DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20773841,96%

Mağara operasyonunda mutlu son: Herkes kurtarıldı

ABONE OL
10 Temmuz 2018 14:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tayland’da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerine yönelik operasyon üçüncü gününde tamamlandı. Daha önce 8 çocuğu mağaradan çıkaran kurtarma ekipleri, bugün kalan 4 çocuğu ve antrenörlerini yukarıya çıkardı. Böylece mağarada mahsur kalan kimse kalmadı. Antrenör, çocukların tamamının tahliyesinin ardından çıkarıldı.

Dalgıçlar dört genç ve antrenörlerine ulaşmak üzere Türkiye saatiyle 07.00 sularında mağaraya ulaşmak üzere göreve başladı. Vali Narongsak Osottanakorn amaçlarının akşam olmadan bütün kazazedeleri gün ışığına çıkartmak olduğunu söyledi. Genç futbol takımının 8 üyesi özel eğitimli dalgıçlar tarafından kurtarılmıştı.

Üçüncü kurtarma operasyonuna çoğunluğunu yabancıların oluşturduğu 19 özel dalgıç katıldı. Valilikten yapılan açıklamada kurtarma ekibindeki dört kişinin de mağaradan çıkarılabilmesi için tahliye çalışmalarının daha önceki operasyonlardan uzun sürebileceği belirtilmişti.  Mahsur kalan ekip mensupları arasında acil durumlarda müdahale etmek üzere mağaraya indirilen bir hekim de vardı.

Tayland’ın Myanmar sınırı yakınlarındaki kuzey bölgeleri bugün de yoğun yağış aldı. Kurtarma operasyonu zamana olduğu kadar, iklime karşı da yarış şeklinde geçti. Muson yağmurlarının etkisi altındaki bölgede su seviyesinin yükselmesinden ve mağaradaki kurtarma çalışmalarına ara vermek zorunda kalınmasından endişe ediliyordu.

NE OLMUŞTU?

Yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 genç ile 25 yaşındaki antrenörleri 23 Haziran’da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağara girişinin yağmur nedeniyle kapanmasının ardından içeride mahsur kalmıştı. Mağara kompleksinde kaybolduktan 9 gün sonra sağ olarak yerleri tespit edilen 12 çocuk ve antrenörlerini kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

İki operasyonla çıkarılan ve hastanede müşahede altına alınan 11 gencin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kazazedeler oksijen tüpleri yardımıyla ve kısmen uyutularak oksijen tüpleri yardımıyla su altındaki dar geçitlerden geçirilerek yeniden gün ışığına çıkarılıyor. Yaklaşık dört kilometre uzunluğundaki tünellerden çıkış sırasında mağarada mahsur kalanlardan her birine iki dalgıç eşlik ediyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam