DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20758650,93%

“Niyet ve irade yok”

ABONE OL
5 Kasım 2017 13:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, ciddi yağış miktarlarının görülmeye başlandığına dikkat çekerek, bunun da haliyle sıkıntılara yol açtığını, ancak siyasilerde önlem alacak niyet ve iradenin olmadığını belirtti.

Aysal, seçim dönemine girildiğini, yeni bir hükümetin geleceğini, her şeyin yeniden görüşüleceğini, vizyonu olan bürokrat bulunması durumunda bütçe ayrılarak Lefkoşa Sanayi Bölgesi için hazır olan projenin ihalesine çıkılması için uğraşacaklarını kaydetti.

Aysal, “Olay oluyor bitiyor, zarar gören dahil herkes unutuyor. Halk da unutuyor. Yapması gerekenlerde niyet yok. İmar planı içinde her şey olmalıdır. Bir yukarıya bir aşağıya indirilen emirnamelerle yapılaşmayı idare etmeye çalışıyoruz. Ancak bu şekliyle yürümediği belli. Bu mevsimlerin değişmesi ciddi miktarda yağmurların kısa sürede yağmasına sebebiyet veriyor. Dolayısıyla bu risk bellidir. Bu riski nasıl yöneteceğimizin planlamasını yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Deniz ABİDİN

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, ciddi yağış miktarlarının görünmeye başladığına dikkat çekerek, bunun da haliyle sıkıntılara yol açtığını belirtti. Aysal, toprağın drenaj yapma yetkisinin ortadan kaldırılması, altyapıdaki eksiklikler, hepsi birleştiği zaman su baskınlarına neden olduğunu söyledi. Aysal, Lefkoşa’da Sanayi Bölgesi’ni sürekli su bastığını anımsatarak, oda olarak 2014 yılından bugüne çalışma yapıldığını bir projenin sunulduğunu ifade etti. Aysal, Sanayi Bölgesine çözüm getirildiğini, ancak yürütülememesinden dolayı bir çözüme varılamadığını kaydetti.

“Şu an odaklanılan tek şey seçimdir”
Aysal, ülkede herkesin odaklandığı tek şeyin seçim olduğuna dikkat çekerek, “Kim aday çıkacak?” diye merak içinde olunduğunu belirtti. Aysal, asıl sorulması gereken şeyin, “Kim neden adaydır? Vizyon koyma yeteneği var mı?” olması gerektiğini belirterek, bu vizyonsuzlukların neticesi ile günlük politikalar sonucu üç yılda hazırlanan sanayi bölgesi ile ilgili proje için bile ihaleye çıkılmadığını belirtti. Aysal, son yağan yağmurla Girne’nin yeniden hatırlandığına dikkat çekerek, Lefkoşa’da da yakında gündeme gelmesi durumunda ödenecek olan bedelin hazırlanan projeden daha büyük olacağını kaydetti.

“Risk bellidir, ancak niyet yok”
Aysal, “Olay oluyor bitiyor, zarar gören dahil herkes unutuyor. Halk da unutuyor. Yapması gerekenlerde niyet yok. İmar planı içinde her şey olmalıdır. Bir yukarıya bir aşağıya indirilen emirnamelerle yapılaşmayı idare etmeye çalışıyoruz. Ancak bu şekliyle yürümediği belli. Bu mevsimlerin değişmesi ciddi miktarda yağmurların kısa sürede yağmasına sebebiyet veriyor. Dolayısıyla bu risk bellidir. Bu riski nasıl yöneteceğimizin planlamasını yapmamız gerekiyor. Yapılması gereken Girne için de budur, Mağusa için de budur, Lefkoşa için de budur.”Aysal, Sanayi Bölgesi için bütçenin ve projenin hazır olduğunu ifade ederek, “Ne yazık ki yürütülmüyor” dedi. Aysal, “Projeye iki yıl önce çıkılsaydı bu proje tamamlanmış olacaktı” diyerek, bu sorunun bu şekilde bertaraf edileceğini söyledi.

“Projemiz hazır, belki Lefkoşa Sanayisini kurtarırız”
Aysal, seçim dönemine girildiğini, yeni bir hükümetin geleceğini, her şeyin yeniden görüşüleceğini, vizyonu olan bürokrat bulunması durumunda bütçe ayrılarak Lefkoşa Sanayi Bölgesi için hazır olan projenin ihalesine çıkılması için uğraşacaklarını belirterek, “Belki sanayiyi kurtarırız” diye konuştu. Aysal, sorunların bütünlüklü olarak çözülmesi gerektiğini belirterek, nasıl tedbir alınacağının belirlenmesi, yeni gelişen yapılaşmayla ciddi mühendislik tartışmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Aysal, mühendislik açısından bilinmeyen bir konu olmadığını belirterek, iradede ve niyette sıkıntı olduğunu söyledi. Aysal, hiçbir sorunun çözülmeme gibi bir durumu olmadığını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam