DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051545-1,97%

“Lefkoşa’nın vizyonunu değiştireceğim”

ABONE OL
15 Nisan 2018 08:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eniz ORAKCIOĞLU

Kıbrıs Türk Siyasetinin renkli simalarından Arif Salih Kırdağ, Yerel Seçimlerde Lefkoşa’dan Bağımsız Belediye Başkanı adayı olacağını açıkladı.

“Maddi açıdan sıkıntı”

Yeni Bakış’ı ziyaret ederek adaylığını açıklayan Arif Salih Kırdağ öncelikli olarak Milletvekilliği seçiminde neden aday olmama gerekçelerini anlattı.

 Kırdağ, milletvekili seçimlerinde çarşaf listeyi maddi açıdan güçsüz adaylara zorluk çıkarmak için yapdığını savunarak, “Milletvekili adayı olan ve maddi olarak çok güçlü olmayan bağımsız adaylar Yeşilırmak’tan Karpaz’a kadar gidip seçim propagandası yapabilmesi hem maddi,

hem de manevi olarak zorluk yaşar. Partiden aday olanlar devlet yardımı aldıkları için, onlar bir zorluk yaşanmıyor. Bu nedenle genel seçimlere katılmayarak, boykotçuların başını çektim ve oy kullanmayanların sayısını yüzde 25’lerden yüzde 45’lere çıkardım” şeklinde konuştu.

“Boykotçuları sandığa davet ediyorum”

Ülkede, boykotçuların yüzde 45 oranıyla en büyük kitle olduğuna dikkat çeken Arif Salih Kırdağ, “Genel Seçimlerde UBP’nin yüzde 35 aldığını düşünürsek, yüzde 45 boykoçuların sayısı bu ülkenin en büyük kitlesi olduğunu görürüz. Bu boykotçular eğer sandığa giderse dilediği kişiyi belediye başkanı yapar, dilediği kişiyi de cumhurbaşkanı yapar. Ben de bu boykotçulara öncülük yaparak, belediye seçimlerinde onları sandığa davet ediyorum,  el ele vererek daha iyi bir Lefkoşa için çalışmayı vaat ediyorum” dedi.

“Kanlı dere projesi hayata geçirilecek”

Kırdağ, ülkedeki belediyelerin 4 sene önceki halinden daha kötü durumda olduğunu savunarak, “Bu kötü durumun en basit örneği yollardaki çukurlar ve Kanlı Dere’dir. Kanlı Dere, herkesin bildiği üzere sinek, yılan, pislik yuvası ve aslanı, kaplanı eksik Amazon Ormanı pozisyonundadır. Kaldı ki, bu dere için hiçbir çalışma yapılmamıştır, göreceksiniz ki ben başkan olduğum takdirde 6 ay içerisinde proje yapılıp, derenin ıslahı, temizliği, duvarla çevrilmesi ve yürüyüş ile bisiklet parkuru gibi adımların atılması yapacaklarım arasında yer alacak” diye konuştu.

“4 ana projem var”

Belediye Başkanlığına seçildiği takdirde yapacağı projeleri de sıralayan Arif Salih Kırdağ, “Projelerim içerisinde organik tarım gübresi, sunta, fırınlar ve evcil hayvanlar için mama var. Örneğin askerden birçok yiyecek her gün dökülmekte ve ziyan olmaktadır, askerle anlaşarak bu artan yiyecekleri aldığımız zaman, vatandaşa yarı fiyatına mama sunabileceğiz. Öte yandan, diğer bir projem rekabet edebilecek otantik fırınlar yapmaktır. Milyonlarca moloz çöplükte yakılmaktadır. Bunları eriterek ve tutkalını katarak binlerce metre sunta çıkarabilir ve mobilya sanayisi kurulabilir. Japonya’da demir yok ama, Japonya dünya kadar üretim yapmaktadır. Bu ülkede sunta imalatını başlatarak, gençlerin yarı fiyatına mobilya alabilmelerine yardımcı olabiliriz. Yine diğer bir projem gübre sanayisidir ki, bu konuda, Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ile görüşmüş ve 8-9 milyon Euro’ya her sene Bulgaristan’dan, Romanya’dan ve Türkiye’den organik ve sulu gübre getirdiğimiz bilgisini almıştım. Bu parayı ülkede tutarak ham maddesi ülkemizde olan gübreyi 60-70 TL’ye satarak arpa ve et fiyatları düşürmeyi hedefliyorum” dedi.

“Belediyeye para akacak”

Kırdağ, sözlerine şöyle sürdürdü; “Bu projeler ve yaratacağımız gübre ve mobilya sanayisi belediyeyi de holding gibi kalkındıracak ve belediyeye dere gibi para akacak. Bunun yanında LTB içerisindeki fazla personel de gönüllü olarak veya maaş artısıyla o bölümlere aktarılabilecek.”

“Fakir fukaraya konut yapacağım”

Göreve seçildiği takdirde ilk yapacağı işin, Lefkoşa’nın Sarayönü’ne güzel ve gösterişli bir havuz ve Lefkoşa tuvaletlerinin sayılarını artırmak olduğunu anlatan Kırdağ, “Havuz etrafına kışlık ve yazlık oturma yeri yaparak, bölgeye canlık kazandırmak da amaçlarım arasında. 4 senenin sonunda vergileri düşürmeyi de yapılması gerekenlerim arasına aldım,  bunu da seçilirsem muhakkaka yapacağım. Yine bir diğer projem, Haspolat ve Hamitköy’de ki hali arazi üzerine, uygun yerlere fakir fukara konutları yapmaktır. Avrupa Birliği ve Türkiye kaynaklarını kullanarak böyle bir şeyi yapabileceğimi düşünüyorum, bunu 4 yıllık görev süresi bittikten sonra yetiştirebileceğimi de planlarım doğrultusunda gördüm” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam