DOLAR 32,3721 0.16%
EURO 35,0554 -0.13%
GBP 40,9809 0.17%
ALTIN 2.324,090,21
BITCOIN 2271728-0,60%

“Madımakta yaşananlar neyse burada yaşananlar da o”

ABONE OL
23 Ocak 2018 08:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ahmet İKİDERELİ

Afrika Gazetesine karşı dün sabah düzenlenen linç girişiminin ardından dün akşam ilerici grupların çağrısıyla gazete önünde destek eylemi düzenlenirken, sabah gazeteye saldıran grubun karşı hareketine bu kez Çevik Birlik izin vermedi. 

Sloganlar atarak destek verdiler

Akşam saatlerinde gazete önünde toplanan ilerici gruplar “Kıbrıs’ta barış engellenemez”, “Yaşasın Basın Özgürlüğü”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Afrika Madımak olmayacak” sloganları attı.  

Şener Levent eylemcilere konuştu

Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent bir süre sonra eylemcilerin yanına giderek bir konuşma yaptı. Levent, “Sivas’ta Madımak neyse burada yaşananlar da aynen o dedi.

Şener Levent sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bir dönüm noktası. Camiden çıkan 200 kişinin buraya gelmekte olduğu söylendi. Tabii gözü dönmüş kara bir güruhtur bu. Zaten bir yakmadıkları kaldı. Polis onları sadece seyretti. Ben polis müdürüne telefon ettim ve ‘Buraya müdahale etmek için bizi öldürmelerini mi bekliyorsunuz’ dedim, anlaşılan onu bekliyorlardı. Bugün artık direnmenin, başkaldırmanın zamanıdır. Siyasi partilerimizin liderleri Tayyip Erdoğan’ın söylediğine karşılık bir çift laf etmiş olsalardı bunlar bu boyutta yaşanmış olmazdı. Ama kimse bir şey demedi. Tıpkı Recep Akdağ’a kimsenin bir şey demediği gibi. Açıkça ‘gidin ve linç edin’ dedi, kimse de ses çıkarmıyor.”

Karşı grup da gazeteye geldi ancak karşısına bu kez Çevik Birlik çıktı

Bu arada, bir süre sonra ise sabah saatlerinde gazeteye saldıran grup bölgeye gelince, Çevik Birlik iki grup arasında set oluşturarak herhangi bir gerginlik yaşanmasını önledi. İki grup arasında uzaktan uzağa sloganlar atılan gece olaysız tamamlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam