DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
GBP 41,0064 0.27%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 2267013-0,70%

Nasıl para koparacaklarını planladılar

ABONE OL
17 Temmuz 2018 08:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

 Ses ve görüntü kayıt cihazları ile Capital Bank’ın sahibi Tekin Arhun’un cinsel içerikli görüntülerini çekip, şantaj aracı olarak kullanan bankacı Didem Uçak, medyum Arife Oğuzoğlu, Muharrem Tanrıverdi ve İsmail Dimilliler dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 


Polis bulguları aktardı

Mahkemede Özel Soruşturma Biriminde görevli polis çavuşu, zanlıların Şubat-Mayıs 2018 tarihinde meydana gelen “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan tutuklandıklarını söyledi. 

Radyo görünümlü kamerayla kayıt yaptı

Polis, zanlı Didem Uçak’ın radyo görünümlü görüntü ve ses kaydı cihazı ile yatak odasında müşteki iş adamı Tekin Arhun’nun cinsel içerikli görüntülerini çektiği iddiasıyla tutuklandığını söyledi. Polis, mesele ile bağlantılı olarak Arife Oğuzoğlu, İsmail Dimilliler, Muharrem Tanrıverdi’nin de yakalandığını anlattı. 

Arhun’un banka hesaplarını da diğer zanlılara verdi

Polis, Lefkoşa’da bir bankada çalışan zanlı Uçak’ın görüntülerini çektiği müştekinin banka hesap bilgilerini elde edip zanlı Dimilliler ve zanlı Tanrıverdi’ye verdiğini de aktardı. Polis, olayda kullanılan radyo görünümlü cihazın emare olarak alındığını kaydetti. Polis mesele ile bağlantılı olan zanlı Oğuzoğlu’nun fal ve büyü işleri yaptığı işyerine de operasyon düzenlediklerini açıkladı. Polis, zanlının işyerinde de masa saati görünümlü ses ve görüntü kayıt cihazı ele geçirildiğini açıkladı. 

Dimililer’in evinde ve aracında arama yapıldı

Polis, zanlı Dimilliler’in evinde ve aracında yapılan aramada ise 13 canlı mermi ele geçirildiğini açıkladı. Polis, zanlıların evlerinde ayrıca tabletler, bilgisayarlar, zanlı Oğuzoğlu ile Tanrıverdi’nin birlikte kaldığı evde 12 kurusıkı mermi ve kurusıkı tabanca ele geçirdiklerini söyledi. Zanlıların 

13 Temmuz’da mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 3 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde yapılan incelemede zanlı Tanrıverdi’nin tasarrufunda bulunan hard diskte müştekinin görüntülerinin tespit edildiğini söyleyen polis, ayrıca ses kayıtları da ele geçirdiklerini açıkladı. 


Ses kayıtlarında nasıl plan yaptıklarını konuştular

Polis, ses kayıtlarında zanlıların müştekiden nasıl para sızdıracaklarına dair planlama konuşmaları olduğunu, bunların araştırılacağını belirterek zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam