DOLAR 32,5704 0.26%
EURO 34,7608 -0.04%
GBP 40,5310 -0.23%
ALTIN 2.495,380,45
BITCOIN 20275871,48%

“Mağusa’da alt ve üst yapı sorunlarını ortadan kaldıracağız”

ABONE OL
18 Haziran 2018 08:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

“İnsanlar bana güvenmeye ve gerçekten hizmet edeceğime inanmaya başladılar. Özellikle halkımız içinde siyasetten bıkmış ve yozlaşmaya bir son vermek isteyen kesimler bana ciddi anlamda destek vermeye başladı”


“Belediyelere ayrılan bütçe yeterli değildir. Bu yüzden belediyelerin disiplinli ve tasarruflu bir şekilde finans-bütçe düzenlemelerine gitmeleri gerekmektedir. Tüm bunları yaparken kesinlikle şeffaf ve halk tarafından denetlenebilir olmalıdırlar”


“Halkımızın hayatını kolaylaştıracak ve huzur getirecek projeler hazırdır. Örneğin Tüm Mağusa’ya güvenlik için mobese kameralar kurulacak. Çanakkale ve Gülseren göleti ıslah edilerek, göletlerin etrafında ışıklandırma yürüyüş yolları ve kafeler ile doğayla iç içe sosyal alanlar yapılacak”

Yeni BAKIŞ

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hüseyin Nurçin, Yeni Bakış’ın sorularını yanıtladı.

Y.B: Yerel yönetimler kentlerin can damarı, size göre ülkede yerel yönetimlerin verdiği hizmetler yeterli mi, seçilmeniz halinde işe nederen başlayacaksınız?

H.N: Ülkemizde yerel yönetimlerin verdiği hizmetler kesinlikle yeterli değil. Aslına bakarsanız yerel yönetimler asli görevlerini bile yerine getirmiyorlar. En büyük sebep ise merkezi otoritelerin denetimsizliği ve yerel yönetimleri başıboş bırakmasıdır. Öte yandan belediyelerin kendi iç denetimlerini arttıracak sistemler mevcut değil. Seçilmem halinde; şeffaflık ilkesi ile birlikte şu anda yaşanan bütçe denetimsizliği, istihdam sorunu, birimlerin verimsiz çalışması gibi iç karmaşayı sonlandırdıktan sonra alt-üst yapı sorunlarını ortadan kaldırarak işe başlayacağım.

Y.B: Ağırlıklı olarak siyasi parti adaylarının yarıştığı bir ortamda, bağımsız bir aday olarak kazanma şansınızı nasıl görüyorsunuz?

H.N: Açıkçası bu yola çıktığımda şansımı düşük görüyordum. Çünkü Mağusa’daki diğer bağımsız adayların arkasında yine siyasi partiler var. Şu anda Mağusa’da gerçekten bağımsız olan tek adayım. Bu açıdan bakınca insanlar bana güvenmeye ve gerçekten hizmet edeceğime inanmaya başladılar. Özellikle halkımız içinde siyasetten bıkmış ve yozlaşmaya bir son vermek isteyen kesimler bana ciddi anlamda destek vermeye başladı. Tüm bunları değerlendirdiğimde genç ve tam bağımsız bir aday olarak diğer adaylarla kazanma şansımı eşit görüyorum.

Y.B: Bütçeden belediyelere ayrılan pay yeterli mi?

H.N: Üzülerek söylüyorum maalesef belediyelere ayrılan bütçe yeterli değildir. Bu yüzden belediyelerin disiplinli ve tasarruflu bir şekilde finans-bütçe düzenlemelerine gitmeleri gerekmektedir. Tüm bunları yaparken kesinlikle şeffaf ve halk tarafından denetlenebilir olmalıdırlar.

Y.B: Kentlerin yaşamında alt ve üst yapılar gibi çevre, ulaşım, sosyal ve kültürel aktiviteler ve elbette yeşil alanların varlığı da çok önemli bu eksiklikleri giderecek plan ve projeleriniz hazır mı?

H.N: Burda şunu belirtmeliyim ki tüm bahsettiğiniz konular zaten belediyelerin asli görevleridir. Yani bunlar proje değil asli olması gereken hizmetlerdir. Özellikle alt ve üst yapı sorunlarını ortadan kaldıracağız. Öte yandan halkımızın hayatını kolaylaştıracak ve huzur getirecek projeler hazırdır. Örneğin Tüm Mağusa’ya güvenlik için mobese kameralar kurulacak. Çanakkale ve Gülseren göleti ıslah edilerek, göletlerin etrafında ışıklandırma yürüyüş yolları ve kafeler ile doğayla iç içe sosyal alanlar yapılacak. Mağusa’da tüm açık alanlarda ücretsiz Wifi internet olacak. Belediye marketleri kurulacak ve burada halkımız piyasaya göre %25 daha ucuz alışveriş yapacak. Yeni doğan bebeklerin ilk 3 aylık tüm masraflarını belediye karşılayacak. Şehir içi ulaşımı rahatlatacak, her yarım saatte bir kalkan servisler olacak. Bu servisler; durumu özel olanlar için ücretsiz olacaktır. Mağusalıyı yeşil ve mavi yani denizi ile buluşturacağız. 

E-Belediye projesi ile tüm belediye denetlenebilir hale gelecek. Aynı zamanda halkımız oturduğu yerden telefonlarından tüm belediye işlemlerini yapabilecek. Projelerin detayları için www.huseyinnurcin.com web adresini kontrol edebilirsiniz.

Y.B: Seçilmeniz halinde ilk icraatınız ne olacak?

H.N: Seçilmem halinde ilk icraatım belediyeyi teknoloji ile bütünleştirerek e-belediye sistemini devreye sokmak. Böylece bütçede yaşanan kaçak ve kayıpları sonlandırmış olacağız. Yıllardır denetlenmeyen bir yapıyı ortadan kaldırarak halkın belediyesini denetleyebileceği ve güvenebileceği bir yapı yaratacağım. Bütçe kontrol altına alındıktan sonra gerçekten kangren olan alt-üst yapı sorunları ortadan kaldırılacaktır. Ama dediğim gibi en büyük proje bütçeyi denetim altına almaktır. Tek bir kuruşun bile nereden geldiği nereye gittiği bilinmelidir. Sağlam projeler sağlam bütçeler ile yapılır. Halkımız yıllardır bütçe konusunda yaşanan usulsüzlüklerin temizlendiğini kendi gözleriyle görecektir.

Mağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hüseyin Nurçin

Özgeçmiş: 20.09.1983 Mağusa doğumlu.

Evli ve bir çocuk babası.

Eğitim: Marmara Üniversitesi Yüksek Teknoloji Mühendisliğinden mezun.

Şu Anda: Gazi Mağusa Teknoloji Geliştirme Bölgesinde OpenSoft Software Yazılım Şirketi kurucusu ve direktörü 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam