DOLAR 32,5523 0.02%
EURO 34,9336 0.19%
GBP 40,7686 0.37%
ALTIN 2.442,260,81
BITCOIN 2059815-4,15%

Trump’tan tüm dünyaya barış mesajı

ABONE OL
12 Haziran 2018 14:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile gerçekleştirdiği tarihi zirvenin ardından kameraların karşısına geçen ABD Başkanı Donald Trump görüşmeyi değerlendirdi.

Trump konuşmasının başında Singapurlu yetkililere, Sinapur Başbakanı Lee’ye, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’ye ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e teşekkür etti. Kim Jong-un’a da teşekkür eden Trump, “Başkan Kim’e aydınlık gelecek için attığı adımdan dolayı teşekkür ederim. Kim, dürüst, doğrudan ve verimli bir kişi” dedi.

Dünyaya da barış mesajı veren ABD Başkanı, “Barış mesajı getirmekten çok memnunum. Savaşın korkularının yerine barışın kutsamalarını koyabiliriz. Güvenlik ve refahın olduğu yeni bir döneme giriyoruz” şeklinde konuştu.

YAPTIRIMLAR KALKMIYOR
Kim Jong un’un nükleer deneme sitesini yıktığını söylediğini beirten Trump “Kuzey Kore’nin nükleer silahlarından vazgeçtikten sonra başaracağı şeylerin sınırı yok.” dedi. ABD Başkanı bununla birlikte Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımların kaldırılmadığını söyledi ve “yaptırımlar nükleer silahların artık bir unsur olmadığından emin olduğumuz zaman düşecek” diye konuştu.

GÜNEY KORE İLE TATBİKATLAR DURDURULACAK
ABD Başkanı ayrıca Pyongyang ile göüşmeerin ilerlemesi halinde Güney Kore ile yapılan askeri tatbikatların durudrulacağını söyled ve “Askelerimizin eve dönmesini istiyorum” dedi.

Kuzey Kore’ye olası bir ziyaret hakkında da konuşan Trump, “uygun zamanda Pyongyang’ı ziyarete hazırım” dedi.Trump ayrıca Kuzey Kore liderinin Beyaz Saray davetini kabul ettiğini de belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam