DOLAR 32,3479 0.25%
EURO 35,1044 -0.12%
GBP 41,0369 -0.17%
ALTIN 2.308,241,36
BITCOIN 22884013,40%

Lute, Anastasiadis ile görüştü

ABONE OL
17 Aralık 2018 10:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreterinin Kıbrıs için atadığı geçici özel danışmanı Jane Holl Lute, bir araya geldi. Dün sabah saat 10.00’da Rum Başkanlık Sarayında bir araya gelen Anastasiadis ile Lute, 2 saati biraz aşan bir görüşme gerçekleştirdi. Rum haber kaynakları, Lute’un görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan Başkanlıktan ayrıldığını kaydettiler.

“Yaratıcı ve verimli bir görüşme”
Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu ise, Anastasiadis ile Lute arasında hem “referans şartları”, hem de Kıbrıs sorununun kritik konularıyla ilgili yaratıcı ve verimli bir görüşme yapıldığını söyledi.

Yeniden bir araya gelecekler
Lute’un Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmesinin ardından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yeniden görüşeceğini de açıklayan Prodromu, kritik bir görüşme yapılmakta olduğundan, çok fazla yorum yapmaktan kaçınılmasının iyi olduğunu vurguladı.
Prodromu, Lute’un görüşme sırasında herhangi bir yazılı metin veya belge vermediğini de sözlerine ekledi.
Rum haber kaynakları, görüşmeye Anastasiadis haricinde, Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Rum Başkanlığı Diplomatik Büro Müdürü Kiriakos Kuros’un katıldığına da yer verdi.

Lute bugünde Akıncı’yla görüşecek
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute, bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşecek. Lute, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek. Görüşme saat 10.00’da başlayacak.

Lute’un Salı günü adadan ayrılması öngörülüyor
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Lute, geçtiğimiz günlerde Ankara’da TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.
Çavuşoğlu, Lute ile görüşmesi sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “BMGS’nin görevlendirdiği yetkili Jane Holl Lute’a, sadece herkesin birbiriyle konuşabileceği sağlıklı bir diyaloğun Kıbrıs’ta çözümü mümkün kılacağını ifade ettik” demişti.
New York’ta da Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrungalos’la görüşen Lute, Aralık başında da AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi FedericaMogherini ile bir araya gelmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam