DOLAR 32,2819 0.05%
EURO 34,6845 -0.13%
GBP 40,3355 -0.1%
ALTIN 2.403,350,14
BITCOIN 2023472-1,56%

“Nasıl geleceğini bilmek isteriz”

ABONE OL
15 Nisan 2018 09:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, Türkiye’den kabloyla elektik gelmesi konusunda yapılacak olan fizibilite çalışmasını olumlu bulduğunu, bir karar alınacaksa kapalı kapılar ardında değil, toplumla her şeyin paylaşılarak alınması gerektiği görüşünde olduğunu söyledi 

Öksüzoğlu, “Kablonun gelmesini bir şekilde kabul ediyoruz. Ancak ne şekilde geleceğini bilmemiz gerekir. İçinde alım garantisi var mı? Kablonun yöntemi ne olacak? Enter kornekte mi olacak? KIB-TEK’in bu senaryoda rolü ne olacak? Esas soru işaretleri bunlardır. Bunlar bir şekilde bize anlatılmadan herhangi bir adım atılacaksa, biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu

Öksüzoğlu, taleplerinin kapalı bir anlaşmanın imzalanmaması olduğunu belirterek, akademisyenlerin yaptığı araştırmalar sonucunda kablonun ucuz gelmesinin mümkün görünmediğini kaydetti. Öksüzoğlu, bu konu göz ardı edilerek bir anlaşma yapılmasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti


Deniz ABİDİN

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, ülkeye Türkiye’den kabloyla elektik gelmesi konusunda hükümetle hem fikir olmakla birlikte, fizibilite çalışmasının gündeme gelmesi gerektiğini belirtti. Öksüzoğlu, daha önce yapılan açıklamaların fizibilite çalışması olmadan, kimin ne şekilde geleceği bilinmeden bir anlaşmanın yapılmaması yönünde olduğunu anımsatarak,  Başbakan’ın yaptığı açıklamada da fizibilite çalışmasından bahsettiğini kaydetti.  Öksüzoğlu, kablonun kime, ne şekilde olacağı bilinmeden ve de tüketiciye ucuz yansıyıp yansımayacağı bilinmeden bir anlaşma yapılmayacağının ifade edildiğini söyledi. 

“Gittik ve imzaladık diye bir durum ortada yok”

 Tufan Erhürman ve Recep Akdağ’ın yaptığı 5 saatlik protokol görüşmesinden bunun anlaşıldığını belirten Öksüzoğlu, fizibilite çalışması uygun olmayan bir anlaşmanın imzalanmayacağını düşündüğünü söyledi. Öksüzoğlu, “Gittik ve imzaladık diye bir durum ortada yok” diyerek, söz konusu kablonun ticari açıdan kimin sorumluluğunda olacağının belirleneceğini kaydetti. Topluma ve tüketiciye daha ucuz bir enerji sağlayacaksa bu anlaşmanın hükümet tarafından imzalanacağını ifade eden Öksüzoğlu, fizibilite konusunda çok yol kat etmek gerektiğinin altını çizdi.

“Üzerinde durduğumuz alım garantisidir”

Öksüzoğlu, şöyle devam etti, “Hazırlanacak olan fizibilite çalışmasının içinde kesinlikle alım garantisi olmamalıdır. Bizim üzerinde durduğumuz alım garantisidir. Bugün itibariyle örnek olarak AKSA vardır. Her gün için üretim yapsa da yapmasa da oraya ciddi miktarda para harcanıyor. Bunun gibi bir modelin tekrar bu topluma kablo ucuza gelecek şeklinde yutturulması ya da zorunlu hale getirilmesi kesinlikle kabul edilebilecek bir durum değildir”

“Kablonun ne şekilde geleceğini bilmemiz gerekir”

Umut Öksüzoğlu, toplumla her şeyin paylaşılması gerektiğini belirterek, alınacak olan kararların gizli kapılar ardında alınmaması gerektiğine vurgu yaptı. Öksüzoğlu, “Hem fikir olunacaksa toplum adına olunacak” diyerek, “kablonun gelmesini bir şekilde kabul ediyoruz. 

Ancak ne şekilde olacağını bilmemiz gerekir. İçinde alım garantisi var mı? Kablonun yöntemi ne olacak? Enter kornekte mi olacak? Peki KIB-TEK ne olacak? KIB-TEK’in bu senaryoda rolü ne olacak? Esas soru işaretleri bunlardır. Bunlar bir şekilde bize anlatılmadan herhangi bir adım atılacaksa, biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

“Kablonun ucuz geleceğini mümkün görmüyoruz”

“Çalışanlar ve EL-SEN olarak bu konuda birebir paydaşız” diyen Öksüzoğlu, “umarız ki bizimle görüşülüp paylaşılacaktır” diye konuştu. Öksüzoğlu, taleplerinin kapalı bir anlaşmanın imzalanmaması olduğunu belirterek, akademisyenlerin yaptığı araştırmalar sonucunda kablonun ucuz gelmesinin mümkün görünmediğini kaydetti. Öksüzoğlu, bu konu göz ardı edilerek bir anlaşma yapılmasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam