DOLAR 32,5956 0.16%
EURO 35,0179 -0.08%
GBP 40,7997 -0.16%
ALTIN 2.438,160,10
BITCOIN 21011280,68%

“Neden yaptığına anlam veremedik”

ABONE OL
15 Nisan 2018 08:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ahmet İKİDERELİ

Lefkoşa’nın Marmara Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren “Marmara Kebap” dün sabah 03.00 sularında önce soyuldu ardından ise, kundaklandı. “Marmara Kebap” isimli işyerinin mutfak kapısı muhtemelen anahtar yardımı ile açılarak içeriye giren meçhul erkek bir şahıs,  bir adet dizüstü bilgisayar ve içerisinde hesapların olduğu üç adet ajandayı çalındıktan sonra beraberinde getirdiği yanıcı spreyi paspas üzerine sıkıp ateşe vermek suretiyle iş yerini kundakladı.

Bazı eşyalar hasar gördü

Yangın olaya müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucu, dükkan içindeki 2 adet plastik masa, 1 adet plastik sandalye, reklam tabelası ve güneşlik tente yanarak zarar gördü. Polisin olayla ilgilis oruşturması sürüyor.

“15-20 gün kadar yanımızda çalışmıştı”

Olayın ardından Yeni Bakış’a konuşan dükkan sahibi Ayşe Özkan, soygun ve kundaklamayı gerçekleştiren şahsın daha önce yanlarında çalışmış biri olduğunu belirtti.

Özkan olayla ilgili şöyle konuştu: “15 – 20 gün kadar yanımızda çalıştı. Geldiği günün ertesi günü ailesi aramaya başladı. Çok borcu vardı. Türkiye’den sürekli aranırdı. Alacaklılar  arardı, bizden para göndermemizi istedi. Zaten düzgün da çalışmadığı için işine son verdik. 4-5 ay sonra yeniden geldi. Kıbrıs’a yeniden döndüm dedi,iş arıyordu, bizim işçiye ihtiyacımız olmadığı için telefon numarasını bıraktı,  iş bulursak seni ararız dedik. İş için birkaç yeri aradık ama olumlu bir cevap alamadık. Dün akşam birlikte yemek yedik, aramızda hiçbir husumet yoktu ne alacak verecek davası ne da herhangi bir kavga hiçbir şey yoktu” 

“Birlikte yemek yedik sonra bu olay gerçekleşti”

Ayşe Özkan, saat 24.00 sularında zanlıyla birlikte yemek yeyip yolcu ettikten sonra sabah saat 03.00 sularında evlerinin kapısının çalındığını belirterek,  “Kapıyı açtığımızda karşımızda ik genç abla koşun dükkanınız yanıyor dedi. Aceleyle aşağıya indik, dükkanın ön kısmı yanıyordu,  hemen itfaiye ve polise haber verdik anında müdahale ettiler. Polis kameraları görmek istedi. Polisle birlikte görüntülere bakınca şok geçirdirik.  Zanlı, uyuşturucu kullanmış gibi ayakta durmakta zorlanıyordu, dükkanın kapısını nasıl açtı, içeri nasıl girdi, kasayı nasıl kırdı hep birlikte görüntüleri izledik” şeklinde konuştu. 

“Dükkanın her tarafına pisledi”

Özkan, olayın nasıl gerçekleştiğinin tüm ayrıntılarıyla kameralara yansıdığını belirterek, “ İşçilerimiz hazırlık yapmak için sabah erken gelirler ve anahtarı koyduğumuz bir yer var oradan alıp dükkanı açarlar. Bu şahıs, bizde çalıştığı dönemde anahtarın yerini görmüş ordan anahtarı aldı ve dükkanı açtı. Önce  Her tarafa pisledi tuvaletlere yerlere falan idrarını yaptı. Daha sonra ise, kasayı kırdı. Bilgisayarı söktüp  aldı. Pos cihazlarımızı ve defterlerimizi aldı. Sonra elindeki spreyi sağa sola sıkmaya başladı, ardından da kapının önündeki paspası alarak yakıp tavana tuttu. Yandığına emin olunca içerilere doğru yürüyüp yakmaya devam etti, şans eseri oralar yanmadı yoksa zararımız daha büyük olacaktı. Dükkanın yandmaya başladığından emin olunca ise kaçmaya başladı ve kaçarken de yola defteri düşürdü. Çocuklar cüzdan düşürdüğünü sanıp arkasından koştular, dükkanın yandığını görünce ise takipten vazgeçtiler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam