DOLAR 32,5245 0.1%
EURO 34,9053 -0.21%
GBP 40,7296 -0.18%
ALTIN 2.453,490,72
BITCOIN 20871460,47%

Şoför okulları krizi sürüyor

ABONE OL
15 Ekim 2017 07:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış Özel

 

Şoför okulları dün bir basın toplantısı düzenleyerek KKTC Şoför Okulları Birliğinden istifa ettiklerini açıkladılar. İstifa eden 34 Şoför Okulu adına basın bildirisini okuyan Avukat Yankı Akif okudu.

 

“Başkanın söylemleri bizi bağlamaz, katılmıyoruz”

KKTC Şoför Okulları Birliği’nden istifa ettiklerini kamuoyuna duyurmak için toplanan üyeler adına  okunan bildiride şunlara yer verildi; “Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, istifa eden bizlerin kesinlikle tasvip etmeyeceği veya onaylamayacağımız bir şekilde son dönemde gerek görsel gerekse yazılı basını kullanarak hem şoför okullarını, hem de müfettişleri karalayacak şekilde demeçler yapmakta ve herkesi zan altında bırakmaktadır.  Öncelikle bu yönde yapılan demeçlere katılmadığımızı ve tüm bu söylemlerin Sayın Barış Tilki’nin kendi düşünceleri ve fikirleri olduğunu, bizleri kesinlikle bağlamadığını, bizlerin görüş ve düşüncelerini yansıtmadığını belirtmek isteriz.”

 

“Birliği kendi çıkarları için kullanmaktadır”

Bildiride yer alan diğer bir konu ise genel kurul oldu. İstifa eden üyeler, Tilki’nin, KKTC Şoför Okulları Birliği’nin 2016 yılında yapılması gereken Olağan Gene Kurulu yapmadığını vurgulayarak, “Barış Tilki, Genel kurul yanında ayda bir yapılması gereken Yönetim Kurulu toplantılarını da yapmamış, yönetim kurulu kararı olmaksızın Birlik Tüzüğünün aradığı şartları da yerine getirmemiştir. Eylül 2017 yılından beridir de birçok kez Genel Kurulu toplayacağını ve toplantı tarihleri söylemesine karşın başkanlığı döneminde yaptığı icraatlar veya mali bütçeyi aklayamayacağını bildiği için her seferinde toplantıyı ertelemektedir. Birlik içinde usulsüzlükler bir yana Sayın Barış Tilki Birliği sadece kendi şahsi çıkarları ve menfaatleri için kullanmış ve eşine ait şoför okulunu reklam aracı haline getirmiştir. Son dönemde verdiği her demeçte eşine ait şoför okulunun sık sık reklamını yapmakta, övmekte ve kendisinin verdiği hizmetlerden bahsetmektedir. Ancak kendisi bir birlik başkanı olduğunu ve temsil ettiği kurumu daha ileri taşımak için veya o kuruma hizmet vermek için o göreve seçildiğini unutmuştur” dedi.

 

“Birliği yolsuzluklarına alet etmiştir”

Bildirinin şu şekilde devam etti; “Sayın Barış Tilki, Birliği kendi yolsuzluklarına alet etmiştir. Öte yandan Birlik üyelerinin ve bizlerin birlik için Başkana verdiğimiz paralar ile Sayın Barış Tilki Birlik çekini kullanarak kendi adına bir motosiklet satın almış ve birliğe ait parayı zimmetine geçirmiştir. Başkanın icraatları bununla da bitmemektedir.  Yine kendi şoför okuluna ait bir plakayı hem düz vites, hem de otomatik bir araca koyarak yalan ve sahte beyanlarla öğrencilerini sınava koymuştur. Bu tespitlerimizden sonra hemen Lefkoşa Adli Şube’de Barış Tilki aleyhinde şikayetçi olunmuş olup kendisi aleyhinde şu an halen devam eden birden çok polis soruşturması başlatılmıştır.”

 

“İstifa bizim için kaçınılmazdır”

Barış Tilki’nin sürekli şoför okullarını karaladığını ve birliğe üye meslektaşlarını büyük küçük ayırt etmeden hakaret ettiğini, kavga çıkarttığını ve darp ettiğini anlatan üyeler,  sözlerine şu şekilde devam etti; “Sayın Tilki’nin birkaç meslektaşımızla aralarında yaşanan darp olaylarının da polise şikâyet edilmiştir. Aleyhinde dava okunmuştur.  Bunların yanında birlikle alakalı olmayıp Barış Tilki aleyhinde başkaca daha yasal olmayan işleri dolayısıyla polis soruşturmaları yapıldığı ve aleyhinde polis soruşturulmaları yapıldığı ve hakkında dava okunduğu da bilgimizdedir. Böyle niteliklere haiz bir şahsa güvenimiz kesinlikle kalmadığı gibi, bizlerin üyesi bulunduğu KKTC Şoför Okulları Birliği Başkanlığında bizi teslim etmesi bizim için zul addedilecek bir durumdu ve kabul edilemez. Dolayısıyla istifa bizim için kaçınılmazdır” dedi

“Bağımsız Şoför Okulları Birliği ile daha güçlü ve daha birliğiz”

Bildiri, şu ifadelerle tamamlandı; “İsimleri listede yazılı olan 34 kişi şoför okulları olarak KKTC Şoför Okulları Birliğinden istifa ettiğimizi ve Barış Tilki’nin Başkanı olduğu KKTC Şoför Okulları Birliği ile hiçbir alakamızın kalmadığını ve Sayın Tilkinin bizleri temsil etmediğini kamuoyuna bildiririz. Bundan sonra Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliğine katıldığımızı ve yolumuza Halil Yiğit’in Başkanlığında daha güçlü ve daha birlik gibi devam edeceğimizi bildiririz. Şimdi eskisinden daha güçlü olduğumuzdan ve polis nezdinde yaptığımız şikayetlerin en yakın takipçisi olmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam