DOLAR 32,6009 0.38%
EURO 34,8434 0.31%
GBP 40,6868 0.22%
ALTIN 2.492,880,35
BITCOIN 21182074,33%

Tuhaf şeyler oluyor!

ABONE OL
17 Kasım 2017 10:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın KKTC vatandaşı olmasıyla ilgili bir iddiada bulundu. Özcan, “Tuhaf şeyler oluyor. Bakara-makara diye tweet atan Egemen Bağış aniden KKTC vatandaşı oluverdi. ABD’nin zaten vatandaşıydı. Şimdi KKTC sevdası nereden çıktı? KKTC INTERPOL’ün üyesi değil. INTERPOL’den bir karar çıksa KKTC vatandaşları bundan etkilenmeyecek. Çok mu şüpheli düşünüyoruz” diye konuştu. Özcan AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın KKTC vatandaşı olması ile ilgili de çarpıcı iddialarda bulundu.

“KKTC sevdası nereden çıktı”
AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın KKTC vatandaşlığına geçmesine de değinen CHP’li Özcan “Tuhaf şeyler oluyor. Bakara-makara diye tweet atan Egemen Bağış aniden KKTC vatandaşı oluverdi. ABD’nin zaten vatandaşıydı. Şimdi KKTC sevdası nereden çıktı? KKTC INTERPOL’ün üyesi değil. INTERPOL’den bir karar çıksa KKTC vatandaşları bundan etkilenmeyecek. Çok mu şüpheli düşünüyoruz” dedi. Egemen Bağış KKTC vatandaşı olmasıyla ilgili Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin’e bir açıklama yaptı.

“Yıllarca ben savundum”
KKTC vatandaşı olmasını sosyal medya hesabından duyurduğunu belirten Bağış, “Türkiye’den birçok kişi çifte vatandaşlık alıyor KKTC‘ye destek olmak için. Yavru vatanımızı zaten yıllarca ben savundum. Uluslararası platformda, Avrupa Parlamentosu’nda, Avrupa Birliği’nde, konseyde, komisyonda, KKTC’de bir üniversitenin mütevelli üyesiyim o yüzden de sık gidip geliyorum. Başbakan da dostum onun da davetiyle, ben de öyle bir başvuru yaptım, tamamen Türkiye’nin bilgisiyle, desteğiyle. Zaten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi izni olmadan verilemeyen bir ayrıcalık. Kutlayanlara teşekkürler” diye konuştu.
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam