DOLAR 32,5212 -0.09%
EURO 34,7950 -0.22%
GBP 40,4945 -0.08%
ALTIN 2.423,54-0,25
BITCOIN 2157736-0,13%

Mide hazımsızlığına ne iyi gelir?

ABONE OL
22 Mayıs 2018 09:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Aynı zamanda reflü hastalığı (GÖRH), irritabl bağırsak sendromu, stres veya kaygı, obezite, ülser, mide enfeksiyonu, tiroid hastalığı, sigara ve bazı ilaçlar da bu rahatsızlığı tetikleyebilir veya daha kötü hale getirilebilir. Hazımsızlığın belirgin belirtileri arasında üst karın ağrısı, ağızda asidik bir tat, midede kusma yanma hissi, mide ağrısı, gaz ve şişkinlik vardır. 

Mide Hazımsızlığına Ne İyi Gelir – Hazımsızlık Bitkisel Tedavi


1. Elma sirkesi

Elma sirkesi, yavaş çalışan midenin hızlandırılmasına yardımcı olabilir. Doğasındaki asidik yapı alkalileştirici bir etkiye sahiptir ve aynı zamanda hazımsızlığın tedavisine yardımcı olur.

2. Rezene Tohumları

Rezene tohumu çok baharatlı ya da yağlı yiyeceklerin neden olduğu hazımsızlığın tedavisi için gerçekten yararlı olabilir. Rezene tohumu mide bulantısını azaltan ve gaz kontrolüne yardımcı olan uçucu yağlar içerir.

3. Zencefil

Zencefil, sindirim salgılarını artırır ve yiyecekleri sindirmek için enzim akışını uyarır. Özellikle aşırı yemekten kaynaklanan hazımsızlık içinzencefil etkili bir tedavi yöntemi olabilir.


4. Karbonat

Hazımsızlık çoğu zaman mide asitlerinin yüksek düzeyde olmasından kaynaklanır. Bu sorunun en basit ve en etkili tedavilerinden biriside karbonattır. Karbonat bir antiasit gibi iş görerek kısa sürede rahatlama sağlar.

5. Karambol Tohumları

Piskopos otu veya Ajwain olarak bilinen karambol tohumları hazımsızlık, şişkinlik ve ishal tedavisinde oldukça etkilidir. Sindirim sistemini düzenler ve gaz giderici özellikleri vardır.


6. Bitkisel Çay

Ağır bir yemek yedikten sonra bitkisel bir çay içmek hazımsızlığı büyük ölçüde azaltabilir. 

Bir fincan sıcak suya bir tane sevdiğiniz bitkisel çay poşetini batırın ve beş dakika demlenmesini bekleyin. Hala sıcakken için.


7. Kimyon

Kimyon hazımsızlık, bulantı, ishal ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarının tedavisi için bir ayurvedik ilaç olarak kullanılan, uzun bir geçmişe sahip bir şifadır. Pankreas enzimlerinin salgılanmasını uyararak sindirime yardımcı olur.

8. Kişniş

Kişniş sindirim enzimlerinin üretimini teşvik eden, mideyi sakinleştirmeye yardımcı olan ve hazımsızlık tedavisinde etkili bir baharattır.

9. Fesleğen Yaprakları

Fesleğen hazımsızlık ve asitli reflü için mükemmel bir Ayurvedik ilaçtır. Aynı zamanda, kendi gaz giderici özellikleri sayesinde bağırsak gazlarını azaltmaya yardımcı olur.

10. Tarçın

Bu hazır baharat hazımsızlıktan muzdarip olanlar için çok yardımcı olabilir. Tarçın sindirim sürecine yardımcı olur, kramp ve şişkinlikten rahatlama sağlayabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam