DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067626-2,01%

“Polisi darp edip görevden men ettiler”

ABONE OL
20 Mart 2018 07:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

İskele Piknik Alanında önceki gün düzenlenen ve olaylı geçen Nevruz kutlamalarında göz altına alınan 8 kişiden 3’ü tutuklanarak dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Polise kimlik ibraz etmeyip koşarak piknik alanına girmek isterken polisi darp ve görevinden men eden Mahsun Gerez ile Gerez’in tutuklanması üzerine polise mukavemet göstererek polisi görevinden men eden Tahsin Dinç ve yılmaz Ellitaş mahkemeye çıkarıldı. “Kimlik kartını polise ibraz etmeme”, “Polisi darp”, “Polisi görevden men”, “Rahatsızlık”, “Uygunsuz tavır ve hareket” ve “İtale-i lisan” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan KKTC’de öğrenci olan zanlı Mahsun Gerez ile Yılmaz Ellitaş ve KKTC vatandaşı olan zanlı Tahsin Dinç tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Önceki gün zanlılarla birlikte gözaltına alınan 5 kişiye ise dava okunup serbest bırakıldığı öğrenildi.

Zanlı Gerez, kimliği ibraz etmeyip koşarak piknik alanına girmeye çalıştı

Meselenin tahkikat subayı Ahmet Bayrak, 18 Mart tarihinde İskele Piknik Alanında Nevruz kutlaması giriş kapısında kimlik kontrolü için görevli olan polis memurunun zanlı Mahsun Gerez’den kimliğini ibraz etmesini istemesi üzerine zanlı Mahsun Gerez’in kimliğini ibraz etmeyerek koşarak piknik alanına girmeye çalıştığını belirtti. O esnada orada görevli Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan Müfettiş Halil Mısırlı’nın kendisini engellemeye çalıştığını belirten Bayrak, zanlı Gerez’in Müfettiş Mısırlı’nın sağ kolunu tırmalayıp diziyle ise karın boşluğuna vurarak darp ettiğini açıkladı.

“Recep Tayyip Erdoğan’ın köpeklerisiniz”

Müfettiş Muavini Ahmet Bayrak, alanda bulunan polislerin zanlı Mahsun Gerez’i tutuklamaya çalıştıkları esnada ise yine alanda bulunan zanlı Tahsin Dinç ve Yılmaz Ellitaş’ın görevli polislere mukavemet göstererek görevlerini yapmalarına engel olduklarını ve görevli polislere yüksek sesle “Siz Recep Tayyip Erdoğan’ın köpeklerisiniz” diyerek hakaret edip makul mazaretleri olmaksızın yüksek sesle bağırıp çağırarak rahatsızlık yaptıklarını açıkladı. 

Zanlıların aynı gün tutuklanıp hücreye yerleştirildiklerini belirten Bayrak, zanlı Mahsun Gerez’in hücreye yerleştirildiği sırada hücrede görevli polis memuru Hasan Özgüç’e tekme vurarak darp ettiğini açıkladı. 

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikkatın tamamlandığını belirten Bayrak, TC vatandaşı olan ve KKTC’de öğrenci olarak bulunan zanlı Mahsun Gerez ile Yılmaz Ellitaş’ın ve KKTC vatandaşı olan zanlı Tahsin Dinç’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar

İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran, zanlı Mahsun Gerez, Tahsin Dinç ve Yılmaz Ellitaş’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el Konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL

nakdi teminat ödemelerine ve 1’er KKTC vatandaşının 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam