DOLAR 32,3337 0.24%
EURO 35,0471 -0.25%
GBP 40,8925 -0.33%
ALTIN 2.281,780,20
BITCOIN 22839181,30%

Mide ağrısına iyi gelen 5 besin

ABONE OL
6 Haziran 2018 13:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Günlük aktivitelerimizi yaparken bizi oldukça zora sokan bu rahatsızlık başlarda önemsenmeyebilir. Fakat sıklıkla mide ağrısı yaşıyorsanız bir hekime başvurmanız sağlığınız açısından doğru olacaktır.

Bunun yanında çok sık mide ağrısı çeken biriyseniz, doktorunuzun vereceği ilaçlar dışında tüketeceğiniz bazı besin maddeleriyle de kendi kendinizi tedavi edebilirsiniz. Her insanda etki etmeyebilir, birine iyi gelen bir besin bir başkasında etki etmeyebilir. Ama yine de denemekte fayda var diye düşünüyoruz.


Muz

Mide ağrısına iyi gelen pek çok besin sayabiliriz. Bunların en başında ise muz gelir. İçinde bulunan pektin adı verilen doğal bileşen sayesinde mideden kaynaklı pek çok rahatsızlıkla savaşır. Doğru şekilde ve katkısız olarak tüketildiğinde mide ağrısını geçirmede oldukça etkilidir.


Keten Tohumu

Mide ağrısına iyi gelen bir diğer besin ise keten tohumudur. Keten tohumu, çok zengin bir lif kaynağı ve aynı zamanda da Omega 3 yağ asidi kaynağıdır. Öğütülmüş keten tohumunu yoğurdun içine katarak her gün ve düzenli şekilde tüketirseniz mide ağrısıyla baş edebilirsiniz.

Zencefil

Sık sık mide asidi yüzünden sıkıntılar yaşıyorsanız zencefil tüketimini arttırmanızı tavsiye edebiliriz. 

Zencefil kökünü kaynatarak düzenli aralıklarla içerseniz hem mide yanmasını yatıştırabilir hem de mide ağrınızı dindirebilirsiniz.

Yoğurt ve Kefir

İçeriklerinde kalsiyum, d vitamini ve doğal probiyotik bulunduran yoğurt ve kefir şifa kaynağı olarak bilinir. Özellikle içinde bulunan probiyotikler mide ağrısına sebebiyet veren ishal, mide enfeksiyonu, mide iltihabı gibi sorunlarla savaşır ve iyileşme sürecini kısaltır. Evde kolayca hazırlayıp tüketebileceğiniz bu gıdalarla mide ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Karnabahar

Mide ağrılarınıza çözüm olabilecek bir diğer gıda maddesi ise karnabahardır. Buharda pişireceğiniz karnabahar midede bulunan asitlerin mide duvarına zarar vermesine engel olur. İleri seviye bir hastalık olan ülser gibi mide hastalıkların tedavisinde de tüketilmesi önerilen karnabaharla mide rahatsızlığınızı tedavi edebilirsiniz.

Bu saydığımız besinlerin yanında mide ağrısından kurtulmak ya da sebebiyet vermemek için başka tavsiyelerde de bulunmak gerekirse, mide ağrısı yediklerimizle de bağlantılı olarak sıkça ortaya çıktığı için eğer hassas bir mideye sahipseniz yediklerinize özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir.

Örneğin, asitli içeceklerden, alkol ve sigaradan uzak durmalı, paketlenmiş hazır gıdaları tüketmekten kaçınmalısınız. Baharat tüketimine dikkat etmelisiniz. Aşırı yağlı yemekler yemekten kaçınmalısınız. Çünkü bütün bu saydıklarımız mide ağrısını tetikleyen yiyecekler arasındadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam