DOLAR 32,3594 0.09%
EURO 35,1192 -0.09%
GBP 41,6242 0.75%
ALTIN 2.324,250,23
BITCOIN 22977962,36%

Tanıklar konuşuyor

ABONE OL
13 Şubat 2018 07:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Evrim KAMALI

Afrika gazetesine yönelik linç girişiminin ardından tutuklanan zanlılar, Ümit Taş, Ahmet Türkmen, Bayram Ak, Mehmet İpek, Oktay Güney ve Abdülhadi Doğan dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

2 tanık dinletildi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada, sanıklar davalarını kabul etmeleri üzerine lehlerine hafifletici nedenleri aktarmak üzere söyledikleri gazete binasından bize parmak gösterdiler iddialarını ispatlamak maksatlı dün savunma avukatı 2 tanık dinletti. Savunma avukatı ilk olarak geçtiğimiz duruşmada tanıklığı sürenin dolması üzerine yarım kalan tanık Gökan Saraç kaldığı yerden devam etti. Saraç, olay yerinde olduğunu ve pencereden parmak gösterildiğini gördüğünü ve bunu bir gün sonra ADA TV’de canlı yayında olan Erkan Eğmez’e aktardığını söyledi. Sanığın savcılık tarafından sorgulanması ve çelişkili cevaplar vermesi dikkat çekti. Savunma Avukatı dünkü duruşmada ikinci toplamda üçüncü tanık olarak Erkan Eğmez’i tanık olarak dinletti.

Eğmez programı emare olarak sundu

Erkan Eğmez öncelikle mahkemeye 23 Ocak tarihli programını emare olarak sundu. Tanığın görüntüleri sunmasının ardından Savcı Ayşe Kaymak Şadi görüntüleri incelemek için mahkemeden 2 saatlik süre istedi ve duruşmaya görüntülerin izlenmesi için ara verildi. Aranın ardından önce Gökan Saraç’ın Eğmez’e atmış olduğu mesajın TV programında okunduğu bölüm izlendi ve sonrasında tanık Savcı Şadi tarafından sorgulandı. Sorgu sırasında Eğmez parmak olayını görmediğini ancak orada bulunduğu sırada duyduğunu daha sonrada programda mesaj olarak Şaraç tarafından gelmesi üzerine mesajı da programda okuduğunu söyledi. Eğmez, Savcının bu olayı duymasına rağmen neden TV programı sırasında irdelemedin sorusuna ise kendi gözleri ile görmediğini, bu nedenle de yalan olması ihtimaline karşı söylemediğini belirtti. 

Şadi’nin Erkan Eğmez’e Afrika gazetesi ile arasında sorun olup olmadığını sorması üzerine Eğmez, aleyhinde yalan haberler yaptığını bunu da avukatı Altan Erdağ’a ilettiğini ancak netice alamayacağı yönünde fikir beyan etmesi üzerine vazgeçtiğini söyledi. Erkan Eğmez ayrıca gazetenin kendisi aleyhine Güney’de uyuşturucu kaçakçılığından yakalandığı yönünde haber de yaptığını, ancak olayın öyle olmadığını 53 gün Güney’de işkence gördüğünü ancak aleyhine hiçbir dava getirilmeden serbest kaldığını hatta AHİM’e başvurup işkence nedeni ile Güney Kıbrıs’ı mahkûm ettiğini iddia etti. Savcı Ayşe Kaymak Şadi tanığa son olarak mahkemeye daha önce çıkıp çıkmadığını ve sabıkası var mı diye sorması üzerine çıkmadığını söyledi. Savcı bu beyan üzerine tanığa askıda davası olup olmadığını sorması üzerine davası olmadığını belirtti. 

Tanığın bu beyanları üzerine Savcı Şadi, tanığa Ağustos 2017 tarihinde askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan askıda davası bulunduğunu söylemesi üzerine o dava sonuçlanmadı suçsuzum dedi. Şadi, bu beyan üzerine tanık Eğmez’e sabıka kaydını göstererek 9 ayrı sabıkası olduğunu, bunlar içerisinde askeri yasak bölgeyi ihlal, hayvan kaçakçılığı, başkasının arazisine izinsiz müdahale gibi mahkûmiyetleri bulunduğunu söylemesi üzerine bu davaları hatırlamadığını söyledi. 

Sanığın bu cevabı üzerine Savcı tanığa sabıka kaydın ortada başka soru sormayacağım demesi üzerine tanık kürsüden ayrıldı. 

Bugün savcı tanıkları mahkemeye dinlettirecek

Savunma avukatının başka tanığı olmadığını belirtmesi üzerine, Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanıklarının hazır olmadığını yarın(Bugün) hazır edebileceğini belirtmesi üzerine duruşma kaldığı yerden devam etmek üzerine Kıdemli Yargıç Tacan Reynar tarafından bugün 11.00’e ertelendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam