DOLAR 32,3658 0.14%
EURO 35,0597 -0.15%
GBP 41,2731 0.39%
ALTIN 2.322,600,17
BITCOIN 22954932,50%

Küçük esnaf bitti

ABONE OL
18 Şubat 2018 08:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Esnaf, “Hayat pahalılığı vatandaşlara olumsuz yansırken, asgari ücretin açlık sınırı altında kalması, dövizin yükselişi insanları alışverişten uzak tutuyor. Herkes borcunu harcını ancak ödeyebilir duruma geldi. Bu durumda vatandaş ekonomik krizi her şekliyle yaşar ve hissederken, esnafında fazla bir beklentisi olmuyor” dedi.


Küçük esnafın bittiğini vurgulayan esnaf, “Herkes kepenk kapatıyor. Ülkenin ekonomik şartları perişan. Memleket 3-5 tefecinin, zenginin elinde geriye kalan ise sürünüyor” şeklinde konuştu.


“Kazancımız giderlerimizi karşılayamıyor” diyen esnaf, “Yeni hükümetten umutluyuz ve beklentilerimiz var. Öncelikle acilen ekonomiyi iyileştirecek tedbirler almaları, esnafa destek olmaları ve vatandaşın alım gücünü yükseltecek tedbirler şart” 


“Özellikler elektrik faturaları biz esnafında vatandaşı da zor durumda bırakıyor, yüksek elektrik bedeli karşısında belimiz bükülüyor. Hükümetin yüksek elektrik bedeline önlem alması şart”


Eniz ORAKCIOĞLU

Başkent Lefkoşa’da Arasta ve Bandabulya (Belediye Pazarı) Esnafı mutsuz. İşlerin kötüye gidişinden yakınan esnaf, ülke ekonomisinin kötüye gittiğini ve çarşıya kimselerin uğramadığı söyledi. Vatandaşın ekonomik krizden ötürü zor günler yaşadığına değinen esnaf, “Döviz yükseldi, insanların alım gücü düştü, vatandaş bankalara kredilerini bile ödeyemez duruma geldi. Hal böyle olunca bu durum biz esnafa olumsuz yansıdı” dedi.

Salih Doktoroğlu;

“Turist varsa iş yapıyoruz”

“Arasta’ya maalesef yerli halk uğramıyor. 

Eğer turist ve Rumlar gelirse o zaman iş yapıyoruz, yoksa işlerin iyi olduğunu söyleyemeyiz. Orada da en büyük sıkıntı güneyde sıkı tutulan gümrük, buradan alışverişe izin vermiyorlar, müşterilerimiz aldıklarını üst üste giyerek gitmek zorunda kalıyor.”

Emrah Yüceler,

“Esnafın fazla beklentisi yok”

“Esnafın durumunun kötü olduğu ortada. Hayat pahalılığı vatandaşlara olumsuz yansırken, asgari ücretin açlık sınırı altında kalması, dövizin yükselişi insanları alışverişten uzak tutuyor. Herkes borcunu harcını ancak ödeyebilir duruma geldi. 

Bu durumda vatandaş ekonomik krizi her şekliyle yaşar ve hissederken, esnafında fazla bir beklentisi olmuyor”

Osman Çelik;

“Hükümet önlem almalı”

“Esnafın durumu ülkede yaşan ve her gün daha da kötüye giden ekonomi sebebi ile çok kötü. Özellikle asgari ücretli vatandaşlar geçinemezken, faturalarını, kirasını ve yiyecek masraflarını ancak görürken bandabulya’ya da insan beklemek biraz hayalcilik olur. İnsanların alım gücü, kötü, birçok sektör durağanlık yaşıyor, esnaf zor durumda bu noktada hükümetin ivedilikle önlem alması şart”


Veysi Dindar;

“Çarşıda insan yok”

“Ülkede ekonomik kriz var. Esnafın ise işleri kötü, kaldı ki esnafın para kazanabilmesi için çarşıda insan olması gerekli, ama maalesef insan yok. İnsanların alım gücünün düşmesi, dövizin yükselişi esnafa da ister istemez yansıyor. Hükümetin önce vatandaşın durumunu düzeltecek önlemler alması, sonrada esnafa destek olması gerekiyor”

Sinan Yaşar;

“Memleket 3-5 tefecini elinde”

“Küçük esnaf bitiyor. Herkes kepenk kapatıyor. Ülkenin ekonomik şartları perişan. Memleket 3-5 tefecinin, zenginin elinde geriye kalan ise sürünüyor. Yeni gelen hükümetten ümitliyiz, çok partiden oluşuyorlar ve ülke ekonomisi için kısa sürede bir şeyler yapabileceklerini düşünüyorum.

Ekram Tayfur;

“Kazancımız giderlerimizi karşılayamıyor”

“Biz Arasta ve Bandabulya esnafı olarak mağduruz çünkü insanlar çarşıya uğramıyor ve işler bu yönde olumsuz. Kazancımız giderlerimizi karşılayamıyor. Ülke ekonomisi günden güne kötüye gidiyor, vatandaşın alım gücü düştüğü için fuzuli harcamalarını tamamen kesti, öte yandan döviz aldı başını gidiyor, TL değer kaybediyor. Bu hükümetten bu doğrultuda beklentilerimiz var ve umutluyuz.”

Hürmüs Yarkın; 

“Hükümet buna önlem alamaz”

“Hükümetin kötüye giden ekonomiyi kontrol altına alabileceklerini düşünmüyorum. İnsanların alım gücü çok düştü ve buraya uğrayan insanlarda dar gelirli kişiler bu nedenler iş yapmıyoruz desek yalan olmaz.”

Osman Uygar; 

“Elektrik bedelleri bizi bitirdi”

“Çarşının durumu içler acısı. Ekonomik krizin hızla büyümesi, dövizin artması, insanların bankalara olan borçları ve alım gücünün düşmesi vatandaşı perişan etti be bu biz esnafa da yansıdı. 

Özellikler elektrik faturaları biz esnafında vatandaşı da zor durumda bırakıyor, yüksek elektrik bedeli karşısında belimiz bükülüyor. Hükümetin yüksek elektrik bedeline önlem alması şart”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam