DOLAR 32,6518 0.4%
EURO 34,7294 -0.08%
GBP 40,7233 -0.07%
ALTIN 2.511,011,09
BITCOIN 20149810,06%

Stresten kurtulma yolları

ABONE OL
18 Nisan 2018 08:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Strese, özellikle iş hayatında, ilişkilerde sorunlar yaşayanlar veya para sorunları olanlar daha yatkındır. Ayrıca travmatik olaylarda strese neden olur.

Stresin ortak fiziksel etkileri baş ağrısı, kas gerginliği ya da ağrı, göğüs ağrısı, yorgunluk, sık idrara çıkma, mide rahatsızlığı ve uyku güçlüğüdür.

Ayrıca stres anksiyete, huzursuzluk, motivasyon eksikliği, sinirlilik, gereksiz öfke, üzüntü, depresyon ve sosyal çekilme gibi belirtilere yol açan ruh halinizi ve davranışınızı doğrudan etkilemektedir.

Stres akut veya kronik olabilir. Çok fazla stres yüksek tansiyon, obezite, kalp rahatsızlığı, anksiyete ve depresyona neden olabilir. Hatta kişinin hayattan zevk almasını genel olarak azaltabilir.

Stresle evde başa çıkmanın yöntemleri – En etkili 10 yöntem.


1. Yavaş ve Derin Nefes Alıp Verin

Yavaş ve derin nefes alma, stresli bir ortamda rahatlamanıza yardımcı olabilir. Derin solunum ile vücudunuza daha fazla oksijen girer, bu da zihninizde ve bedeninizde sakinleştirici bir etki yapar. Aslında, 15-30 dakika yavaş, derin solunum yaparak günü stressiz geçirebilirsiniz. Hatta daha net düşünmenizi sağlayabilir, böylece stresle daha kolay başa çıkabilirsiniz.

2. Epsom Tuzu

Epsom tuzu, stresliyken sakinleşmenize yardımcı olacak yararlı ve etkili bir yöntemdir. Stres vücuttaki magnezyum seviyesinin düşmesine neden olur ve adrenalin seviyesini arttırır.

Epsom tuzundaki magnezyum miktarı yüksektir, bu da beyindeki duygu durumu yükselten serotonin kimyasal maddesinin yükselmesine yardımcı olur. Doğal olarak stresin azalmasına, rahatlamaya, kaygı, sinirlilik, uykusuzluk ve anormal kalp ritmini azaltmaya yardımcı olur.

3. Papatya Çayı

Papatya, stres azaltan etkili bir bitkidir. Yatıştırıcı ve rahatlatıcı doğası, merkezi sinir sistemi üzerinde bir olumlu bir etkiye sahiptir. Kasları rahatlatır, endişeyi azaltır ve daha bir iyi uyku uyumanıza yardımcı olur.

4. Masaj

Masaj yaptırmak birçokları için stres giderici etkiye sahiptir. Geleneksel Çin tıbbına göre, masaj stresi azaltmak ve genel sağlığı iyileştirmek için enerji kanallarını açmaya yardımcı olur.


5. Ashwagandha

Aynı zamanda Hint ginsengi veya Withania somnifera olarak bilinen Ashwagandha, stres için etkili bir bitkidir.

2012 yılında Indian Journal of Psychological Medicine’de yayınlanan bir araştırmada, ashwagandha kökünün stres hormonu olan kortizol seviyelerini düşürerek yetişkinlerde stres ve kaygıları azaltmada etkili olduğunu bulmuştur. Bu bitki strese karşı direnci arttırır, bu da yaşam kalitesini artırır.

6. Fesleğen

Fesleğen doğal bir anti-stres maddesi olarak çalışan, etkili bir Ayurvedik bitkidir. Adaptogenik bir bitki olması vücudun fiziksel ve duygusal strese karşı doğal tepkisini arttırır. Artı, vücudun stres zamanlarında düzgün çalışmasına yardımcı olur.

7. Yeşil Çay

Ayrıca   bir bardak yeşil çay yudumlayarak stresten uzak kalabilirsiniz. Yeşil çay, alfa beyin dalgalarının üretimini teşvik eden, stres azaltan, rahatlamayı teşvik eden ve odaklanma ve zihinsel uyanıklığı artıran bir amino asit olan L-Theanine’i içeriyor.

8. Passif Lora Çiçeği

Stres için etkili bir diğer halk ilacı da pasiflora çiçeğidir. pasiflora çiçeği beyindeki GABA düzeylerini artırabilir, bu da stresin yanı sıra kaygı ve panik atakların azalmasına yardımcı olur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam