DOLAR 32,5927 0.36%
EURO 34,8742 0.39%
GBP 40,7269 0.31%
ALTIN 2.490,620,26
BITCOIN 21137224,17%

Meclis önünde arbede

ABONE OL
9 Ekim 2017 13:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

MECLİS T İZİNLERİ KONUŞULDU

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısı devam ediyor.  

Komitelerden gelen tasarı ve önerilerin ele alınmasının ardından, Genel Kurul’un gündeminde bulunan Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporu ele alındı. 

Tasarının okunmasının ardından, madde madde görüşülmesine geçildi.

ANGOLEMLİ 

Tasarının ilk maddesinde yer alan denetim konusunda söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Meclis önünde eylem yapan taksicilerin yıllardır denetimsizlikten şikayet ettiklerine işaret etti. 

Taksicilerin tüm şikayetlerinde haklı olduklarını söyleyen Angolemli, okul taşımacılığının bile denetlenmediğini savundu. 

Angolemli, eğitimsizlik ve denetimsizliğin ciddi sorun teşkil ettiğini ifade ederek, ilgili bakan ve yetkililerin eylemlerin konusunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı. 

Hüseyin Angolemli, eylemcilerin sorunlarına çare bulunması konusunda çağrı yaptı.

HAMZAOĞULLARI 

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları da, denetim konusunda yapılması gereken çok şey olduğunu ifade ederek, T izni verilmesi konusunun ve verilen T izinlerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Hamzaoğulları, otel taşımacılığı yapanlar dahil olmak üzere, yolcu taşımacılığı yapan herkesin T izinli olması gerektiğini kaydetti.

Her önüne gelene T izni verilmesini de eleştiren Hamzaoğulları, polis raporlarının olumsuz raporlarına rağmen T izni dağıtıldığını savundu. 

Hamzaoğulları, eylem yapan taksicilerin sözlerine kulak verilmesi gerektiğini kaydetti. 

ÇELER 

TDP Milletvekili Zeki Çeler de, hükümetin getirdiği konulara değinerek, AB’ye uyum çalışmaları kapsamında yapılanlarla, kaçak taksicilikle mücadele konusunda yıllardır bir şeyler yapılmamasının çeliştiğini söyledi.

Ülkede bir çok konuda kaçak yapılan işlerin önlenememesinin sebebini soran Çeler,  bugün yasal olarak T iznine sahip olan insanların haklarını koruyacak yasalar yapılması gerektiğini vurguladı. 

Çeler, otellerin taşımacılık izni olmamasına rağmen bunu yapmalarına neden engel olunamadığını ilgili bakana sordu ve bahane olarak da AB’ye uyumun gösterilmemesi gerektiğini vurguladı. 

DÜRÜST 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, “turistik T izni” ve “9 artı bir turistik T izni”yle ilgili öneri getirilmesi halinde birinci imzayı kendisinin atacağını söyledi.

Kimseye müsamaha gösterilmediğine işaret eden Dürüst, ülkede ulaşım hizmetleri ihtiyacı arttığını kaydetti. Dürüst, kürsüde yapılan konuşmalardaki uyarıları dikkate aldığını anlattı.

Taksicilerin eylemine dikkat çeken Dürüst, taksicilerin haklı seslerini dinleyeceklerini ancak taksicilerin hangi örgütle görüşeceklerine karar vermesi gerektiğini söyledi. 

Dürüst, T izinleriyle ilgili bir çalışma yaptıklarını ve konun mevzuat dairesinde olduğunu belirterek, sorunun, verilen T izninin sayısında değil de her anlamdaki denetimi olduğunu vurguladı. 

Kemal Dürüst’ün konuşmasının ardından tasarı madde madde görüşüldü ve tasarının bütünü oy birliğiyle onaylandı.  

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra Taşınmaz Mal (Tasarruf Kayıt ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alınarak, oy birliğiyle kabul edildi.  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam