DOLAR 32,5531 0.08%
EURO 34,9422 -0.11%
GBP 40,7540 -0.13%
ALTIN 2.455,320,80
BITCOIN 20881640,60%

Poliste ek mesai çetesi

ABONE OL
23 Ekim 2017 09:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Lefkoşa Polis Müdürlüğü içinde son yıllarda bir “Ek mesai çetesi” türediği ve polisin ek mesai gerektiren görevlendirmelerinde  öncelikle 10-15 kişiden oluşan grubun bu göreve yazılıp ek mesai parasını onların aldığı geriye kalan görevlendirmelerin ise diğer polisler arasında yapıldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a bilgi veren bir kaynak, son bir iki yıldan beri ek mesai gerektiren görevleri dağıtmakla yükümlü “İdari Polis” biriminin öncelikle bu görevleri kendilerine yakın 10-15 polis arasında bölüştürmeye başladığını belirtti.

Bu işin çok  abartıldığına vurgu yapan kaynak “1 gün içinde bir polis mensubuna 3 maç arka arkaya verme noktasına geldiler. 1 polis gittiği maçtan 150 TL bir ek mesai almaktadır, bunlar kendilerine yakın adamlara 1 günde üç maç yani küçükler, yıldızlar ve büyükler maçı olmak üzere sabahtan itibaren 3 görevlendirmeyle 1 polise 1 günde 450 TL ek mesai kazandırmaktadırlar” dedi.

Bu arada, Ayin, Konser ve Festivaller gibi yüksek oranda ek mesai getirisine sahip aktivitelerle ilgili ek mesailerde ise diğer birimlere hiçbir bilgi ve dağıtım yapılmadan  bu iş tamamen el eltından yürütülmekte. 

 

Eniz ORAKCIOĞLU

 

Lefkoşa Polis Müdürlüğü içinde son yıllarda bir “Ek mesai çetesi” türediği ve polisin ek mesai gerektiren görevlendirmelerinde  öncelikle 10-15 kişiden oluşan grubun bu göreve yazılıp ek mesai parasını onların aldığı geriye kalan görevlendirmelerin ise diğer polisler arasında yapıldığı iddia edildi.

Ek mesaiden ayda Bin 500 TL civarında gelir

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a bilgi veren bir kaynak, Polis Teşkilat Yasasına göre polisin ek mesai hakkının yüzde 25’le sınırlı olduğu ve  5-6 Bin TL maaşı alan bir polis mensubunun ek mesaiden  ayda Bin 500 TL civarında bir gelir elde edebileceğini kaydetti.

Ayrıcalık yapıp kendi adamlarına dağıtıyorlar

Sözkonusu kaynak, son bir iki yıldan beri ek mesai gerektiren görevleri dağıtmakla yükümlü “İdari Polis” biriminin öncelikle bu görevleri kendilerine yakın 10-15 polis arasında bölüştürmeye başladığını belirtti.

1 günde 3 maça yazılan polis var

Bu işin çok  abartıldığına vurgu yapan kaynak “1 gün içinde bir polis mensubuna 3 maç arka arkaya verme noktasına geldiler. 1 polis gittiği maçtan 150 TL bir ek mesai almaktadır, bunlar kendilerine yakın adamlara 1 günde üç maç yani küçükler, yıldızlar ve büyükler maçı olmak üzere sabahtan itibaren 3 görevlendirmeyle 1 polise 1 günde 450 TL ek mesai kazandırmaktadırlar” dedi.

 

Yüksek meblağlı ek mesailer hiç duyurulmazü

Bu arada, Ayin, Konser ve Festivaller gibi yüksek oranda ek mesai getirisine sahip aktivitelerle ilgili ek mesailerde ise diğer birimlere hiçbir bilgi ve dağıtım yapılmadan  bu iş tamamen el eltından yürütülmekte.  

Ek mesai görevlendirmesi almayanlar homurdanmaya başladı

Ek mesailerle ilgili görevlendirmelerde yapılan ayrıcalığın polis teşkilatı içinde büyük huzursuzluk yaratmaya başladığına dikkat çeken kaynak işin başındaki şahısların ise bu rahatsızlığı engellemek için şikayetçi olan polis mensuplarına da “Sus payı” şeklinde ek mesai görevi vermeye başladığını kaydetti.

Listeler elimizde

Bu arada, Yeni Bakış gazetesi olarak ayrıcalıklı bir şekilde ek mesai görevi alan polis mensuplarının listelerinin elimizde olmasına karşın bugün itibarıyla yayınlamıyoruz. Ek mesai kıyağı devam etmesi halinde ise bu listeleri kamuoyuyla paylaşacağız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam