DOLAR 32,4335 0.23%
EURO 35,0037 -0.21%
GBP 41,5799 0.72%
ALTIN 2.327,310,34
BITCOIN 22970012,07%

“Rektör Hristofidis geriyor”

ABONE OL
6 Ekim 2017 08:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rum tarafında faaliyet gösteren “Kıbrıs Üniversitesi”nin Rektörü Konstantinos Hristofidis’in, 2018 Ocak ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olma olasılığı nedeniyle Rum hükümet kanadını “germekte” olduğu, Kıbrıs sorunundaki yaklaşımlarının da yorumlara neden olduğu haber verildi.
Politis haberi “Onları Prizde Tutuyor… İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyon’dan Kaçamayacağımızı Söylediği Ancak Dönüşümlü Başkanlığa İtiraz Ettiği İçin Kıbrıs Sorununa Yaklaşımı Yorumlandı” başlık ve spotlarıyla aktardı.
Gazeteye göre, Rum hükümet kanadı, basına yansıyan ve yansımayan kamuoyu yoklamalarının sonuçları nedeniyle gergin ve kaygılı. Çünkü yoklamalarda; Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bütün senaryolarda hem birinci hem de ikinci turda favori görünmesine karşın aday olması halinde Rektör Hristofidis’in en çok Anastasiadis’i, ardından da Nikolas Papadopulos’u etkileyeceği görüldü. 
Gazete Hristofidis’in olası adaylığına ilk başta itiraz eden AKEL’in ve Stavros Malas’ın, kamuoyu yoklamalarının, (Hristofidis’in) adaylığının sahneyi etkileyeceğini göstermesi üzerine ses tonlarını düşürdüklerine dikkat çekti. 
RİK’e yaptığı açıklamada Rum toplumunun büyük bir değişime hazır olup olmadığını, siyasi harekete dönüştürülebilecek bir sessiz çoğunluk olup olmadığını saptamak istediğini söyleyen Rektör Hristofidis, aday olup olmayacağını Ekim ayı içerisinde açıklayacağını kaydetti.
Gazete Hristofidis’in iki bölgeli iki toplumlu federasyondan kaçamayacaklarını söylediğini ancak dönüşümlü başkanlığa karşı çıktığını, bu nedenle Kıbrıs sorununa yaklaşımının çokça yorumlandığını haberine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam