DOLAR 32,5086 -0.11%
EURO 34,9791 0.38%
GBP 40,8276 0.59%
ALTIN 2.429,250,26
BITCOIN 2069048-4,01%

‘QSD Afrin, Cerablus ve Azez’e operasyon hazırlığında’

ABONE OL
16 Haziran 2018 15:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Seçime sayılı günler kala AKP, Mınbiç’e saldırı olasılığını dillendirmeye devam ederken Suriye Demokratik Güçleri’nden (QSD) bir yetkili, uluslararası ve bölgesel güçlerin desteğiyle Afrin, Cerablus ve Azez’e operasyon hazırlığında olduklarını söyledi. Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Erdoğan Altan’ın haberine göre, Dera Zor’un Fırat’ın doğusu ve kuzeyinde yer alan kırsalına yönelik ‘Cizre Fırtınası’ adı ile IŞİD’e karşı operasyon yürüten QSD, bölgeyi tamamen kontrol altına almak üzere. 

“GENİŞ BİR OPERASYON HAZIRLIĞI VAR”

Haberde operasyonun bitmesinin ardından QSD güçlerinin, Suriye’nin kuzeyinde Cerablus, Azez ve Afrin’i kapsayacak şekilde geniş bir operasyona hazırlandığı belirtildi. QSD’nin uluslararası güçler ve bölgesel aktörler ile uzun süredir görüşmeler gerçekleştirdiği ve operasyonu yakında başlatacağı ifade ediliyor. 

TSK’nin selefi ÖSO’cuların desteği ile Ocak ayında Afrin’e yönelik başlattığı hava harekâtı sonrası, Rusya’nın da desteği ile Afrin’in kontrolü TSK’ye geçmişti. Haberde Afrin’in TSK ve ÖSO’nun kontrolüne geçmesiyle kentte başlayan gasp, talan, kaçırma, işkence, tecavüz vakalarının uluslararası güçlerin de dikkatini çektiği belirtildi.

“İRAN VE IRAK’TAN QSD’YE DESTEK”

Seçim arifesinde Türkiye yeniden Mınbiç’i gündeme getirirken, bir taraftan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Irak hükümeti ile diğer taraftan rejim ve İran’ın olası operasyon için QSD’ye destek vermeye hazır olduğu belirtildi. 
 
“DERA ZOR SONRASI OPERASYON”

Uluslararası koalisyon ve Irak’ın desteğiyle ‘Cizre Fırtınası’ operasyonunda sona gelen QSD’nin her gün bir kaç köy daha alarak IŞİD’in Dera Zor topraklarından tamamen temizlenmesi aşamasında olduğu kaydedildi. Öte yandan 20 Ocak’tan 18 Mart’a kadar ‘cephe direnişi’, 18 Mart’tan günümüze ‘vur-kaç’ taktiği ile Efrîn’de ÖSO’ya ağır darbeler vuran YPG/YPJ, önceki gün yaptıkları açıklamada Afrin’in özgürleştirileceğinin altını çizerek operasyon sinyali verdi. 

“GÖRÜŞMELER SONA GELDİ” 

Bir QSD yetkilisine dayandırılan haberde, söz konusu operasyonun hazırlıklarını doğrularken, operasyon için uluslararası ve bölgesel aktörler ile görüşmelerin sürdüğü, bu görüşmelerin son aşamasında olduğu, operasyonu Bab’a kadar yayabileceklerini ve bunun için az süre kaldığına dikkat çekildi. 
 
“ESAD, KÜRTLER İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM”

Suriye Rejim Başkanı Beşar Esad’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “Kuzey Suriye güçleri ve Kürtler ile görüşmeye hazırım” açıklaması ve sonrasında rejim ile kuzeyin güçleri arasında başlayan görüşmelerin de operasyon ihtimalini güçlendirdiği kaydediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam