DOLAR 32,5154 -0.08%
EURO 34,9602 0.33%
GBP 40,8202 0.56%
ALTIN 2.434,560,48
BITCOIN 2073297-4,23%

“TL kullandığımız sürece zam kaçınılmaz”

ABONE OL
11 Temmuz 2018 10:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Elektriğe yüzde 30, benzine ise 2 kuruş ile 10 kuruş arası yapılan zammın ardından vatandaş, çileden çıktı. Gelen giden tüm hükümetlerin durmadan zam yaptığını ifade eden vatandaşlar, bu duruma “Dur” denmesi gerektiğini vurguladı. Yazın göbeğinde yapılan bu zammın ardından vatandaşlar, klima ve vantilatör kullanımında tasarrufa gideceğini ifade etti. Bu şartlar altında yaşamanın zor olduğunu dile getiren sokaktaki insan, “Zaten geçinemiyorduk, şimdi nasıl geçineceğiz?” diyerek bu duruma tepki gösterdi.

“Zamlara son verilmeli”

Vatandaş, bunca zamandır ülkede hiçbir şeyin düzelmediğini ifade etti. Halkın sefalete itildiğini belirten vatandaşlar, “Nereye kadar böyle gidecek?” diyerek devlete tepki gösterdi. Zamlara artık son verilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, yapılan zamların geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Bazı vatandaşlar ise TL’nin bu ülkede kullanıldığı sürece, zamların devam edeceğini savundu.

Vatandaş ne dedi?Hasan Yorgancıoğlu“Klima açmaya korkar olduk”

“Bu ülkede bir sıcaklardan bir de zamlardan çekiyoruz. Her gün zam yapılmasından artık usandık ama bu duruma alıştık. Sabahları zam haberiyle uyanıyoruz. Hükümet önlem alacak diye başa gelmişti. Her şeyi düzelteceğiz demişlerdi. Düzelen bir şey olmadı. Artık klima açmaya korkar olduk. Benzine de yapılan zammın ardından sokağa çıkmamız kısıtlanacak. Artık arabada da klima çalıştırmayacağız.”

Abdülkadir Aldemir“Nereye kadar böyle gidecek?”

“Elektriğe ve benzine yapılan bu okkalı zammı hiç iyi karşılamadım. Ben erkek berberiyim ve elektriğe gelen zammın ardından fiyatlarda herhangi bir artışa gitmedik. Sonuçta bütün gün dükkânda klima çalışıyor. Bu şartlar altında yaşamak artık zor. Nereye kadar böyle gidecek. Benzine yapılan zamdan ulaşımımız da kısıtlanacak. Sanırım yakında ulaşım için Lefkoşa belediyesinin temin ettiği bisikletleri kullanacağız. Yetkililerden bu zamlara bir son vermesini istiyoruz. Halka destek çıkmaları lazım.”

Faik Ulusoy“Tek çözüm federal Kıbrıs’tır”

“Gelen hükümet de giden hükümet de epey zam yaptı. Biz bu para birimini kullandığımız sürece zamlar devam edecek. Klimayı geçtik, vantilatör bile kullanmaya korkar olacağız. Zamları geri çeksinler desek, çekmeyecekler biliyoruz. Kıbrıs tabiki Türkiye’ye bağlıdır, hiçbir şey yapılamaz ve hiçbir adım atılamaz. Tek çözüm federal Kıbrıs’tır.”


İsmail Çelik“Bu zamlar normal değil”

“Elektriğe yapılan bu okkalı zammın ardından klima ve vantilatörü daha tasarruflu kullanacağız. Hem elektriğe hem de benzine yapılan bu kadar zam, gerçekten normal değil. Asgari ücretle çalışan vatandaşa yazık değil mi? Zaten geçim sıkıntısı yaşıyorduk, bir de bu zamlarla nasıl geçineceğiz. Benzinden dolayı zaten araçlarımızı kısıtlı kullanıyorduk, şimdi tasarruf için araba kullanmayıp evde klima bile açmayacağız. Hükümetin zamları geri almasını istiyoruz. Bu gidişle sanırım eskisi gibi eşekle ya da at arabasıyla ulaşım sağlayacağız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam