DOLAR 32,5055 0.08%
EURO 34,8005 -0.04%
GBP 40,4689 -0.65%
ALTIN 2.495,920,48
BITCOIN 20839411,02%

Mağaraya ikinci operasyon: Sekiz çocuk kurtarıldı

ABONE OL
9 Temmuz 2018 16:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tayland’daki Chiang Rai kentindeki mağara kompleksinde 23 Haziran’dan beri mahsur kalan çocuklar ve futbol anterenörlerini kurtarmak için başlatılan operayonda ikinci safhaya geçildi. Dün 4 çocuğun mağaradan kurtarılmasının ardından bugün dört çocuk daha mağaradan çıkarıldı. Yetkililer kalan dört çocuk ve antrenörü dışarı çıkarmak için çalışmalara geri döndü.

Kurtarma operasyonunun 2. safhası tahliye rotasına yeni oksjien tüplerinin yerleştirilmesinin ardından yerel saatle akşam 11’de başladı. Operasyonun birkaç saat sürmesi bekleniyor. 

‘BİRKAÇ SAAT İÇİNDE İYİ HABERLER BEKLİYORUZ’

Uluslararası çapta sürdürülen kurtarma operasyonunun başındaki isim Chiang Rai Valisi Narongsak Osottanakorn gazetecilere yaptığı açıklamada “Tüm ekipmanlar hazır. Oksijen tüpleri hazır. Birkaç saat içinde iyi haberler bekliyoruz” dedi.

Sputnik’teki habere göre, dün iki dalgıcın yardımıyla mahsur kaldıkları mağaradan teker teker dalış yaptırılarak çıkarılan 6 çocuğun hastanede tedavi altında oldukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

KURTARILAN ÇOCUKLAR ENFEKSİYON RİSKİ NEDENİYLE HENÜZ AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ

Ancak çocukların enfeksiyon kapma riski nedeniyle henüz aileleriyle görüştürülmediği, daha dateylı fiziksel muayenelerden sonra aileleri ile görüştürülecekleri açıklandı.

Tayland’da cunta yönetiminin lideri Başbakan Prayut Çan-oça’nın da bugün bölgeyi ziyaret etmesi planlanıyor. Bölgeye öğleden sonra yağış düşmesi ve yağışların perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Tayland’da Tümgeneral Çalongçai Çaiyakam daha önce 13 kişinin çıkarılmasının kısmen suyla dolan mağaradaki koşullara bağlı olarak 2 ila 4 gün süreceğini açıklamıştı.

Yaşları 11 ila 16 olan 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran’da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağaranın girişinin sularla kapanmasının ardından içeride mahsur kalmıştı.

Kayıp grup, mağarada 9 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuş ancak mağaranın bu bölümünün yağmur sularıyla dolması nedeniyle bulunduktan hemen sonra dışarı çıkarılamamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam