DOLAR 32,5423 0.25%
EURO 34,7676 0.06%
GBP 40,5752 0.22%
ALTIN 2.492,061,22
BITCOIN 20597354,26%

Polis gonnara topladı!

ABONE OL
23 Ocak 2018 08:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KKTC dün son yılların en gergin günlerinden birini yaşadı. Bir grup önce Afrika Gazetesi’ne saldırarak adeta linç girişiminde bulundu. Gazetenin camları kırıldı tabelası söküldü, duvarları yumurta yağmuruna tutuldu 


Bölgeye giden Cumhurbaşkanı Akıncı ise kendini bilmez bazı kişiler tarafından önce yuhalandı ardından aynı kişiler tarafından üzerine yüründü. Taşkınlıklarını buradan Meclis’e taşıyan grup içinde yer alan bazı şahıslar, Meclis’in damına çıkıp bayrak açtı ve tekbir getirdi 


Bu yaşananlar karşısında görevi olayları önlemek olan polisin ise olayları maç seyreder gibi izlemesi büyük tepkilere neden oldu 


Bu arada, Afrika gazetesinin camlarını ve tabelalarını kıran ve Meclis’in damına çıkıp bayrak açan iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi


Yeni Bakış

Afrika gazetesinin bulunduğu Lefkoşa Şehitler Meydanı’ndaki binanın önünde toplanan bazı sivil toplum örgütleri eylem yaptı.

Eylem Meclis önüne kaydı

 Afrika gazetesi önündeki eylem, bölgeye saat 10.30 sıralarında ek polis kuvveti gelmesinin ardından Cumhuriyet Meclisi önüne kaydı.

Afrika gazetesi önündeki eylemde gazetenin camları kırıldı, tabelası söküldü.

Cumhuriyet Meclisi önüne kayan eylemciler burada CTP Milletvekili Doğuş Derya karşıtı sloganlar attı.

Tansiyon zaman zaman yükseldi

Afrika gazetesinin önceki günkü manşetini protesto için yapılan ve Cumhuriyet Meclisi önüne taşınan eylemde tansiyon zaman zaman yükseldi. 

Polis, Özel Harekat ekiplerinin takviyesiyle önlemler aldı.

Çatıdaki iki eylemci polis tarafından aşağıya indirilmeye çalışılırken, eylemciler de Meclis avlusuna girmeye çalıştı, polis engel oldu. “Eylem esnasında iki eylemci, KKTC, Türkiye ve Türk Kayı Boyu bayraklarıyla Meclis binasının çatısına çıktı.”

Eylem sırasında Afrika gazetesinin binasına yönelen bazı eylemcilerin, yumurta savurdukları görüldü.

Eylem saat 12.00 civarlarında, yağmurun da başlamasının ardından tamamlandı ve eylemciler dağılmaya başlandı.

Öte yandan Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre dün saat 12.00 itibarıyla eylemde herhangi bir tutuklama yapılmadı.

“Eleştiri sınırı aşıldı”

Milli ve Manevi Dayanışma Platformu adına AK Parti KKTC Temsilcisi Mehmet Demirci, Afrika gazetesini eleştiri sınırını aşmakla suçladı.

Demirci, Afrika gazetesinin önünde dün yer alan eylemde yaptığı konuşmada, “Vatanın toprak bütünlüğün ve sınırlarını korumak amacıyla, uluslararası teamüllerin  kendisine verdiği yetkileri kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütlerini bölgeden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile Kıbrıs Barış Harekatı arasında bağlantı kurarak eleştiri sınırı ve haddini aşan Afrika gazetesinin, böylesine hassas bir konuda TC Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan yayın ve ifadeleri, asla Kıbrıs Türk halkının görüşleriyle örtüşmemektedir” dedi.

“Alçakça”

Afrika gazetesini “yalan ve yanlış” haber yazmakla eleştiren Demirci, Afrin’e yönelik harekatı işgal harekatı gibi göstermenin “alçakça” olduğu görüşünü ifade etti.

Demirci ayrıca, Afrika gazetesinin maddi olarak dış mihraklara bağlı olduğunu ve onların emirleri doğrultusunda haber yaptığını savundu.

Kösedağ: Afrika dış güçlerin maşalığını yapıyor

Kıbrıs AK Gençlik Teşkilatı Başkanı Abdulkadir Kösedağ ise Afrika gazetesinde yayımlanan bahse konu haberin Türkiye’ye karşı “hakaretvari” olduğunu, Türkiye’nin her zaman “mazlumun” yanında duran bir ülke olduğunu söyledi. Afrika gazetesini “dış güçlerin maşalığını” yapmak ve “bölücülükle” suçlayan Kösedağ, gazeteyi kınadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam