DOLAR 32,5431 -0.04%
EURO 35,0036 0.44%
GBP 40,9046 0.64%
ALTIN 2.434,470,48
BITCOIN 2072575-3,99%

Muhalefette başka, iktidarda başka

ABONE OL
14 Aralık 2017 08:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CTP’nin iktidar olması halinde yapacağını vaat edip gerçekleştirmediği icraatlardan bazı başlıklar: 


Yeni müşavir yaratmayacağız diyerek hükümette bulundukları dönemde 200 üst düzey yöneticiye engel olamamak 


Partizanlığın önüne geçememek


Devlete geçici alımları durduramamak 


Özelde sendikalaşmanın yolunu açamamak


Üçlü kararnameyi kaldıramamak 


Eğitimde süren sorunlara çare üretememek 


Kalıcı bir sağlık sisteminin önünü açamamak


Trafiği devlet politikası haline getirememek 


CMC gibi çevre sorunlarına çözüm üretememek

Deniz ABİDİN 

Yeni Bakış, iktidara gelmiş siyasi partilerin ve bakanların icraatlarını gün yüzüne çıkarıyor. Bugün Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) iktidara geldiği dönemde yapacağını söylediği, ancak yapamadığı bazı icraatları gündeme taşıyoruz. CTP muhalefetteyken iktidarın aldığı birçok kararı eleştiren, ancak hükümete geldiği dönemlerde bu kararları değiştiremeyen ve verdiği birçok sözü tutamayan bir parti olarak öne çıktı.

CTP’nin iktidara geldiği dönemde yapacağını söylediği, ancak yapamadığı bazı icraatları şöyle; 

*Yeni müşavir yaratmayacağız diyerek hükümette bulundukları dönemde 200 üst düzey yönetici yaratmak

*Partizanlığın önüne geçememek

*Devlete geçici alımlarını durduramamak 

*CMC gibi çevre sorunlarına çözüm bulmamak 

*Özelde sendikalaşmanın yolunu açamamak

*Tek Sosyal Güvenlik Yasasını gündeme getirmek 

*Üçlü kararnameyi kaldıramamak 

*Eğitimde süregelen sorunlara çare üretememek 

*Kalıcı bir sağlık sisteminin önünü açamamak

*Toplu taşımacılığın önünü açamamak 

*Trafiği devlet politikası haline getirememek

HÜR –İŞ Başkanı Çaluda:

“İcraat yapma sözüyle geldiler, ancak yapamadılar”

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) başkanlığına Ahmet Çaluda, bir partinin muhalefetteyken iktidara gelmek için vaatlerde bulunmasının normal olduğunu belirterek, iktidara gelmiş bir partinin ise gördüğü yanlışları düzeltmesi gerektiğini söyledi. Çaluda, CTP’nin yaptığıyla söylediğinin uyuşmadığını ifade ederek, “muhalefette başka, iktidarda başka söylüyorlar” dedi. Çaluda, CTP’nin defalarca iktidara geldiğini, gelirken birçok icraat yapma sözüyle geldiğine vurgu yaparak, bunların en başında Asgari Ücretin geldiğini söyledi. Çaluda, CTP’nin her seferinde asgari ücreti yükselteceği sözü verdiğini ancak bu sözünü tutamadığını ifade ederek, “yapsınlar da görelim” diye konuştu. Çaluda, özelde sendikacılığın önünü açacaklarını da her seferinde dile getirdiklerini, ancak açamadıklarını belirtti. 

“Göç Yasası dedikleri yasa için oylamaya katılmadılar”

Çaluda, Göç Yasasını CTP’nin gündeme getirdiğini ancak, çekimser oy dahi kullanmayarak, oylamaya katılmadıklarını kaydetti. Çaluda, tek sosyal güvenliği gündeme getiren partinin CTP olduğunu dile getirerek, partizanlığı kaldırarak, geçici alımını durduracakları sözü verdiklerini, ancak hiçbirini yapamadıklarını belirtti. 

Çaluda, CTP-DP Hükümeti döneminde 400 kişinin geçici statüsünde devlete alındığını belirterek, “bekara karı boşamak kolaydır derler. Önemli olan iktidara gelindiği zaman yapılandır. Vatandaş maaş alamadığı günü, narenciyecinin ve sigortalının ödenemediği günü hatırlasın” diye konuştu. 

“Vizyonu ve misyonu farklı bir parti”

Çaluda, CTP’nin vizyonu ve misyonu ile farklılıklar gösteren bir parti olduğunu ifade ederek, şunları söyledi, “Emek en yüce değerdir, ne ezen ne ezilen diye meşhur sözleri vardır. Ancak iktidara geldiklerinde bunu neden yapamadılar? İktidara geldiklerinde ülkede bütün yatırımlar durdu. O kadar bir acemi mangasıdırlar ki bir zaman üçlü kararnameyi değiştireceklerini söylemişlerdi. Peki bunun için bir adım atıldı mı? Hayır atılmadı.”

Çaluda, siyaset yapmanın bu ülkede deneyimli kadro ve cesaret istediğine vurgu yaparak, hükümet etmenin ise yürek istediğini belirtti. Çaluda, “CTP ne zaman hükümete gelse bertaraf etti ve gitti” diyerek, “bir kaşık suda fırtına yaratmayı, iftira atmayı çok iyi becerirler” diye konuştu. Çaluda, CTP’nin iktidara geldiği dönemlerde vatandaşa verdiği sözü tutmayan bir kabinesi olduğunu ifade ederek, şimdi yine muhalefette olduklarını ve bir takım sözler verdiklerini söyledi. 

“Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyorlar”

Çaluda, şöyle devam etti, “Sayın Akıncı’nın yerinde Eroğlu ve Denktaş olsaydı acaba ne olacaktı. Ben bunu çok merak ediyorum. Bu insanları barış düşmanı yaptılar. Sayın Talat da Cumhurbaşkanı oldu, 5 yıl orada oturdu. Ben soruyorum, ne kadar ilerleme sağlandı? Annan Planı’na evet deyin Avrupa Birliği’ne gireceğiz dediler. Ancak neyin olmadığını kendileri çok iyi biliyor. Bizler de bu Ada’da bir anlaşma olsun istiyoruz. Ancak bunun olamama sorumlusu kimdir çok iyi biliyoruz. Suç bizde mi yoksa onlarda mı? Bunu bilmiyormuş gibi herkesi barış düşmanı yaptılar ve barış yapacağız vaatleriyle halkı kandırıyorlar. Güney hep haklı biz haksız.” 

Çaluda, “Üretimden kopmuş, sadece bir Ada turizmi ile ve de sadece üniversite gelirleriyle ne yapacaksınız?” diye sorarak, CTP’nin söylediklerinin hiçbirini yerine getiremediğini kaydetti. 

Çaluda, “CTP sadece çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyor. Bu ülkede bütün kalıcı eserlerin UBP döneminde yapıldı. Esnafa kredi, turizme teşvik, GSM sistemi, çift şeritli yollar, hep UBP döneminde yapıldı. Kırsal kesim arsası dağıtımı da hep UBP döneminde olmuştur, CTP döneminde hiç olmadı.” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam