DOLAR 32,4976 -0.15%
EURO 34,9570 0.27%
GBP 40,7249 0.3%
ALTIN 2.431,310,35
BITCOIN 2066250-2,27%

Siyaset ve oy uğruna Kıb-Tek kullanılıyor

ABONE OL
11 Ekim 2017 09:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, Kıb-Tek’te yapılan istihdamlarla kurumun sayısının artırılmasının maliyetlere yansıyacak şekilde devam ettirilen bir sistemin varlığına dikkat çekerek, “Şu an ki var olan durum budur. İndirim değil, maliyetlerin arttırıldığı bir sistemle karşı karşıyayız” dedi

 

Ülkede ateş pahası olan elektrik ücretlerinin artık vatandaşın da ödeyemez duruma geldiğine vurgu yapan Öksüzoğlu, sürekli artış değil elektrikte indirimin de mümkün olduğunu belirtti.

Öksüzoğlu,  Kıb-Tek’in özellikle devletten alacağının buna imkan tanıyacağına işaret etti. Öksüzoğlu, “Vatandaş elektriği kesilmesin diye bulup buluşturup parasını yatırıyor. Vatandaş üzerine düşeni yapıyorsa, devlet de üzerine düşeni yapmalı” dedi

Kıb-Tek’e şu an en büyük borcu konumunda olanın devlet olduğunun da altını çizen Öksüzoğlu, vatandaşın elektriği kesilirken, hükümetin yüklü miktardaki borcunun ödenememesine rağmen hiçbir şekilde mağduriyete uğramadan, kesinti yaşamadığını kaydetti

Kıb-Tek’in siyasetin arka bahçesi haline getirildiğinin altını çizen Öksüzoğlu, “Kıb-Tek’in şu an devletten 100 milyon alacağı var ama devlet bu borunu ödemiyor. Siyaset ve oy uğruna Kıb-Tek kullanılıyor. Kıb-Tek’in acilen siyasetten arınarak, özerk bir yapıya kavuşması gerekmektedir. Kıb-Tek siyasetten kurtulduğu gün bu vatandaşa daha iyi ve daha ucuz enerji sağlayacaktır” diye konuştu

 

 

Özlem ÇİMENDAL

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu, KKTC’de artık halkın ödeyemeyecek duruma geldiği elektrik ücretleri konusunda hükümetin acil indirim planı ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

 

“Kıb-Tek’in maliyetleri sürekli artırılıyor”

Öksüzoğlu, “Maalesef bir türlü indirimle ilgili çalışma yapılmazken, hala açılan münhallerle yapılan istihdamlarla Kıb-Tek’in maliyetlerinin aratacağı görülmektedir. İndirim söylemlerinin var olması gereken bir ortamda bunun tam tersi, maliyetlerin artacağı ve elektriğin zamlanacağı bir durum ile karşı karşıyayız” dedi.

 

“İstihdamlarla sayı sürekli artıyor”

Kıb-Tek’te yapılan istihdamlarla kurumun sayısının artırılmasının maliyetlere yansıyacak şekilde devam ettirilen bir sistemin varlığına dikkat çeken Öksüzoğlu, “Şu an ki var olan durum budur. İndirim değil, maliyetlerin arttırıldığı bir sistemle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

 

“Vatandaş artık yüksek faturaları ödeyemez durumda”

Ateş pahasına dönüşen  elektrik ücretlerinin artık vatandaşın da ödeyemez duruma geldiğine vurgu yapan Öksüzoğlu, sürekli artış değil elektrikte indirimin de mümkün olduğunu belirtti. Öksüzoğlu,  Kıb-Tek’in özellikle devletten alacağının buna imkan tanıyacağına işaret etti.

 

“Vatandaş bulup buluşturup borcunu ödüyorsa, devlet de ödemek zorunda”

Devletin Kıb-Tek’e olan borcunun ödenmesi halinde elektrik ücretlerinde indirime dahi gidilebileceğine dikkat çeken Öksüzoğlu, “Devlet Kıb-Tek’e olan borcunu ödemek zorunda. Vatandaş ne yapıp edip elektrik borcunu mutlaka ödüyor bir şekilde elektriğinin kesilmemesi için, aynı şeyin devletin de yapması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“Şu anda Kıb-Tek’e en büyük borçlu devlet”

Kıb-Tek’e şu anda en büyük borcu konumunda olanın devlet olduğunun da altını çizen Öksüzoğlu, vatandaşın elektriği kesilirken, hükümetin yüklü miktardaki borcunun ödenememesine rağmen hiçbir şekilde mağduriyete uğramadan, kesinti yaşamadığını kaydetti.

 

“Devlet üzerine düşeni yapmalı”

Öksüzoğlu, “Vatandaş elektriği kesilmesin diye bulup buluşturup parasını yatırıyor. Vatandaş üzerine düşeni yapıyorsa, devlet de üzerine düşeni yapmalı” dedi.

 

“Siyasi yapı kendi kendinin elektriğini keser mi?”

Siyasi yapının avcunun içinde olan Kıb-Tek’te devletin elektriğini kesmeye müsaade edilmediğine dikkat çeken Öksüzoğlu, “Siyaset kendi kendinin elektriğini mi keser” şeklinde konuştu. Öksüzoğlu, Kıb-Tek’in acilen siyasi yapıdan arındırılarak özerk bir yapıya kavuşturulması gerektiğini savundu.

 

“Kıb-Tek’in devletten 100 milyon alacağı var”

Öksüzoğlu, “Devletin elektriği kesildiğinde bir şekil tekrar bu bağlanır. Ya da geçmiş dönemlerden de hatırlanacağı üzere neden kesildiğine dair soruşturmalar başlatılır. Kıb-Tek’in şu an devletten 100 milyon alacağı var ama devlet bu borunu ödemiyor” ifadelerini kullandı.

 

“Kıb-Tek siyasetin arka bahçesi oldu”

Kıb-Tek’in siyasetin arka bahçesi haline getirildiğinin altını çizen Öksüzoğlu, zammın tek çare olmadığını sürekli dile getirdiklerini hatırlatarak, “Maliyetlerin sürekli artırılmaması gerektiğini savunduk. Devletin borcunu ödemesi halinde elektrik ücretlerinde indirime gidilebileceğini ifade ettik” dedi.

 

“Kıb-Tek siyasetten kurtulduğu gün, vatandaşa ucuz enerji sağlayacak”

Öksüzoğlu şöyle devam etti: “Bugün yine söylüyoruz maliyetleri artıracak faaliyetlerde bulunulmaması gerekiyor. Siyaset ve oy uğruna Kıb-Tek kullanılıyor. Kıb-Tek’in acilen siyasetten arınarak, özerk bir yapıya kavuşması gerekmektedir. Kıb-Tek siyasetten kurtulduğu gün bu vatandaşa daha iyi ve daha ucuz enerji sağlayacaktır.”

 

“Toplumla resmen dalga geçiyorlar”

Ucuz elektriğin alternatifinin yetkililerin yaptığı açıklamalarda dile getirdikleri gibi kablo ile elektrik getirilmesi olmadığını da vurgulayan Öksüzoğlu, “Bunun alternatifi kablo mu kesinlikle değil. Bir anlaşma yapılmaya çalışılıyor. İçeriği nedir, fizibilite çalışması yapıldı mı bilinmiyor. Peki bu elektrik kaça gelecek. 25 kuruş denildi ancak şu anda Türkiye’de havuzdan çıkıştan bunun maliyeti 17 kuruş, bu KKTC’ye nasıl 25 kuruşa gelecek? Şu anki görünen kısımda kabloyla gelecek olan elektriğin KKTC’ye daha ucuza mal olacağı gibi bir durum söz konusu değildir. Toplumla resmen dalga geçiyorlar” dedi.  

 

“Topluma artık bunlar anlatılmalıdır”

Sendika olarak yıllardır dile getirdikleri uygulamaların bugüne kadar hayata bir türlü geçirilmemesinin yanı sıra her geçen gün kurumun maliyetinin artırılarak, halkın üzerine yıkılan zamlara eklendiğini dile getiren Öksüzoğlu, “Özellikle artık bakana sormak gerekiyor, indirimlerle ilgili ne düşünüyorlar. Elektrik Kurumu ile ilgili artık bütün paydaşlar ellerini taşın altına koymalılar. Topluma artık bunlar anlatılmalıdır. Devlet üzerine düşeni yaptığı takdirde elektrikte indirim de sağlanabilecek” diye konuşarak, halkın sırtına kambur gibi yüklenen elektrik zamlarının sorumlusunun hükümetler olduğuna işaret etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam