DOLAR 32,5763 0.26%
EURO 34,9661 -0.03%
GBP 40,7761 -0.08%
ALTIN 2.445,030,38
BITCOIN 20982500,27%

Ozanköy Pekmez Festivali başladı

ABONE OL
30 Ağustos 2016 10:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Girne Belediyesi ve Ozanköy Muhtarlığı işbirliğinde, bu yıl 8’incisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Ozanköy Pekmez Festivali önceki akşam başladı. Festivalin açılışını Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, belediye meclis üyeleri, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci ile bakanlık müdürü Mehmet Akif Ünsal ile Osman Türkay Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Tuncay Özdoğanoğlu pekmez şirası içerek yaptı. Festivalde “Osman Türkay 3 Boyutlu Anıt Projesi” ile “Ozanköy Sosyal Aktivite ve Kültür Merkezi’nin” tanıtımı yapıldı.

 

Güngördü: Pekmez için işbirliği yapılmalı

Festivalin açılışında konuşan Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Ozanköy’ün, harup ve pekmeziyle ünlü olduğunu anımsatarak, festivali, harnup üretiminin devamını sağlamak, pekmez tüketimini teşvik etmekve köy tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini belirtti. NidaiGüngördü, harnup ve pekmezin sağlığa faydalarından bahsederek, bu ürünlerin ekonomik olarak değer bulması, ürünün yurtdışı fuarlarda tanıtılarak pazarlanması amacıyla Tarım Bakanlığı, tarım dairesi, belediye ve üreticilerin işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

 

Osman Türkay Anıt Projesi hayata geçecek

NidaiGüngördü, Ozanköy’ün, Nobel ödülüne birkaç kez  aday gösterilen “uzay şairi” Osman Türkay’ın yetiştiği  yer olduğuna işaret ederek, şairin büstünün de yer alacağı “Osman Türkay 3 Boyutlu Anıt Projesinin” 1 yıl içinde hayata geçeceğini ifade etti. Heykeltıraş Zehra Şonya ise kendisinin hazırladığı, Osman Türkay Anıt Projesinin sunumunu yaparak, Osman Türkay’ın heykeli için yaptığı çalışmayı gösterdi.

 

Sosyal aktivite ve kültür merkezi yapılacak

NidaiGüngördü ayrıca Osman Türkay Anıt Projesi yanında, köye sosyal aktivite ve kültür merkezi kazandırılacağını anlatarak proje hakkında bilgi verdi. NidaiGüngördü projede çok amaçlı büyük ve küçük salon, kurs odaları, lobby, idari bölüm, teras, tuvalet, malzeme odası, mutfak, kafeterya,  açıkahava kurs alanları açık orta bahçe  yer alacağını belirterek, yaklaşık 1.2 milyona mal olacak proje için 15 Eylülden sonra ihaleye çıkılacağını vurguladı.

 

Uzun teşekkür etti

Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun, pekmeziyle ünlü olan Ozanköyde bu ürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

Festivalde neler var

Standların gezilmesiyle devam eden gecede, Girne  Belediyesi Halk Dansları Topluluğu  gösterisi, Dikmen Gençlik Merkezi Folklorik Kıbrıs Müzikleri Konseri,Ağır Adımlar Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Gösterisi ve Kıbrıs Havaları Derneği Konseri yer aldı.

Festivalde, bu akşam , PhoenixLineDance Club Modern Dans Gösterisi, Erce Güner müzik dinletisi, Çatalköy Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisi, Osman Türkay’ın  Hayatı ve şiir dinletisi  ve Sultan Durusular konseri yer alacak.

Festvilade yarın, Orak Kültür& Sanat Merkezi Halk Dansları Gösterisi,  Pekmezli Tatlılar Yarışması & Pekmezin sağlığa faydaları konulu sunum,  FriendsLinesDancegösterisinin  yer alacak ve festival,  21:00’da Hikmet Kurtarıcıoğulları  konseriyle sona erecek.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam