DOLAR 32,5657 0.16%
EURO 34,9895 -0.1%
GBP 40,8393 -0.12%
ALTIN 2.438,330,12
BITCOIN 21056300,53%

Topuk çatlaklarına bitkisel çözüm

ABONE OL
12 Mayıs 2018 11:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Topuk çatlaması durumunda cilt kurur ve kalınlaşır, ayrıca kızarıklık, kaşıntı, iltihaplanma ve ciltte soyulma belirtileri de eşlik edebilir. En kısa sürede alınan önlemler ve tedavi yöntemleri sayesinde kanama ve ağrıya neden olan, ayrıca git gide derinleşen çatlakların önüne geçebilirsiniz. 

Topuk çatlaklarının nedenlerinden bazıları; kuru hava, nem eksikliği, yanlış ayak bakımı, sağlıksız beslenme, yaşlanma, uzun süre sert zeminlerde ayakta durma, yanlış ayakkabı giyimi ve ayağın uzun süre ayakkabı içinde kalmasıdır.

Topuk Çatlaklarına Bitkisel Çözüm – En Etkili 10 Tedavi Yöntemi

1. Bitkisel Yağ

Bitkisel yağlar topuk çatlaklarını önlemek ve çatlamış topukların tedavisinde kullanılabilir. Zeytin yağı, susam yağı, hindistan cevizi yağı veya hidrojene bileşimli bir bitkisel yağ kullanabilirsiniz. En iyi sonuçlar için, yatmadan önce aşağıdaki yöntemlerden birisini 

uygulayın. 


2. Pirinç Unu

Pirinç unu ayaklar ve topuklar üzerinde cilt peelingi etkisine sahiptir, böylece çatlama ve kuruluğu önler, ölü derinin dökülmesini ve yenilenmesini sağlar. Bir parça pirinç unu ile ev yapımı peeling yapıp kullanabilirsiniz.

3. Hint Leylağı

Ayrıca tespih ağacı yaprakları veya neem olarak bilinen Hint lilası, kaşıntılı ve enfekte olmuş, özellikle çatlamış ayaklar için etkili bir çözümdür. Neem mantar öldürücü özellikler sayesinde kuru, tahriş olmuş cildi yatıştırır ve enfeksiyona karşı savaşır.

4. Limon

Limonun asidik özelliği çatlamaya neden olan pürüzlü cildi yumuşatmada çok etkili olabilir.

5. Gülsuyu ve Gliserin

Gliserin ve gül suyu kombinasyonu topuk çatlakları için etkili bir ev tedavisidir. Gliserin kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılan, cildi yumuşatan bir etkiye sahiptir. Gün suyu da A, B3, C, D ve E vitaminleri bakımından zengindir, antioksidan, anti-enflamatuar ve antiseptik özelliklere sahiptir.

6. Parafin

Topuk çatlaklarının durumu gerçekten kötü ve ağrılı ise, parafin tedavisi hızlı rahatlama sağlayabilir.

 Bu madde cildinizi yumuşatmak için doğal bir yumuşatıcı olarak çalışmaktadır.

7. Epsom Tuzu

Topuk çatlaklarına bitkisel çözüm arayanlar bu yöntemi iyi okuyun. 

Eğer topuklarınız sürekli çatlıyorsa bu bölgeyi nemli tutmak için ekstra bir bakım uygulamanız gerekebilir. Bunu da ayaklarınıza deniz tuzu yada epsom tuzu yedirerek başarabilirsiniz. Bu yöntem ayrıca kan dolaşımını artırmaya yardımcı olacaktır.

8. Muz

Olgun muz, nemlendirici özellikleri sayesinde topuk çatlak ve kurulukları için en etkili ve ucuz ev ilaçlarından biridir.

9. Bal

Bal nemlendirici ve anti bakteriyel özellikleri ile kuru ve çatlamış topuklar için mükemmel bir ev tedavisidir.


10. Vazelin

Topuk çatlaklarını önlemek ve ayaklarınızı nemlendirerek yumuşak tutup kurumanın önüne geçmek için vazelin kullanabilirsiniz.

Ayaklarınızı sıcak suyla ıslattıktan sonra fırçalayarak 

ölü deriyi temizleyin ve 

sonra tüm topuğunuza vazelin sürün. 

Ayrıca vazeline bir çay kaşığı limon suyu karıştırarak da uygulayabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam