DOLAR 32,4708 -0.1%
EURO 34,8407 -0.5%
GBP 40,6350 -0.5%
ALTIN 2.441,700,24
BITCOIN 2079202-0,81%

Önce jiletle yaraladı sonra kürekle dövdü

ABONE OL
28 Ekim 2016 10:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

 

Mağusa’da uyuşturucu alamadığı gerekçesiyle tasarrufunda bulundurduğu jiletle Uğur Özbayır’ı sokak ortasında kolundan yaralayan ve daha sonra kendisini jiletle yaralayan zanlı Mehmet Mavideniz tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Yaralama”, “Tecavüzkar alet taşıma” ve “Ciddi darp” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Mavideniz, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

 

Benzeri birçok sabıkası var…

Meselenin tahkikat memuru Löğmen Yücetürk, zanlı Mehmet Mavideniz’in 26 Ekim tarihinde Maksim bölgesi Neşe Sokak’ta yol içerisinde kendisine uyuşturucu vermediği gerekçesiyle tasarrufunda bulundurduğu jiletle Uğur Özbayır’ı kolundan yaraladığını açıkladı. Yücetürk, akabinden zanlı Mavideniz’in orada bulunan kürekle ile Özbayır’ın vücudunun muhtelif yerlerine vurmak suretiyle de ciddi şekilde darp ettiğini açıkladı.

 

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Polis Memuru Löğmen Yücetürk, zanlı Mehmet Mavideniz’in 2010-2016 yılları arasında bir çok “Kasti hasar”, “Kavga”, “Tecavüzkar alet taşıma”, “İntihara teşebbüs” ve “Yaralama” gibi suçlardan dolayı sabıkası olduğunu açıkladı. Daimi bir adresi bulunmayan zanlının serbest kalması halinde benzer suçları işlemesinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirten Yücetürk, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

Zanlı: “Uğur’u ben kesmedim…”

Mahkemede söz alan zanlı Mehmet Mavideniz, cezaevi talebine itiraz ederek Uğur Özbayır’ı kendisinin yaralamadığını ileri sürdü. Mavideniz “Uğur’u ben kesmedim. Uğur’a annesi akıl verdi. Annesi Uğur’a ‘kendini kes, Mehmet kesti deyip içeriye sokturalım, kurtulalım. Zaten adam yaralamadan sabıkası var’  diyerek akıl verdi” şeklinde kendini savundu.

 

Hacımulla: “Kendi can güvenliğini sağlamak için…”

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, Uğur Özbayır’ı jiletle yaraladıktan sonra kendisini de jiletle yaralayan zanlı Mehmet Mavideniz’in vücudunda birden fazla jilet yarası ve izi gözlemlediğini belirttikten sonra zanlının can güvenliğini sağlamak amacıyla davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 

Polis makul güç kullanmak zorunda kaldı…

Zanlı Mehmet Mavideniz, mahkeme salonundan çıkarıldığı esnada mahkeme koridorunun camlarına ve kapılarına tekme atarak kırmaya çalıştı. Polis, zanlı Mavideniz’e karşı ise makul güç kullanmak zorunda kaldı. Zanlı Mavideniz, kendisine makul güç kullanan polisler arasında bulunan mahkemede görevli Polis Memuru Mustafa Mendeli’ye ise tekme atarak “Sen öldün Mustafa, seni yaşatmayacağım” diyerek şiddet tehdidinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam