DOLAR 32,4563 -0.11%
EURO 34,7444 -0.68%
GBP 40,5338 -0.68%
ALTIN 2.437,970,09
BITCOIN 2068477-0,81%

Suçlardaki patlama geriyor

ABONE OL
4 Aralık 2018 07:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Süreyya ÖZDEMİR

Yeni Bakış’a konuşan vatandaşlar, ekonomisi bozulan ülkenin güvenlik sıkıntılarının had safhaya ulaştığına dikkat çektiler. Suç oranlarındaki artışla birlikte güvenlik taleplerinin arttığını dile getiren vatandaş, polis teşkilatının yetersizliği ve ülkedeki otoritenin sağlanamadığını da dile getirdi. Giriş çıkışlardaki denetlemenin kontrol altında tutulması gereğine vurgu yapan vatandaş, güvenlik sorununun üstesinden ancak bu sayede gelinebileceğini kaydetti. “Can ve mal güvenliğimiz sağlanamıyor, huzurumuz kalmadı” diyen vatandaş, “Geceleri sokakta yürümekten bile korkar hale geldik.” dedi.

Vatandaş ne dedi?

Enver Dinçoğlu: Bu ülkede yeterince güvenliğimiz yok

“Ülkedeki suç oranlarının artmasından sonra, endişelerimiz de artmaya başladı. Bu yüzden halkın kendi güvenlik tedbirlerini alması şart oldu. Güvenlik tedbirlerini kendi imkânlarımızla almamızın bir başka nedeni ise polis teşkilatının yetersizliğinden kaynaklanan bir durumdur. Ülke genelindeki yetersiz polis sayısı vatandaşın kendi tedbirini almasına yol açtı. Ben bir apartman sitesinde yaşıyorum. Daha önceleri düşündüğümde böylesi tedirgin edici sorunlarımız yoktu. Fakat günümüzde suç oranlarının artmasından sonra, güvenliğimizi sağlayabilmek adına sitemize ’12 kamera’  aldık. Bunun yanı sıra güvenliğimiz için robot kontrollü güvenlikli kapılar taktırdık. Bunu yaptırmamızdaki başlıca amaç, adada yaygınlaşan hırsızlık ve çeşitli olaylardan bir nebze kurtulmaktır. Ülkemizde yeterli olmayan güvenliği kendi başımızın çaresine bakarak ancak bu şekilde önlemeye çalışıyoruz.”

Yusuf Öğretmenoğlu: Güvenlik için ilk önlem kapılarda alınmalı

“Ülkedeki ekonomik ve sosyal açmazlarla birlikte gelen suçlardaki artış, bizi de her vatandaş gibi endişeye sevketti. Bu gibi sorunların altından kalkabilmek adına kendi tedbirlerimizi çeşitli yollarla almaya çalışıyoruz. Fakat ne kadar tedbir alırsak alalım giriş çıkışlardaki denetimin artırılmaması durumunda, suç oranlarında daha fazla artışlar meydana gelecektir. Güvenliğimizin ilk başladığı yer giriş çıkış kapıları olduğu için, ilk önlemin orada alınması gereklidir. Giriş çıkışlardaki denetim tam anlamıyla sağlanmadığı müddetçe, bizlerin aldığı önlem hiçbir işe yaramayacaktır.”

Deniz Kayabaşı: Ülkedeki huzursuzluk güvenlik talebini ortaya çıkardı

“Ülkedeki suç oranlarındaki artış vatandaşları bir çıkmazın içerisine soktu. Çeşitli suçların işlendiği bu ülkede, güvenliğin tam anlamıyla sağlanamaması bizleri tedirgin ediyor. Ayrıca bu ülkede suç deyince yalnızca cinayet, şiddet, hırsızlık gibi olayların yanı sıra trafikteki suç unsurlarının göz ardı edilmesi bizleri çileden çıkarmaktadır. Ülkedeki huzursuzluk güvenlik talebinin artmasıyla zaten ortadadır. Bir vatandaş olarak ne kadar kendi güvenliğimizi sağlamaya çalışsak da, polisin yetersizliği güvenlik için ciddi bir sorun teşkil ediyor.”

Mustafa Tekin: Suç teşkil eden kişiler tespit edilmediği sürece suç artışı kaçınılmaz olacaktır

“Adadaki suç oranlarının artmasından sonra vatandaş, kendi güvenliğini sağlayabilmek için çeşitli yollara başvurmaya başladı. Alınan tedbirlerin yetersizliği nedeniyle endişeye kapılan vatandaş güvenlik talebini artırmış olsa da ülkemizde hala olumsuz olaylar yaşanmaktadır. Polis teşkilatımızın eksikliği nedeniyle, çeşitli suçlardaki artışlar kaçınılmaz olmaktadır. Her ne kadar kendi imkânlarımızla güvenliğimizi sağlamaya çalışsak da yetersiz olduğumuz ortadadır. Ülkemizdeki suç unsuru teşkil eden kişiler tespit edilmediği müddetçe ülke olarak bunun altından kalkamayacağız.”

Hüseyin Sürer: Olumsuz örnekler yüzünden vatandaşın huzuru kalmadı

“Ülkedeki suç oranlarının artışı ve suça eğilimli kişiler nedeniyle vatandaşların güvenlik talebinde artışlar meydana gelmiştir. Böyle güzel bir ülkede yaşanan olumsuz örnekler yüzünden vatandaşın huzuru kalmadı. Bir vatandaş olarak polislere karşı bile inancımız kalmadığı için kendi imkânlarımızla mücadele etmeye çalışıyoruz. Polislerin hem duyarsız hem de yetersiz olmaları karşısında yetkililerinde vurdumduymaz olmaları da vatandaşların güvensiz ve önemsiz hissetmesine neden olmaktadır.”

Nevzat İlgin: Huzurumuz bozuldu

“Suç unsurlarının artmasından sonra polisin sağlayamadığı güvenliğimizi sağlamaya çalışırken tedirgin olmaya başladık. Ülkemiz öyle bir hal aldı ki geceleri sokakta bile yürürken korkar hale geldik. Can ve mal güvenliğimizin sağlanamaması nedeniyle huzurumuz bozuldu. Yaşanan kötü örnekler nedeniyle herkese karşı içimizde şüphe oluşmaya başladı. Kimsenin kimseye güveni kalmadı. Güvenlik sorunu, bizde de güvensizliği ortaya çıkardı.”

Rüştü Evran: Ülkemizde tam anlamıyla otorite sağlanamıyor

“Hayat pahalılığı, ekonominin bozulması ve çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan KKTC, suç oranındaki artışlarla sürekli olarak gündeme gelmektedir. Aynı zamanda polisin yetersizliğine karşı yetkililerin otoriteyi tam anlamıyla sağlayamaması güvenlik sorunu yaşanmasına neden olmakta. Bu durumlar karşısında vatandaş olarak kendi güvenliğimizi sağlamakta zorluk çekmeye başladık. Yaşanan olumsuzluklar karşısında güvenliğimizi sağlamak için belli başlı mercilere başvursak da bunların da yetersiz olduğunun bilincindeyiz.”

Haydar Nisanoğlu: Güvenliğin ve huzurun sağlanması için denetim şart

“Suç oranındaki artışın başlıca nedeninin giriş çıkışlardaki denetimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Güvenliğin ve huzurun sağlanabilmesi için denetimin ciddi anlamda yetkililer tarafından artırılması şarttır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam