DOLAR 32,5531 0.08%
EURO 34,9422 -0.11%
GBP 40,7540 -0.13%
ALTIN 2.455,320,80
BITCOIN 20881640,60%

Şeker hastalığına bitkisel tedavi

ABONE OL
15 Mayıs 2018 10:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Şeker hastalığının sık görülen belirtilerinden bazıları, yorgunluk, kilo kaybı (daha fazla yemek yediğinizde bile), aşırı susama, sık idrara çıkma, vücutta morarmalar, kesilerdeki kanın geç durması ve görme bulanıklığıdır.

Şeker hastalığının tedavisi yoktur, kan şekeri seviyeniz kontrol altındayken tamamen normal bir hayat yaşayabilirsiniz. Kan şekeri seviyesini kontrol etmenize yardımcı olacak, diyabet için çeşitli doğal ilaçlar vardır.

İşte diyabet için en etkili 10 doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri.

1. Acı Kabak

Ayrıca acı kavun olarak da bilinen acı kabak, kan şekeri düşürücü etkileri nedeniyle diyabet kontrol etmek için yararlı olabilir. Glikoz metabolizmasını belirli bir organ veya dokudan ziyade vücudunuzun her yerinde etkileme eğilimi gösterir.

2. Tarçın

Toz tarçın, insülin aktivitesini uyararak kan şekeri seviyelerini düşürme özelliğine sahiptir. Biyoaktif bileşenler içerdiği için şeker hastalığını önlemeye ve diyabet ile mücadeleye yardımcı olabilir.

3. Çemen otu

Çemen otu, diyabeti kontrol etmek, glukoz toleransını arttırmak ve hipoglisemik aktivitesi nedeniyle kan şekeri düzeylerini düşürmek için de kullanılabilen bir bitkidir. Lif bakımından zengin olduğu için karbonhidrat ve şekerlerin emilimini yavaşlatır.

4. Hint bektaşi üzümü (Amla)

Amla olarak da bilinen Hint bektaşi üzümü, C vitamini açısından zengindir ve Hint bektaşi suyu, pankreasınızın düzgün çalışmasını sağlar.

5. Siyah Erik veya Siyah Dut

Siyah erik içeriğindeki tanenler ve bileşenler sayesinde kan şekeri seviyesini kontrol etmede çok yardımcı olabilir.

Ayrıca siyah dutun yaprakları da, dut ve tohumları gibi diyabet hastası olanlar tarafından kullanılabilir. Aslında, araştırmalar, bu bitkinin meyvelerinin ve tohumlarının kan ve idrar şeker seviyelerini hızla azaltmaya yardımcı olduğundan hipoglisemik etkilere sahip olduğunu göstermiştir.

6. Mango Yaprakları

Hassas mango yaprakları, kandaki insülin seviyelerini düzenleyerek şeker hastalığını tedavi etmek için kullanılabilir. Ayrıca kan lipit profillerini geliştirmeye yardımcı olabilirler.


7. Köri Yaprakları

Köri yapraklarının diyabet önleyici özellikleri olduğundan, diyabetin önlenmesinde ve kontrolünde faydalıdır. Köri yapraklarının şeker hastalarında nişastanın glukoza ayrılma oranını azaltan bir bileşen içerdiğine inanılmaktadır.

8. Aloe Vera

Aloe vera jel, açlık kan şekeri düzeylerinin düşmesine yardımcı olur. Tip 2 diyabet için olası anti-hiperglisemik etkilere sahip olan fitosterol içerir.

Aloe vera jeli, defne yaprağı ve zerdeçal kombinasyonu kan şekerini kontrol etmek için faydalıdır.

9. Guava

Guava C vitamini ve yüksek lif içeriği nedeniyle, kan şekeri seviyesinin korunmasında gerçekten yardımcı olabilir. 

Şeker hastalarının bu meyveyi kabuğu ile sorun olabilir, bu nedenle ilk önce soyun. Bununla birlikte, günde çok fazla guava tüketimi de tavsiye edilmez.

10. Bamya

Bayan parmak olarak da adlandırılan bamya kan şekeri düzeylerini düşürmeye ve diyabet kontrolüne yardımcı olan polifenolik moleküller gibi bileşenlere sahiptir.

Eczacılık ve Biyoloji Bilimleri Dergisi’nde yayınlanan bir 2011 çalışmasında, antidiabetik ve antihiperlipidemik potansiyele sahip bamya tohumu ve kabuğu tozu bulunmuştur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam