DOLAR 32,4301 -0.18%
EURO 34,7568 -0.67%
GBP 40,5705 -0.6%
ALTIN 2.437,650,07
BITCOIN 2078357-0,89%

Polisin ayak bileğini kırdılar

ABONE OL
19 Şubat 2018 06:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg
Evrim KAMALI
Lefkoşa – Güzelyurt Anayolu’nda aşırı alkol tesiri altında, önce çevredekilerine ardından da olay yerine giden Ambulans görevlileri ve polislere saldıran zanlılar Ahmed Mohammed ve Saleh Ali Alassadi,  polis memuru Süleyman Özkalaycı’nın sol ayak bileğini kırdı. Zanlılar olayın ardından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.  
Polis bulguları aktardı

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren deneyimli polis memuru Hamza Tarman, olayla ilgili bulguları aktardı. Tarman huzurda bulunan zanlılar Ahmed Mohammed ve Saleh Ali Alassadi’nin vahim zarar, polisi darp, görevinden men, sarhoşluk, rahatsızlık ve uygunsuz tavır hareket suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Polis 18 Şubat tarihinde saat 02.15 sularında Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu üzerinde Vedat Benzinci yanında aşırı alkol tesiri altında bulunan zanlılar Mohammed ve Alassadi’nin makul mazereti olmaksızın bağırıp çağırarak rahatsızlık yapıp ellerini kollarını aşağı yukarı sallamak sureti ile uygunsuz tavır ve harekette bulunduklarını söyledi. 
Polise tekme attı

Polis, olay yerinde bulunan çevre sakinlerinin 112 Servisini arayarak zanlılara yardım talebinde bulunduğunu ve olay yerine gelen 112 ekibine zanlıların karşı koyması üzerine olay yerine polis ekibinin intikal ettiğini belirtti. Polis, olay yerine gelen polis ekiplerinin zanlıları tutuklamaya çalıştığı sırada zanlıların karşı koyduğunu ve zanlı Ahmed Mohammed’in polis memuru Süleyman Özkalaycı’ya tekme atarak sol ayak bileğinin kırılmasına neden oldu. Polis memuru Hamza Tarman, olayın üzerine bölgeye takviye olarak gelen polisler tarafından zanlıların makul güç kullanılarak tutuklandığını söyledi. Polis, tutuklanan zanlıların gönüllü ifade vermediğini ayrıca alkol ve kan testi için yapılmak istenen testlere onay vermediklerini belirtti. Polis, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
1 gün poliste bekleyecekler

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad, zanlıların soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam