DOLAR 32,3675 0.14%
EURO 34,9736 -0.31%
GBP 40,9677 0.19%
ALTIN 2.323,960,21
BITCOIN 22806580,51%

Neler olmuş neler

ABONE OL
15 Kasım 2017 13:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Yıldırım, Rakka’dan DEAŞ’lıların silahlarıyla birlikte çıkarılmasına sert tepki gösterdi. İşte Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları: Yurt savunması için öncelikle yerli ve milli kaynaklarla temin edilmek üzere 22 projeye onay verdik. Türkiye’nin otomobili projesinin başlangıcını yaptık.

ABD ziyareti
Amerika ziyareti kapsamında ilk toplantıyı ABD’nin önde gelen sivil toplum temsilcileriyle yaptık. Daha sonra Müslüman toplum temsilcileriyle, islam dünyasındaki gelişmeleri ve islam karşıtlığı gibi konularda kapsamlı istişareler yaptık. 9 Kasım’da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir toplantı yaptık. Toplantıda hassas olduğumuz bütün konuları masaya koyduk. FETÖ, ABD-PYD işbirliği dahil olmak üzere bölgesel konulardaki beklentimizi açık bir şekilde aktardık. FETÖ elebaşının tutuklanarak iadesi faaliyetlerinin kısıtlanması ve sonlandırılması talebimizi tekarar ettik. 15 Temmuz darbe gişrimininin sorumlularının yargılanması konusunun Türkiye için hayati öneme sahip olduğunun altını çizerek işeret etitk ve somut adım atılmasını beklediğimizi tekrar anlattık. Bunu söylerken bize kanıt delil diyenlerin 11 Eylül’den sonra meydana çıkıp Amerika saldırı altındadır bu işi yapan da El Kaide’dir bunun başı da Usame Bin Ladin’dir Afganistan’a giriyoruz Amerika’nın arkasında olan bizimle gelsin dediniz. Biz de delil sormadık oraya asker gönderdik.  PKK ile etkin mücadelede anlık istihbarat değişimi ve örgütün finansal kaynaklarının durdurulması beklentimizi ifade ettik.  

Atatürk kimsenin tekelinde değil
AK Parti kurulduğu günden beri Anıtkabir’e gidiyor. Atatürk hiçbir siyasi kurumun ya da kuruluşun tekelinde değildir. Atatürkçülük lafla olmaz. Muasır medeniyet hedefine hizmet etmekle olur. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. Toplumu bu konuda ayrıştırmak vatanseverlik değildir. Fatih Sultan Mehmet ne kadar bizimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk de o kadar bizimdir. 

Rakka’daki gizli anlaşma
Neler olmuş neler. Rakka’da DEAŞ’lıları temizlemek yerine, DEAŞ’lılara silahlarıyla birlikte Rakka’dan çıkmaları için destek olmuşlar. Bu ne demek? Biz ne dedik Amerika’ya? Bir terör 
örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için 
mücadele, devletlerin yapacağı iş değildir, akla ziyan bir iştir. 
İşte sonuçları ortaya çıkıyor. Şimdi oradan çıkan, silahlarıyla serbest bırakılan bu DEAŞ mensupları başta Türkiye olmak üzere Avrupa, Amerika, dünyanın her tarafından kim bilir yeni masum insanların katline sebep olacaklar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam