DOLAR 32,3646 -0.58%
EURO 34,6849 -0.5%
GBP 40,6364 -0.42%
ALTIN 2.410,26-0,50
BITCOIN 1892966-3,62%

Tedbir ve denetimler artırılmalı

ABONE OL
29 Temmuz 2018 09:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Vatandaş, Kuzey Kıbrıs halkı, son günlerde artış gösteren şiddet, tecavüz, cinayet ve cinsel saldırı gibi olayların devletin denetimsizliğinden kaynaklandığın söyledi. Ülkeye yapılan girişlerin daha sıkı denetlenmesini isteyen vatandaşlar, adaya girişlerin bu kadar kolay olmaması gerektiğini belirtti. Halk, her geçen gün artarak devam eden suç olaylarından dolayı tedirgin ve huzursuz olduğunu dile getirdi. “Gerekirse polis, kendini belli etmeyecek ve sürekli dışarıda olacak” diyen vatandaşlar, bir şekilde tedbir alınması gerektiğini vurguladı.  vatandaşlar, “Gazetelere baktığımızda neredeyse 3-4 sayfa hep suç işleyenlerin haberiyle dolu. Her gün başka bir olay duyduğumuzda tedirgin oluyoruz” dedi.

Vatandaş ne dedi..??

Abdülkadir Aldemir

“Bu ülkede denetimsizlik var. Mesela Türkiye’de sürekli olarak polisler geziyor. Hatta vatandaş kılığında bile gezen görevli polis memurları var. Burada da böyle bir şey olsa belki suç işleyenler daha kolay yakalanabilir. Biz her geçen gün suç olayı duydukça, halk olarak tedirgin oluyoruz.

 Polis sıradan bir vatandaş kılığına girip, denetim yapmalıdır. Gazetelerde yaklaşık 3-4 sayfa suç haberleri okuyoruz. Devletin bir şekilde tedbir alması gerekiyor.”

Muhammet Ceyhan

“Gün geçtikçe artan suç olayları, biz vatandaşları tedirgin ediyor. Sonuçta bizim de eşimiz çoluğumuz çocuğumuz var. Polisler, polis olduğunu belli etmeden denetim yapmalıdır. 

Cezalarda değişiklik yapılması lazım. Suçlar ve olaylar arttıkça huzurumuz kaçıyor. Hırsızlık gibi olaylar da arttıkça, benim gibi dükkân sahipleri, kamera gibi sisteme başvuruyor. Özellikle okul önlerinde polisin belli etmeden denetim yapması gerekiyor.”

Mehmet Aldemir

“Ben şiddete karşıyım. Benim de bir kız evladım var ve gönül rahatlığıyla onu dışarıya gönderemiyorum. Her gün bir olay duyuyoruz. Ya kadın cinayeti, ya cinsel saldırı ya da dayak. Bunları duydukça huzurumuz kaçıyor ve tedirgin oluyoruz. Hükümetin sıkı bir denetim yapması lazım. Memlekette her türlü insan var. Elini kolunu sallayan ülkeye giriyor. İnsanların suç işlemesine psikolojik bozukluk, geçim sıkıntısı ve maddi sıkıntı da etken oluyor.”

Ali Sayan

“Tüm işlenen suçlar bence denetimsizlikten kaynaklanıyor. Cebine 5-10 lira koyan ülkeye giriyor. Kimse bunu denetlemiyor. Her önüne geleni alıyorlar. Sonra da hırsızlık, darp, cinayet, tecavüz ve cinsel saldırı gibi olaylar oluyor. Bir kez suç işleyen yurt dışına gidiyor. Sonra tekrar ülkeye gelip yeniden suç işliyor. Bunların da denetlenmesi ve tedbir alınması gerekiyor. Kimsenin vatandaşları huzursuz etmeye hakkı yok.”

Nesimican Morgök

“Burada denetim daha sıkı olmalıdır. Böylece halk da rahat eder. Ülkeye kimin girip çıktığı belli değil. Henüz oyun oynama çağında olan kız evlatlarına taciz yapılıyor. Kadınlar şiddet görüyor. Hatta cinayetler işleniyor. Bunların bir ülkede olmaması lazım. Suç oranlarındaki artış, nüfusun da artmasıyla meydana gelir. Devletin bu konuda tedbir alması gerekiyor.”

Mustafa Arslan

“Bence her şeyin başı eğitimdir. İyi bir eğitim almış insanın suç işleyeceğini sanmıyorum. Ülkemizde şu an geçim sıkıntısı ve maddi sıkıntı mevcut. Bu da aile içi tartışmaya ve şiddete kadar gidebiliyor. Suç oranlarında bu kadar artış olması, bence devletin bir eksiğidir. Yeteri kadar tedbir alınmamasından ve denetim yapılmamasından kaynaklanıyor.”

Adem Demirci

“Devletin bu konuda yetersizliği var ki suç olayları artıyor. Bu olaylar geçimsizlikten ve maddiyattan dolayı da oluyor. Sıkı bir denetimle belki tedbir alınabilir. Hiç kimse yaşadığı bir ülkede tedirgin ve huzursuz olmak istemez. Yasada bazı şeyler değişmelidir. Çocuk olaylarında bence idam cezası gelmelidir. Resmen insanlıktan çıktılar.”

Cemal Gece

“Ülkede suç işleyenler ve suçlar artıyorsa, devletin bu konuda önlem alması gerekiyor. Hepimizin çoluk çocuğu var ve rahatça dışarıya gönderemiyoruz. Ülkeye yapılan giriş çıkışlar, kimin gelip gittiği iyice kontrol edilmelidir. Devletin gerekli olan her şeyi yapması gerekiyor. Özellikle bir ülkede şiddet olayının olmaması lazım.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam