DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072690-2,08%

Trafik terörü masaya yatırıldı

ABONE OL
19 Kasım 2017 10:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Organizasyon çerçevesinde ülkeye gelen OMM Riders eğitmenleri katılımcılara 4 saat süren İleri ve Güvenli Sürüş konusunda eğitim verdi. Eğitim sonrasında katılımcılara OMM-IAM-ARA TEORİ sertifikası takdim edildi.

Etkinlikte konuşan Kıbrıs Motosiklet Süvarileri Derneği Genel Sekreteri Metin Anibal, ülkede birçok insanın ölümüne ve onlarcasının sakat kalmasına neden olan trafik felaketi ile toplumun yıllardır boğuşmakta olduğuna dikkat çekti.

Anibal, bu kadar yıldır bu felaket karşısında duyarsız kalanları protesto ederek, bütünü kavrama becerisinden yoksun idari anlayışla karşı karşıya olduklarına dikkat çekti.

Etkinliğe destek veren TKP Yeni Güçler Başkanı, Milletvekili Mehmet Çakıcı ise, uzmanların dinlenerek proje üretilmesi gerektiğini, Türkiye’den adaya gelen  dönemin Bakanı Tuğrul Türkeş ile bir görüşmesinde kendisine ülkede proje yapılmadığı için 675 milyon liranın geri iade edildiğini söylediğini anımsatarak, “İşte Kıbrıs Türkünün gerçeği budur. Vizyonsuz, geri kalmış, köhne böyle bir düzen olamaz” diye konuştu. 

Yeni Bakış Gazetesi Haber Müdürü Ufuk Çağa da,  gazetelerin kamusal görev ve sorumlulukları olduğuna dikkat çekerek, “Yeni Bakış gazetesi olarak bizler başta Genel Yayın Yönetmenimiz Yusuf Kısa ve ekip olarak bu bilinç ve sorumlulukla bir öncü olması amacıyla bu projeye imza attık” dedi.

[ilgili-galeri=42]

Deniz ABİDİN 

Ülkede trafikte gerek sürücü hatalarından gerekse altyapının yetersizliğinden birçok kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekmek ve motosiklet sürücülerine güvenli sürüş konusunda eğitim vermek amacıyla ilk kez GIFA Holding sponsorluğunda Yeni Bakış Gazetesi tarafından İleri ve Güvenli Sürüş Teori Eğitimi düzenlendi. Golden Tulip Otel’de gerçekleşen etkinliğe ilgi yoğun olurken,  eğitim sonrası katılımcılara uluslararası standartlara uygun OMM-IAM-ARA TEORİ sertifikası takdim edildi. Motosiklet ehliyetli katılımcılara İleri ve Güvenli Sürüş Teori Eğitimi Motosikletçilik Faaliyetleri Merkezi (OMM Riders) Başkanı Oktay Ciğer, Burak Küntay, Alp Altan Uğur, Kıvanç Erol ve Soner Büyükkınacı tarafından verildi. 
Etkinlik motosiklet kazalarında hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Yeni Bakış Gazetesi Haber Müdürü Ufuk Çağa “Gazetelerin kamusal görevleri var”
Etkinlik Yeni Bakış Gazetesi Haber Müdürü Ufuk Çağa’nın konuşmasıyla başladı. Çağa, gazetelerin kamusal görev ve sorumlulukları olduğuna dikkat çekerek, “Yeni Bakış gazetesi olarak bizler başta Genel Yayın Yönetmenimiz Yusuf Kısa ve ekip olarak bu bilinç ve sorumlulukla bir öncü olması amacıyla bu projeye imza attık” dedi.

Motosiklet Süvarileri Derneği Genel Sekreteri Anibal: “Görmezden geliyorlar”
Etkinlikte konuşan Kıbrıs Motosiklet Süvarileri Derneği Genel Sekreteri Metin Anibal, hiçbir gelir ve menfaat beklemeden organizasyonu düzenleyen Yeni Bakış Gazetesi Yöneticileri  ve  çalışanlarına teşekkür etti. Anibal, ülkede birçok insanın ölümüne ve onlarcasının sakat kalmasına neden olan trafik felaketi ile toplumun yıllardır boğuşmakta olduğuna dikkat çekerek, bu kadar yıldır bu felaket karşısında duyarsızlık içinde olanları protesto ederek, bütünü kavrama becerisinden yoksun idari anlayışla karşı karşıya olunduğunu belirtti. 
Anibal,  bu etkinlikte insan hayatı konuşulurken birçok siyasinin koltuklarının sevdası için uğraşmakta olduğuna vurgu yaptı. Anibal, trafikle ilgili kurum ve derneklerin özelde ise motosikletçilerin güvenli sürüş şartlarına kavuşmak için kanun yapıcılara karşı verilen mücadelenin görmezden gelindiğini ya da havada uçuşan bir yığın vaatlerle geçiştirilmekte olduğunu kaydetti. 

“Önlem alınmıyor”

Anibal, denetimden, eğitimden ve trafik altyapısından yoksun bırakılmış trafiğin birçok motosikletçiyi barbarca öldürdüğünü belirterek, şöyle konuştu: 
“Sürüş eğitmenliği eğitimleri tartışma konusu olan şoför okulu eğitmenlerine bizi mahkum ettiler.  Bizi bu ülkede dünyada kabul görmüş standartlardan menfaat ve çıkar için bilerek uzaklaştırılmış kendi kendiyle çelişen motosiklet ve motorlu araç ehliyet sistemini öldürmektedir. Bizleri her türlü güvenlikten yoksun bırakan devletin düzensiz kavşak ve çemberlerle dolu yolları öldürüyor. Trafiği bize göre ters olan ülkelerden gelen ve bu ülkede öğrenim gören hiçbir eğitim almadan kamyon, minibüs, taksi, iş makinesi ve kiralık araç başına geçen yolu karşıdan karşıya geçerken bile yolun sol tarafına bakarak asfalta adımını atan insanlar öldürüyor. Ulaştırma Bakanına defalarca bunu söylememize rağmen bir önlem alınmadı. Kiralık araçların geçmişte plakaları kırmızıydı, bunu gördüğümüzde biz motorcular kendimizi emniyete alabiliyorduk. Şimdi nasıl bir çıkar gözetilerek söz konusu bu plakalar beyaz yapılmıştır, bu ayrı bir tartışma konusudur”

“Hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi uyuyabiliyorlar”
Anibal, “Bizi bu ülkede trafiği dehşete düşüren tren vagonu uzunluğundaki otobüsler, üstünde yürüdüğü asfaltta tekerleği genişliğinde ezerek çukur açan tank ağırlığındaki kamyonlar öldürüyor” diyerek, bakan ve bürokratların bu felaketi seyrettiğini, hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi gece yataklarında yatıp uyuyabildiklerini söyledi. 
Anibal, “Ay’ı yeniden keşfetmeye gerek yok. Kafanızı kumdan çıkartın. Türkiye ve Avrupa’daki sisteme bakın. Trafik katliamında ölüm sırası yarın sizde olabilir” diyerek, “buraya bugün gelmeyen ‘Sayınları’ bir kez daha protesto ediyorum” diye konuştu. 
Kıbrıs Motosiklet Süvarileri Derneği Genel Sekreteri Metin Anibal’ın konuşmasının ardından, bir grup şoför okulu katılımcısı, Anibal’ın “Bizi sürüş eğitmenliği eğitimleri tartışma konusu olan şoför okulu eğitmenlerine mahkum ettiler” sözüne itiraz ederek salondan ayrıldı. 

TKP-YG Başkanı Çakıcı:  “Uzmanlar dinlenerek proje üretilmeli”
Etkinliğe katılan TKP Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı ise, yaptığı konuşmada, organizasyona gelirken trafik konusunda suçlayacak bir muhatap bulacağını düşündüğünü, ancak bulamadığını ifade ederek, “politikacı olduğumu söylemeye bazen utanıyorum. Halk hepimizi koltuk peşinde koşan insanlar olarak görüyor” diye konuştu. Çakıcı, devletin parasının olmadığı ve bu nedenle yol yapılamadığının, çukurun kapatılamadığının söylenmekte olunduğuna dikkat çekerek, hep bir gerekçenin olduğunu, ancak ilk önce özellikle de motosiklet sürücülerinin korunması gerektiğinin altını çizdi. 
Çakıcı, “Motosiklet sürücülerini bu ülkede Karpaz’da, Girne’de, Mağusa’da hayal ediyorum” diyerek, bunun için yol, eğitim ve para gerektiğini söyledi. Çakıcı, uzmanların dinlenerek proje üretilmesi gerektiğini belirterek, dönemin Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile bir görüşmesinde kendisine ülkede proje yapılmadığı için 675 milyon liranın geri iade edildiğini söylediğini kaydetti. “İşte Kıbrıs Türkünün gerçeği budur” diyen Çakıcı, “vizyonsuzluk, geri kalmışlık, köhne bir düzen olamaz” dedi. 

“Ölümüne mücadele etmek gerekiyorsa edeceğiz”
Çakıcı, “Bu sistemi ya kırıp geçeceğiz ya da kanımızı emen bu sistem devam edecek” diyerek, “Yeni Bakış Gazetesini böylesi bir konuyu önemli bulmalarından dolayı kutluyorum. İlk sırada önce hayatta kalmak vardır, insan vardır, değer vardır. Bunun için de ölümüne mücadele etmek gerekiyorsa edeceğiz. Ben bunun sözünü buradan vermek istiyorum” diye konuştu. 

Katılımcılara sertifikaları takdim edildi 
Daha sonra ileri ve güvenli sürüş teori eğitimine geçildi. 4 saat süren eğitim programının ardından katılımcılara OMM-IAM-ARA TEORİ sertifikaları takdim edilirken, organizasyonun sonunda Yeni Bakış Gazetesi Haber Müdürü Ufuk Çağa, OMM Riders Başkanı Oktay Ciğer’e katılımından dolayı plaket takdim etti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam