki bazı gıdalar inflamasyonu azaltmaya, vücudunuzdaki ağrı sinyallerini engellemeye ve kendinizi iyi hissettiren beyin kimyasallarını artırmaya yardımcı olabilir.

Kronik ağrı nasıl geçer – En etkili 10 bitkisel tedavi yöntemi


1. Zencefil

Zencefil en iyi doğal ağrı kesicidir. İnflamasyonu azaltarak kronik ağrıyı azaltan gingerol adı verilen antiinflamatuar bileşikler içerir. Ayrıca içerisinde aspirin veya ibuprofene benzer analjezik özelliklere sahip olan paradols, shogaol ve zingerone gibi başka maddeler de vardır.

2. Zerdeçal

Mutfağınızdaki kronik ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilecek başka bir bitkide zerdeçaldır. Ağrı ile savaşmaya yardım eden anti-inflamatuar element olan kurkumin içerir. Zerdeçal ayrıca vücudu doku tahribatından ve eklem iltihabından koruyabilir ve sinir hücrelerinin daha iyi çalışmasını sağlayabilir.

3. Soğan

Soğanlar eklemlerdeki iltihapla savaşabilecek bileşenler bakımından zengindir. Özellikle, enflamasyona neden olan enzimlerle savaşmaya yardımcı olan bir antioksidan olan quercetin açısından zengindir.

Quercetin‘in birkaç ekstra sağlık faydası da, kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye, kalp hastalığını azaltmaya ve kanserin ilerlemesini önlemeye yardımcı olmasıdır. Soğanı salatalara veya en sevdiğiniz yemeklere katıp tüketebilirsiniz.

4. Sarımsak

Sarımsak, anti-inflamatuar özelliklerinin yanı sıra kronik ağrıyı hafifletebilir antibiyotik özelliklere sahiptir. Sülfür bileşikleri bakımından zengin olan sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirebilecek ve vücuttaki şişlik ve ağrının azalmasına yardımcı olan T yardımcı hücrelerinin üretimini de uyarır.


5. Somon

Somon, ağrı kesen omega-3 yağ asitleri açısından zengindir ve iyi bir D vitamini kaynağıdır. Çeşitli çalışmalar D vitamini eksikliği ve kronik ağrı arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.

Ayrıca, çalışmalar somonda bulunan omega-3 yağ asitlerinin gelişmekte olan romatoid artritlere karşı koruyabileceğini ve hastalığın şiddetini azaltabileceğini öne sürmektedir.

6. Zeytinyağı

Zeytinyağı, kronik ağrıyla savaşırken aspirin veya ibuprofen gibi çalışır. 

Vücutta yaygın ağrıya neden olan mekanizmaları azaltmaya yardımcı olan 

antioksidan polifenoller 

açısından da zengin-

dir. 

Ayrıca ağrılı eklem iltihabının azaltılmasına yardımcı olmak için güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahip oleocanthal adı verilen bir bileşik içerir.

7. Çilek

Sulu ve lezzetli çilekler vücuttaki iltihap belirtilerinden olan kandaki C-reaktif proteinin (CRP) miktarının düşmesine yardımcı olur. Yüksek CRP seviyeleri, kalp hastalığı, inme ve romatoid artrit riskinde artışa neden olabilir.

8. Çemen yaprakları

Bu yeşil yapraklar, güçlü kemikler ve sağlıklı eklemleri korumaya yardımcı olan yüksek demir içeriğine ve K vitaminine sahiptir. Yapılan bir çalışma, yeterli miktarda K vitaminine sahip yaşlı kişilerin, K vitamini eksikliği olanlara kıyasla osteoartrit gelişme olasılığının daha düşük olduğunu göstermiştir.


9. Acı Biber

Acı biber, vücudun doğal opiatları olan endorfin üretimini uyaran ve böylece kronik ağrının azaltılmasına yardımcı olan kapsasin adı verilen aktif bir madde içerir.

10. Yoğurt

Buna inanmayabilirsiniz, ancak yoğurt gibi süt ürünlerinin düzenli olarak alınması kronik ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Yoğurt kalsiyum ve D vitamini gibi iki kemik yapıcı besin içerir. D vitamini kronik ağrıyı azaltabilirken, kalsiyum kemik ve kasları güçlendirir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam