DOLAR 32,4867 -0.19%
EURO 34,9823 0.36%
GBP 40,6691 0.2%
ALTIN 2.435,710,53
BITCOIN 20975010,93%

TC elçiliği kimi temsil ediyor?

ABONE OL
23 Mart 2018 02:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tanınmamış bir devlet olarak KKTC’li firmaların 3’üncü ülkelerle yaptığı iş birliklerinde uygulanan prosedür, KKTC Tastik memuru, KKTC İçişleri Bakanlığı ve son olarak da TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin tastiklemesi şeklinde hayat bulur

Yıllardır bu çerçevede yürüyen sistem, son günlerde TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin gerekçesini açıklamadığı bir şekilde protokollere onay vermemesi nedeniyle sekteye uğramaya başladı  

AKP hükümetinin KKTC’nin gelişip kalkınmasına yönelik yıllardan beri ortaya koyduğu politikalara karşın elçiliğin bu yöndeki tutumu, elçilik Türkiye’den bağımsız bir şekilde politika mı üretiyor sorusunu gündeme getirdi

 

Tanınmamış bir devlet olarak KKTC’li firmaların  3’üncü ülkelerle yaptığı iş birliklerinde uygulanan prosedür, KKTC Tastik memuru, KKTC İçişleri Bakanlığı ve son olarak da TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin tastiklemesi şeklinde hayat bulur..

Yıllardır sağlıklı
yürüyen sisteme takoz

Yıllardır bu çerçevede yürüyen sistem son günlerde  TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin  hiçbir gerekçe göstermeden  protokollere onay vermemesi nedeniyle sekteye uğramaya başladı. Bu keyfi uygulama karşısında büyük mağduriyet yaşamaya başlayan yerli firmalar hem maddi hem de manevi sıkıntı içine düştü.

“Kayıp, hem maddi
hem manevi”

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a bilgi veren bazı iş insanları,  “KKTC’nin tanınmamış bir ülke olması nedeniyle yıllardır sistem Tastik memuru, İçişleri Bakanlığı ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği onaylı saat gibi işlemekteydi.
Bir süre önce nedeni henüz anlaşılmayan keyfi bir kararla, TC elçiliği bu onayı vermemeye başladı. Ortaya çıkan bu anlaşılmaz durum yerli firmaların bütün bağlantılarını etkilediği gibi, uluslararası güvenilirlik ve maddi kayıp açısından da telafisi mümkün olmayan zararlara neden oldu” dedi.

Elçilik Ankara’dan
bağımsız mı çalışıyor?

Bu arada, AKP hükümetinin KKTC’nin gelişip kalkınmasına yönelik yıllardan beri ortaya koyduğu politikalara karşın elçiliğin bu yöndeki tutumu, elçilik Türkiye’den bağımsız bir şekilde kendi kafasına göre politika mı üretiyor sorusunu gündeme getirdi.

Karar firmaları
Güney’e kaydırabilir

 Öte yandan, ortaya çıkan bu olumsuz gelişme, KKTC firmalarını Güney üzerinde iş yapmaya zorlayan bir durum yarattı.
Güney Kıbrıs’ın tanınmış ve AB üyesi konumu göz önünde bulundurulduğunda  yerli bir firmanın Güney’deki bir firmayla geliştireceği işbirliği sayesinde bu  işlemin çok daha kolay hayata geçirilebileceğinin yanında KKTC ekonomisinin de kaybı olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam