DOLAR 32,4478 -0.13%
EURO 34,7757 -0.58%
GBP 40,6082 -0.47%
ALTIN 2.440,990,21
BITCOIN 20901311,00%

Öksürüğe ne iyi gelir?

ABONE OL
23 Mayıs 2018 09:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Öksürük, viral bir enfeksiyon, soğuk algınlığı, grip ve sigara, astım, tüberküloz ve akciğer kanseri gibi sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir.

Öksürüğün belirgin belirtileri arasında; boğazda kaşıntı, göğüs ağrısı ve tıkanıklık vardır. Reçetesiz satılan öksürük şuruplarını kullanmak yerine, mutfağınızdaki hazır içerikleri kullanarak öksürüğü doğal yöntemlerle tedavi etmeyi deneyebilirsiniz.

Öksürük Evde Nasıl Tedavi Edilir – En Etkili 10 Yöntem

1. Zerdeçal

Ot zerdeçal, öksürük için özellikle de kuru öksürük üzerinde terapötik bir etkiye sahiptir.


2. Zencefil

Zencefil, öksürük için en popüler doğal tedavi yöntemlerinden biridir.

Taze zencefili küçük dilimler halinde kesin ve hafifçe ezin. Bir bardak suya koyup kaynatın. Boğaz ağrısı, kesintisiz öksürük ve hatta tıkanıklıktan kurtulmak için günde üç ila dört kez bu bitkisel karışımı kullanın. Ayrıca limon suyu ve bal da katabilirsiniz.

3. Limon

Limon, öksürüğü iyileştirmek için çeşitli şekillerde kullanılabilir. Limon iltihaplanmayı azaltan ve aynı zamanda enfeksiyon ile savaşan C vitamini bakımından zengin özelliklere sahiptir. Basit bir öksürük şurubu yapmak için, iki yemek kaşığı limon suyunu ve bir çorba kaşığı balı karıştırın.  Bu sağlıklı şuruptan günde birkaç kez için.


4. Sarımsak

Sarımsak öksürük tedavisinde yardımcı olan hem antibakteriyel hem de antimikrobiyal bileşenlere sahiptir.

Boğaz ağrısını tedavi etmek için birkaç damla karanfil yağına biraz bal ve bir karanfil ezilmiş sarımsak katın, karıştırın ve yiyin. Ayrıca sarımsağı pişirdiğiniz yemeklerde de kullanabilirsiniz.

5. Soğan

Öksürük için en basit ev ilaçlarından biri de soğandır. Güçlü kokusu öksürüğü durdurmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca, pişmiş soğan suyundan, karakafes çayından ve baldan öksürük şurubu da yapabilirsiniz. Kuru öksürükten kurtulmak bu çayı günlük için.

6. Ballı Sıcak Süt

Ballı sıcak süt, kuru öksürüğü hafifletebilir ve sürekli öksürmeden yaşayabileceğiniz göğüs ağrısını azaltabilir. En iyi sonuç için, yatmadan önce bu şifalı karışımdan için. Balın analjezik özelliklerinden fazladan yararlanmak için aç karnına bir tatlı kaşığı bal yutun. Bu yöntem, mukusu temizlemeye ve boğazınızı yatıştırmaya yardımcı olur.


7. Kırmızı Biber

Kırmızı biber sürekli öksürük nedeniyle meydana gelen göğüs ağrısını azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda ısıtıcı ve uyarıcıdır.

8. Havuç Suyu

Havuç, öksürüğün çeşitli belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilecek birçok vitamin ve besin maddesine sahiptir.

9. Üzüm

Üzüm, balgam söktürücü özellikleri sayesinde solunum sisteminizin etkilenen bölgelerindeki mukusu temizlemeye yardımcı olur.

10. Badem

Bademin öksürük belirtilerini iyileştirmede proaktif rol oynayan besin özellikleri vardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam