DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076548-1,31%

“Özersay ve ekibine hesap sorulmalı”

ABONE OL
14 Aralık 2018 08:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış 

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, Yeni Bakış Web TV’de Farklı Açı programında Eliz Soyer’in programına katıldı. Burada mevcut koalisyon hükümetini başarısızlıkla suçlayan Çaluda, söz konusu hükümetin ekonomik olarak ülkeyi yangın yerine getirdiğini savundu. “Memleketi ekonomik olarak getirdiği noktayı görüyoruz” diyen Çaluda, “ Memleketi yangın yerine getirdiler. Hiçbir tedbir alamayan hiçbir yönetim becerisi olmayan irade gösteremeyen bir hükümet… Cak caklarla dolu ancak laf tüccarlığı yapan bir hükümet. Onun için halk bunlardan bıkmış ve usanmıştır. Bunların artık halka vereceği hiçbir şey yoktur. Derhal istifa etmelerini herkes beklemektedir” şeklinde konuştu. 

Şu anda savcılık raflarında bekleyen yolsuzluk dosyalarının en büyüklerinin CTP’ye ait olduğunu ileri süren Çaluda, “2004-2009 dönemi bu toplumun yolsuzluklarla ilgili en kara dönemidir. Bunda tamamen CTP’nin tek başına iktidar olduğu döneme rastlıyoruz. Bunun ne iftirası var ne yalandan suçlaması var. Hepsinin belgeleri var” diye konuştu. 

“Özersay ve ekibi şu anda hesap sorulması gereken kişi konumuna geldi” 

Elektrik kurumu, Kıbrıs Türk Hava Yolları, kamu bankalarıyla ilgili birçok alanda CTP tarafından yolsuzluk yapıldığını aktaran Çaluda, bu konularla ilgili birçok konuda mahkeme kararı var. 10 yıldır bunlar tahsil edilmiyor. Korunuyor. Orada yargılanması gereken hesap sorulması gereken o kadar çok milyon dolarlık dosyalar var ki… Hesap soracağım diye iktidar koltuğuna oturan maalesef şu anda hesap sorulması gereken kişi durumuna gelmiştir Kudret Özersay ve ekibi…” açıklamalarında bulundu. 

“Savcı bazı dosyaları koruyor diyemezsin”

Başbakan Tufan Erhürman’a da yüklenen Çaluda, “Akşam bütçe görüşmelerinde Başbakanlığın bütçe görüşmesini bekliyordum. Biliyorsunuz başbakanlık bütçesi konuşuluyor. Şimdi Başbakan olarak sen başbakan olunca yolsuzlukların üzerine gitmeyeceksin, savcılar bazı dosyaları koruyor diyeceksin… E sen hükümetin Başbakanı ve Başbakan yardımcısısın… Sen eğer bu iradeyi otoriteyi gösteremezsen gereğini yapacaksın ya da istifa edeceksin. Bu gücü eline alacaksın. Böyle saçmalık olabilir mi?” şeklinde eleştiri yöneltti. 

Eş değer arazi konusu 

İçişleri Bakanlığında büyük bir skandalın meydana geldiğini aktaran Aytaç Çaluda şöyle devam etti: 

“2013 döneminde İlksen Küçük bey, Dipkarpaz’da küçük çapta turizmle uğraşan bir şahsa 2013 yılında tesisçinin yanında 3 dönüme yakın bir arazi kiralamıştır. Bu arazi eş değer kapsamında olan bir arazi… Anayasamızın 159’uncu maddesi, “KKTC’de eşdeğer sorunu çözülmeden eş değer arazi başka maksatlarla bir başka amaçla kullanılamaz, verilemez ve devredilemez” der. Bugün günümüzde hala Güney’den gelen 2 binin üzerinde Kıbrıslı vatandaşımız eş değerden faydalanmadı ve bunların 5 milyarın üzerinde kullanmadığı puan var. 

“Özersay eleştirdiği olayın 2 katı miktarını bir kişiye verdi”

Böyle bir durum söz konusuyken ve Özersay muhalefetteyken yapılan bu arazi dağıtımlarını eleştiren en büyük parti Sayın Kudret Özersay’ın partisiydi. şimdi aynı şekilde 2013 yılında bu şahsa verilen bu araziyi, geçici hükümet geldiği zaman Anayasaya aykırı olduğu için iptal ediyor. Değişen geçici hükümetle Sibel Siber Başbakanken yine CTP Başbakanı o dönemde mevzuata aykırı olduğu için bu arazi iptal ediliyor. 6 yıl sonra 4 Aralık 2018 yılında yine aynı şahsa verilmek amacıyla İçişleri Bakanımız Bakanlar Kurulu’na bir öneri yapıyor. 

Hem o 3 dönümlük arazi hem de 4 dönümlük araziyi birleştirerek Bakanlar kurulundan geçiriyor. Bunu eş değer kapsamından çıkartıp, bunlara şiddetle karşı çıktığını söyleyen Kudret Özersay ve ekibi bu şahsa bu arazinin verilmesi için 2 katını maliye’ye aktarıyor. En önemlisi bu kişi Halkın Partisinin en büyük destekçisidir.” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam