DOLAR 32,5796 0.28%
EURO 34,7532 -0.05%
GBP 40,5913 -0.1%
ALTIN 2.490,900,27
BITCOIN 20682083,93%

“Radikal değişiklikler beklemiyoruz”

ABONE OL
13 Şubat 2018 07:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Arifoğlu, “Yeni hükümet döneminde sağlıktaki denetimlerin yapılması çok önemlidir. Kamunun mekanizmalarının bu konularda çalıştırılması gerekmektedir. Yapacak çok iş var. Çok radikal gitmemek gerekir” diye konuştu 


“Mevcut hastanenin alt yapısının düzenlenmesi gerekmektedir. Yeni hastane yapılacaksa bu vakit alacaktır, illa ki yapılacaksa da kendi öz kaynaklarımızla yapılmalıdır. Hastanelerin yapısındaki teknoloji zaman içinde geriliyor. Bunun düzenlenmesi gerekir” 


Dr. Arifoğlu, işçi sağlığı ile ilgili olarak Tabipler Birliği’nin üzerinde çalıştığı bir tüzüğün olduğuna dikkat çekerek, bu tüzüğün bu dönem hayat bulmasını beklediklerini kaydetti

Deniz ABİDİN 

Hükümetin programında yer alan Sağlık Politikalarını Yeni Bakış’a değerlendiren, Tabipler Birliği Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu, reçete ve reklam tüzüğünün geçmesinin beklenmekte olduğuna dikkat çekerek, reçeteleri düzene koyması açısından bunun önemli olduğunu kaydetti. 

Arifoğlu, yapılan reklamların denetlenip güncellenmesi konusunda bu tüzüğün geçmesinin şart olduğunu kaydetti. Dr. Arifoğlu, işçi sağlığı ile ilgili olarak Tabipler Birliği’nin üzerinde çalıştığı bir tüzüğün olduğunu belirterek, bu tüzüğün her ne kadar da tabipler birliği üstünde bir konu olmasa da, işçi sağlığı ve iş yeri hekimliği ile ilgili hazırlandığını söyledi. Bu konuda bir gelişmenin geçmiş hükümet döneminde yaşanmadığına dikkat çeken Arifoğlu, bu dönem bu tüzüğün hayat bulmasını beklediklerini kaydetti.

“Hastanelerdeki alt yapı düzenlenmeli”

Arifoğlu, iş yeri hekimliği konusu üzerine daha önce kurslar hazırlanıldığını anımsatarak, bunun işçi sağlığı açısından çok önemli olduğunu söyledi. Arifoğlu, kazaları önlemenin halk sağlığı sorununun oluşmasını da önlemek anlamına geldiğini belirterek, geçmiş dönemde ikinci işle ilgili hazırlanan tüzüğe dikkat çekti. Arifoğlu, tüzüğün hazırlandığı için yürürlükte olduğunu belirterek, ancak bazı eksiklikleri olduğunu ifade etti. “Bu konuda kamuda çalışan hekimlerin önü açılmalıdır” diyen Arifoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde alt yapıyı düzenleyip madde 40’tan yararlanan özel hasta bakma hakkının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

“Ufak tefek düzenlemelerle bazı konular aşılabilir”

Arifoğlu, özelde çalışan hekimlerin de genel sağlık sigortası bünyesinde hasta bakmalarının önünün açılması gerektiğine dikkat çekti. Arifoğlu, Sağlık Bakanına bu dönemde çok iş düştüğünü ifade ederek, ufak tefek düzenlemelerle bazı konuların aşılabileceğini söyledi. 

Dr. Arifoğlu, sağlıkta çok fazla radikal değişiklikler beklemediklerini ifade ederek, mevcut sıkıntıları aşacak hali hazırda üzerinde çalışılmış konuların aşılmasının bu aşamada yeterli olacağını söyledi. 

“Çok radikal gitmemek gerekir”

Kenan Arifoğlu, şöyle devam etti, “Yeni hükümet döneminde sağlıktaki denetimlerin yapılması çok önemlidir. Kamunun mekanizmalarının bu konularda çalıştırılması gerekmektedir. Yapacak çok iş var. Çok radikal gitmemek gerekir. Mevcut üzerinde çalışılanlar hızlı bir şekilde tamamlanırsa sağlıkta yol alabiliriz. Mevcut hastanenin alt yapısının düzenlenmesi gerekmektedir. Yeni hastane yapılacaksa bu vakit alacaktır. Eğer yeni hastane mutlaka yapılacaksa bu kendi öz kaynaklarımızla yapılmalıdır. Hastanelerin yapısındaki teknoloji zaman içinde geriliyor. Bunun düzenlenmesi gerekir. Girne’ye yeni bir hastane gerekebilir. Nüfusa göre en yoğun ikinci bölge Girne’dir. Genel olarak sistemi düzenler, genel sağlık sigortasını ortaya koyar ve düzgün bir şekilde çalışmasını sağlarsanız mevcut kamu yatırımlarını da eklerseniz başka büyük yatırımlar da yapmanıza gerek kalmayabilir.”

“Elimizdeki mevcutları da çok iyi kullanmamız gerekir”

Dr. Arifoğlu, “Elimizdeki mevcutları da çok iyi kullanmamız gerekmektedir” diyerek, çoğu hastanenin ambulanslarının atıl vaziyette durmasını örnek gösterdi. Bazı düzenlemeler yapılarak hareketlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Arifoğlu, “Mevcutun üzerine gidilerek aşılmayacak konu yoktur” diye konuştu. 

“KKTC şartları çok farklı”

Geçmiş hükümet döneminde yapılması planlanan hastanelerin finansmanını TC’nin karşılaması konusunda bir önceki bakanın yaptığı açıklamayı hatırlatan Arifoğlu, bu dönemde bu konunun da yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. KKTC’nin şartlarının çok başka olduğuna dikkat çeken Arifoğlu, konuya “Biz acaba kirayı ödeyebilir miyiz?” diye bakılması gerektiğini belirtti. 

“İzleyip göreceğiz”

Arifoğlu, genel olarak bakıldığında yeni hükümetten umutlu olduğunu ifade ederek, “Umutlu olmalıyız ki ileriye gidebilelim. Hükümet yeni oluştu. Hemen yüklenme durumumuz yoktur. İcraatlarını izlememiz gerekir. İyi gördüklerimizi takdir edeceğiz, eksiklikleri de daha iyi olması için eleştireceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam